Heli HK-450 z HC III.

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
bumbalek

Re: Heli HK-450 z HC

#586 Příspěvek od bumbalek »

Mikelo píše:Jakékoli Lipolky Turnigy 20C nebrat ani zadarmo! Velmi rychle se rozhodí jednotlivé články - klidně i o 0,6 V v zátěži - a to pak celý pack likviduje velmi rychle. Opakovaná zkušenost na 3 pacích 3S - 2,2 až 3 Ah postupně asi tak rok od sebe zakoupených. Je třeba brát minimálně 25C, lépe 30C u kterých se mi to ještě nestalo. I někteří překupníci již přestali 20C nabízet ze stejného důvodu. Rovněž Turnigy nanotech 25C již považuji za elektroodpad. Šetřit přehnaně se ve finále nevyplatí.

Mám naprosto jinou zkušenost. Mé loňské 20C baterky mají určitě přes 100 cyklů a po dolétání je rozdíl max 0,02V na článek. To samé u těch letošních (jarních), jen těch cyklů nemají tolik. Samozřejmě nynější výrobky se mohou lišit a taky záleží jak se kdo k baterkám chová :wink: . Tím nechci říct, že jsou u mě jak v bavlnce, ale nikdy jsem nadobil víc jak 1700 mAh (a i to jen výjmečně) a nabíjím je 2C.
DaveLister

#587 Příspěvek od DaveLister »

Na ty páčky na boku si vezmi tavne lepidlo nebo neco a zalep je uprostred, vypnout se nedaji a akorat si s tim budes rozstelovavat svoje nastaveni.

Jinak prepinac mezi HL a normal tam neni, ale mas 3 letove rezimy a u kazdeho si nastavis zisk gyra a tim prepnes mezi HL a normalem.

Mikelo: Zajimave, ja mam jednu turnigy 20C, je asi rok stara, asi bude mit i ke stovce cyklu a porad tictocuje jak drak. Proti nanotechum 45C je znatelny mensi vykon ale porad je slusny. Jesli se rozjizdi nebo ne jsem ale nezkoumal.
Přílohy
IMG_0520.JPG
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
renous

#588 Příspěvek od renous »

ještě k těm baterkám
přestávají se mi líbit tyto:
http://www.hobbyking.com/hobbycity/stor ... _Pack.html
Pořídil jsem si čtyři kousky, dobíjím 2C tak 1000-1300 vyjmečně i o trochu víc a začínají se nafukovat. Jsou sice pořád dost tvrdé, nejsou nijak teplé ale jsou nafouklé jak balón. Mají za sebou od 15ti do dvaceti ciklů!!!
předtím jsem měl o polovinu levnější baterky a odlétaly i 80 ciklů než úplně změkly tak uvidíme co ty nanotechy vydrží. Ale už bych je nekoupil
DX6i, HK-450GT, HK-450TT PRO
http://renous01.rajce.idnes.cz/helinehody
Kio

#589 Příspěvek od Kio »

Zdravím,
měl bych jeden začátečnickej dotaz ...
mám HK-450GT ... podle týhle a jiných diskuzí se mi jí podařilo postavit, zprovoznit, zalítnout ... a začít přes poskakování i lítat ... jsem ve fázi že zvládám +- rozumně visení hlavním rotorem nahoru ve vícero polohách a začal jsem "kruhovým letem" (nebo jak nazvat lítání plošných figur na louce) ...
teď k otázce:
za jak dlouho mám začít čekat že se HKčko začne sypat a co odchází nejčastěji jako první ?
Zatím po cca 30-40 letech (nic moc ... uznávám) nepozoruju žádný nárůst vůlí a jediné "opotřebení" co jsem detekoval je pozvolna se vytahující-se řemínek na ocase, ztracený šroub a zanášející se osička u smykátka na ocasním rotoru. Zatím jsem ani nelepil to kolečko náhonu řemínku o kterém se všude píše (nešlo mi s tím hnout)
Všude čtu jak to lidi pozvolna přestavujou na T-Rexe a jaký je to šmejd, tak nevím kolik to reálně ustojí než budu muset přesedlat.
T7CP + FrSky, HK-450GT, HK-450PRO, FPV, cca 10 letadel
Kenny McCormick

#590 Příspěvek od Kenny McCormick »

Mikelo píše:Jakékoli Lipolky Turnigy 20C nebrat ani zadarmo! Velmi rychle se rozhodí jednotlivé články - klidně i o 0,6 V v zátěži - a to pak celý pack likviduje velmi rychle. Opakovaná zkušenost na 3 pacích 3S - 2,2 až 3 Ah postupně asi tak rok od sebe zakoupených. Je třeba brát minimálně 25C, lépe 30C u kterých se mi to ještě nestalo. I někteří překupníci již přestali 20C nabízet ze stejného důvodu. Rovněž Turnigy nanotech 25C již považuji za elektroodpad. Šetřit přehnaně se ve finále nevyplatí.
pridavam Turnigy nanotech 35C, tiez sracky.
Jeden par mi vydrzal slusne chodit 45 cyklov, tak to slo dole vodou, maju 110 cyklov a da sa s nimi uz len poletovat o minutu kratsie. Normalne lietat akro uz nie.
Dalsi par sa zacal nafukovat po 17 cykloch, pocitam s tym, ze takisto nevydrzia dlhsie.

Kio
to poznas sam, az sa to zacne sypat.
Z nahonom remienka boli problemy len pri prvych verziach, pri GT uz nie.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
ifin

#591 Příspěvek od ifin »

Tak už to lítá s Optikem. Ty postraní páčky jsem nechal, zalepit je mi přišlo docela brutální řešení. Nastavení "fon vok" se zdá v pořádku. Jen se trochu zahřívá motor a regulátor... Regulátor mám tento http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oller.html motor tento http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=11173 , pastorek 14 zubů a baterie Zippy Fligtmax 2200. Po šesti až sedmi minutách poletování klesne napětí na 3.8V na článek, což je pohoda, ale motor i regulátor docela hřejí, prst na tom udržím, ale zdá se mi to divné... :( Baterie jsou teplé, ale nijak dramaticky.
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#592 Příspěvek od Nakadah »

Divny, ja to mam jenom tak teple. Jake mas otacky rotoru? Meril si proudovy odber? (pravda to je blbe pokud nemas neco jako EGT co vrtulnik uveze). Jinak ja osobne sem sel spis cestou pridat otacky motoru, cekam ze bude mit trosku vic energie. Takze mensi pastorek a vic tocivejsi motor.

Jinak nezapomen ze HK je hnuj a nikdy to poradne litat nebude a bude se to hrat, uhybat ocasem a tak ruzne :D:D Nak
ifin

#593 Příspěvek od ifin »

Nakadah píše:Divny, ja to mam jenom tak teple. Jake mas otacky rotoru? Meril si proudovy odber? (pravda to je blbe pokud nemas neco jako EGT co vrtulnik uveze). Jinak ja osobne sem sel spis cestou pridat otacky motoru, cekam ze bude mit trosku vic energie. Takze mensi pastorek a vic tocivejsi motor.

Jinak nezapomen ze HK je hnuj a nikdy to poradne litat nebude a bude se to hrat, uhybat ocasem a tak ruzne :D:D Nak

Odběr jsem neměřil, nemám čím. Vhledem k tomu, že pak dobiju cca 1200 mAh a doba letu je 7 minut, tak tam nejsou žádné dramatické proudy (vychází mi to na necelých 12 A průměrně...). Točí to dost, to je schválně kvůli stabilizaci. Jinak vím co to je, mám ho už přes rok, ale doteď jsem létal na vysílačku z Esky Belt (setovka). Podle mě to létá celkem slušně, ale už jsou tam znatelně větší vůle, než tam byly předtím. Dneska to mělo tendenci k točení, ale foukalo fakt dost, takže kombinace gyro HK401 a HXT 900 na vrtulce už pomalu přestávala stíhat. :-)
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#594 Příspěvek od Nakadah »

HXT900 na vrtulku je fakt spatny napad :) Osobne chci na cykliku hodit 3x HD1810 a na vrtulku InnoLab HGD201HB. Jeste pouvazuj o vymene HK401 za GA250 nebo lepsi. Nak
RCmichal

#595 Příspěvek od RCmichal »

mohu porovnávat HK450GT, HK250GT a Align T-Rex 450XL všechny mám
vrtulník HK byl vždy koupen jako stavebnice bez elektroniky
vrtulník Align byl koupen jako stavebnice s regulátorem a motorem
po odečtení elektroniky u Alignu jsou ceny srovnatelné

považuji se stále za poskakujícího začátečnika takže nemohu hodnotit žádné 3D výkony, hodnotím tedy mechanické vlastnosti

T-Rex 450XL (kovová rotorová hlava)
motor 430L 3550 n/min
regulátor RCE-BL35G
serva 3x HS-65HB
gyro GA250 + HSG-5084MG
zatím vše tak jak bylo ve stavebnici, vůle takřka neznatelné, zatím nic neměněno

HK-450GT
motor Grifin
regulátor Foxy35
serva 3x TGY-90S MG
gyro HK401 + HSG-5084MG
vcelku vypadá slučně zpracovaný akorát použitý "kov" není teda nic moc, ale na hlavě jsou znatelně větší vůle než je u Rexe, ložiska jsem již měnil, kulové čepy mají vůle - při toleranci kuliček 0,2mm se není čemu moc divit

HK-250GT
motor E sky
regulátor EK1-0350
serva 3x HXT900
gyro EK2-0407A + D65 HB
je na tom podobně jako větší 450, navíc velká vůle na vrtulce, pouzdra místo ložisek v rotorové hlavě nekomentuji, řemínek odešel při druhé baterce a ocasní trubka se pří hrubém přistání potkala s listy a rozpadla se na několik kusů - je z dost zvláštního materiálu

závěr: rozdíl v kvalitě je patrný až na druhý pohled hlavní rozdíl je v použitých materiálech, při letu je HK versus Align neporovnatelné (neposuzuji chování gyra protože je v každém modelu jiné)
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#596 Příspěvek od Gattor »

nemelo to byt v jinem vlakne (tam co Rimr zkouma nazory na HK)? takhle to je jak vlitnout do spartanske hospody a zacit rvat: slavie, slavie! :) nechces pres drzku? :)
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
bumbalek

#597 Příspěvek od bumbalek »

Gattor píše:nemelo to byt v jinem vlakne (tam co Rimr zkouma nazory na HK)? takhle to je jak vlitnout do spartanske hospody a zacit rvat: slavie, slavie! :) nechces pres drzku? :)

:D :D nestraš ho. Vždyť jsme tak mírumilovní :twisted: :twisted: :D :D
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#598 Příspěvek od Nakadah »

Vrtulnikari nejdou k rane daleko :D a furt se sermuji rotorovymi listy, takze bacha :D Nak
RCmichal

#599 Příspěvek od RCmichal »

Gattor píše:nemelo to byt v jinem vlakne (tam co Rimr zkouma nazory na HK)? takhle to je jak vlitnout do spartanske hospody a zacit rvat: slavie, slavie! :) nechces pres drzku? :)

aha nechtěl jsem urazit tvé ego, tak pardon a přes držku si dej sám
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#600 Příspěvek od Gattor »

jestlipak chapes vyznam smajliku :)
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“