ANKETA - reálné zkušenosti s mixéry HK - no flame

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy

Koupil jsem si vrtulník HK(-450, -500, -600 prosím o upřesnění v diskuzi) a:

Skoro mě to zabilo - KŘÁP
2
5%
Nelítám, pořád něco ne mojí vinou opravuju - KŘÁP
3
7%
Chvilku to jakž takž létalo, ale po pár letových hodinách se na tom všechno se*e
3
7%
Chvilku se to s*alo, ale teď už to po doladění s použitím HK dílů létá
1
2%
Chvilku se to s*alo, ale teď už to po doladění s díly Align (apod.) létá
12
29%
Létalo to, naučil jsem se na tom základy a přesedlal jsem na složitější létání na značkový mixér
6
14%
Létalo to, zkoušel jsem se na tom naučit základy, ale povedlo se mi to až po přesedlání na značkový mixér
1
2%
Po poladeni s dily HK a Tarot to lita bez problemu a bez padu (spec pro Naka)
5
12%
Létá mi to bez problémů s díly HK (uveďte prosím styl létání a dobu jak dlouho mixér drží)
9
21%

Celkem hlasů: 42

Zpráva
Autor
bumbalek

Re: ANKETA - reálné zkušenosti s mixéry HK - no flame

#31 Příspěvek od bumbalek »

Tvé ruce a moje je rozdíl. Já se stále učím a kdyby to byla taková mrcha jak zdzd neustále podsouvá tak bych tohle já nezvlád. To je jediný co jsem chtěl ukázat.
baui

#32 Příspěvek od baui »

zdzd toho nic nepodsouvá. Já si tím taky prošel, do jisté doby jsem byl s HK-450 Pro spokojený. Pak jsem zahodil originální hlavu a dal tam jako náhradu mechaniku Tarot, vše od cykliky nahoru. A světe div se, vůle byly pryč. Ten samý příběh proběhl na ocase.
Sice jsem ho tak nakonec prodal za lepší peníze, než bych prodal jen HK, ale za tu cenu jsem mohl mít doma mini protose a ještě pár piv ke stavbě... Navíc od chvíle, kdy nelítám s HK, tak nešroubkuju dokud nepadám nebo nedělám cíleně pravidelnou údržbu.
Tvoje úvaha o tom, co bys zvládl nebo ne, je naprosto zcestná. Hlavou dolů zavisím i E-Sky. Jenže nic z toho nemám.
Tom
bumbalek

#33 Příspěvek od bumbalek »

Sám píšeš, že jsi byl s HK do jisté doby spokojený, takže ti asi něco dal a o to tu celou dobu jde. Že je použitelný jako první levný stroj na učení kdy se hodně padá na ruce. To, že jsi mohl mít za tu cenu miniprotose víš teď, ale bylo by ti to tenkrát (v úplných začátcích) něco platný ? Myslíš, že bys s protosem netřísk a že by tě jeho oprava nevyšla na cenu kitu hkčka ? To není rýpání jen se ptám, protože mi někdy připadá, že vy co už umíte perfektně lítat zapomínáte na začátky, kdy jste stáli s roztřesenýma kolenama za vrťasem a při pádu byli rádi když byla cena opravy co nejnížší.
baui

#34 Příspěvek od baui »

No moment, já zdaleka neumím perfektně lítat, to přiznám i sám bez mučení :mrgreen:

Spadl jsem s ním jednou a to ještě na techniku. Jenže za cenu jedné opravy HK můžu s miniP praštit o zem třikrát a k tomu mám díly doma druhý den z ČR. Máš pravdu, že tenkrát jsem o tom neměl tušení. Ale neslouží právě třeba tohle fórum k tomu, abychom mohli nováčkům poradit, když už jsme si tím prošli a tu cenu zaplatili?

K tvé otázce: Myslím si, že miniprotos nebo Pročko by mi platné byly. Gumový autobus s vůlemi se totiž řídí podstatně obtížněji, než nabroušená břitva. Navíc jsem toho názoru, že chci lítat pro pocit z letu a ne kulhat pro nízkou cenu pádu.
Tom
Nezbeda

#35 Příspěvek od Nezbeda »

Richard tu jeden pán predava rexa 600 nitro, ale asi chceš elektriku. viewtopic.php?f=1&t=41110
Miniprotos, Futaba T8FG
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od RiMr »

Jojo, u mě bohužel připadá v úvahu jen elektrika...
Domorodci by se pos*ali. Sekačka pod oknem jim nevadí, ale... Šak to znáte...

#37 Příspěvek od irto »

bumbalek píše:Sám píšeš, že jsi byl s HK do jisté doby spokojený, takže ti asi něco dal a o to tu celou dobu jde. Že je použitelný jako první levný stroj na učení kdy se hodně padá na ruce. To, že jsi mohl mít za tu cenu miniprotose víš teď, ale bylo by ti to tenkrát (v úplných začátcích) něco platný ? Myslíš, že bys s protosem netřísk a že by tě jeho oprava nevyšla na cenu kitu hkčka ? To není rýpání jen se ptám, protože mi někdy připadá, že vy co už umíte perfektně lítat zapomínáte na začátky, kdy jste stáli s roztřesenýma kolenama za vrťasem a při pádu byli rádi když byla cena opravy co nejnížší.

Toto zase muže napsat jen někdo kdo je přesvědčen o své pravdě. Ja nebudu polemizovat o kvalitě HK měl jsem jen kit a jsem rad že jsem se ho zbavil. Viděl jsi cenu náhradních dílu na protose? Ono ne vše co se levně tváří opravdu levné je ofc poččitejte i s cenou pošty, a připadným clem když už obědnavame ze statu.

Jen pro info cena v e-shopu v čr včetně DPH

MSH Držáky rotorových listů (gripy včetně ložisek)... 280,-Kč
Bočnice ramu ...400,-Kč
Hlavní kolo ... 123,-Kč
Ocasní trubka ... 200,-Kč
Hlavní hřídel 2ks... 160,-Kč
Příčná Hřídel 2ks ....134
Celkem...1297,-Kč

HK 500 ceny
Gripy bez ložisek...15,72$
Bočnice ramu...29,78$
Hlavní kola...6.63$
Ocasní trubka ...2.2$
Hlavní hřidel 2ks...4.20
Příčná Hřídel...1,8$
Poštovné...10$
Celkem 70.33$ * 17,5 = 1230,7 *1.2 =1476Kč
Nepočítam krasné čekání na doručeni a ležení na poště 120.

Kupuji na HK ale ne vše se tam tak vyplatí jak si každý myslí.
konkrátně 600HK vyjde v celkové ceně dráž než koupit oreginál align.
Logo 600| AcroMaster Pro| Extra 300 EXP V2
FUTABA FX-30
baui

#38 Příspěvek od baui »

RiMr: Na modelbazaru pár 600 kousků v elektrice najdeš, teď jsem koukal. Jsou tam i tykové, které se tváří jako originál Align. Ale chtělo by to někoho, kdy by ti to dokázal vzít na páčky a zkontrolovat než za to vyplázneš ty peníze.
Tom
bumbalek

#39 Příspěvek od bumbalek »

irto píše:Toto zase muže napsat jen někdo kdo je přesvědčen o své pravdě. Ja nebudu polemizovat o kvalitě HK měl jsem jen kit a jsem rad že jsem se ho zbavil. Viděl jsi cenu náhradních dílu na protose? Ono ne vše co se levně tváří opravdu levné je ofc poččitejte i s cenou pošty, a připadným clem když už obědnavame ze statu.

Jen pro info cena v e-shopu v čr včetně DPH

MSH Držáky rotorových listů (gripy včetně ložisek)... 280,-Kč
Bočnice ramu ...400,-Kč
Hlavní kolo ... 123,-Kč
Ocasní trubka ... 200,-Kč
Hlavní hřídel 2ks... 160,-Kč
Příčná Hřídel 2ks ....134
Celkem...1297,-Kč

HK 500 ceny
Gripy bez ložisek...15,72$
Bočnice ramu...29,78$
Hlavní kola...6.63$
Ocasní trubka ...2.2$
Hlavní hřidel 2ks...4.20
Příčná Hřídel...1,8$
Poštovné...10$
Celkem 70.33$ * 17,5 = 1230,7 *1.2 =1476Kč
Nepočítam krasné čekání na doručeni a ležení na poště 120.

Kupuji na HK ale ne vše se tam tak vyplatí jak si každý myslí.
konkrátně 600HK vyjde v celkové ceně dráž než koupit oreginál align.

Já neprosazuji svou pravdu za každou cenu, navíc píšeš o 500 a já o 450. HKčko beru jako obětní vrťas s kterým když prásknu na ruce a to se mi asi 3x stalo, tak zvážím jestli má cenu opravovat nebo pořídit rovnou nový kit. Samozřejmě můžeš oponovat, že by určitě t-rex, protos nebyl tolik rozbitý. Možná ne, možná jo. Ještě doplní, že jsem na technickou závadu HKčka nikdy nepadnul.
Nic. Končim v této diskuzi a jak jsem psal, každého volba s čím lítá. Já se zatím učím a nemohu vyloučit pád na ruce a proto mi tento vrťas vyhovuje. Až budu cítit že mám ruce na přesnější akro tak přejdu na jiný typ vrtulníku ale s tím bych nerad mlátil o zem.
Ať Vám to všem lítá a jste minimálně stejně spokojeni jako momentálně já
zdzd

#40 Příspěvek od zdzd »

bumbalek píše:
zdzd píše: Dvojí pohled? Můžeš tedy nasadi měrky na listy, zahrkat s tím a změřit nám, kolik tam ta vůle je?

Jsou tam dost podobný vůle jako na rexovi, kterýho jsem měl nedávno v ruce. Jen chápu, že se tam při té ceně hůř přiznávají. A ještě je otázkou, který z těch vrtulníků měl víc nalétáno :wink: . Podle toho jak vypadal nově bych si vsadil, že to uhodnu :D

zdzd píše:Ten jeho vrtulník taky letěl, ne že ne. Ale při každem razatnějším zásahu do kolektivu mu padly otáčky a ocas ustřelil asi o 40°. Tak jsem se ho ptal, jestli mu to nevadí. Odpověď mne celkem překvapila. "Co mi má vadit? Já jsem si toho vůbec nevšiml

Jsi opravdový mistr fabulace. Za to co popisuješ nemůže HKčko, ale osazení kterým to dotyčný osadil. Kdyby dal stejnou elektroniku do rexe tak určitě ocas bude držet jak přibitý, viď ??? Prostě za spoustu problémů si můžou dotyční sami, ale je jednoduší to všechno hodit na HKčko.
Taky se zeptej úplných začátečníků co je stojí oprava a jak jim pomohlo že mají rexe když si zamotaly ruce ?
No vidím, že je to boj s větrnými mlýny jak píše Nakadah. Ať si každý pořídí co chce a přebere informace po svým. Je jich tu dost. Já netvrdím, že je HKčko super stroj, ale o objektivnosti něktrých komentujících se nedá vůbec hovořit.
Ještě ti sem dám jedno dnešní foto.
P1030626.JPG

Fakt se ta mrcha nedá naštelovat a ještě se převrací boudou dolů :D

Měrky na listy a zkusit zkroutit do vrtule na jednu a na druhou stranu. Číslo ve stupních. Chci tak moc?

Fabuluješ ty a odvádíš řeč od toho, o čem se mluvil já. Že má to HKčko blbě je bez debat. Nicméně smysl toho odstavce není o tom, jak létá jedno HKčko, ale o tom jakou váhu mají některá prohlášení, že to létá dobře. Prostě pokud dotyčný nezkusil něco jiného, nemůže smysluplně srovnávat.

Mimochodem, oprava Trexe ja za facku. Ocasní trubka za kilo, příčná hřídel osm pětek, hlavní hřídel za sto třicet... A to jsou české ceny. Jen hlavní hřídel na Leptona je litr.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od RiMr »

Omlouvám se, ale zopakuju svůj dotaz - dá se u nás (nebo v "okolí") koupit "prázdný" T-Rex 600?
Vím, že pro vrtulníkáře je to otázka na zabití, protože přece "každý" ví, že se tyhle věci prodávají tam a tam...
Jenže já jako mixéry nepolíbený tyhle kvelby neznám a internetová ptezentace může být taky zavádějící.
Různých komb a superkomb je milión. Ale prázdného jsem nenašel.
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od AR1 »

Má to celé zásadní problém. Nejde zajistit, aby zde uvedené názory byly objektivně správné. Prostě sem 10 lidí napíše, jak je HK v pohodě, ale nikdo nevidí, že jim to třeba lítá tak, jak píše ZDZD. A potom jeden napíše, že to lítá blbě. A ten jeden ty heliny lítá X let, X mu jich prošlo rukama a ví, jak se má mixer ve vzduchu chovat. No, a je to potom 10/1 ve prospěch HK.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od AR1 »

RiMr píše:Omlouvám se, ale zopakuju svůj dotaz - dá se u nás (nebo v "okolí") koupit "prázdný" T-Rex 600?

http://www.rchelipohotovost.cz/eshop/?p ... akx0160npb

Richarde, jdeš do helin?
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od RiMr »

Jsem ve fázi tříbení informací.
Ideální rozhodnutí neexistuje :)

#45 Příspěvek od irto »

RiMr píše:Jsem ve fázi tříbení informací.
Ideální rozhodnutí neexistuje :)

Doporučení nadevše, přijeď se podivat na nějakou heli akci a tam s lidma přimo promluv. Da to za deset tisic takovychto přizpěvků a hlavně tam uvidiš jak to má vypadat. Ono na HK nakupuje asi každý jen je rozdíl koupit tam celou helinu nebo ocasni trubku, vzpěry, etc...

Holeho draka Rexe 600 elektro jsem nikde neviděl. Nicméně to co dava align do svých comb neni špatná elektronika a jak jsem psal pokud by jsi chtěl 600 tak 600HK včetně elektroniky s HK vyjde draž než nový supercombo 600ESP.
Logo 600| AcroMaster Pro| Extra 300 EXP V2
FUTABA FX-30
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“