VA models runner pomoc

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Lanyz

VA models runner pomoc

#1 Příspěvek od Lanyz »

Dobrý den

Nedávno jsem zde hledal pomoc při stavbě tohoto modelu,ale bohužel se nikdo tak rychle nenašel.
Nicméně na stavbu jsem se vrhl sám a model již mám postaven a následně se objevilo několik porblémů a to:

Nedovedu si to vysvětlit, ale nedokážu na křidélkách nastavit velké výchylky, ať si s tím hraju jak chci, tak se vychylují jen málo.Existuje nějaké pravidlo,kam úmístit servo a ten plastový držáček co se upevňuje na křidélko? Jinak, pro upřesnění, mám na každym křídle jedno servo

Pokud by se našel někdo, za kým bych mohl dojet na severu čech,kdo by mi letadlo mohl zkontrolovat, popř. zalétnout tak bych byl vděčný.

P.S je to mé první letadlo,které jsem si sám dával dohromady
siki
Kontaktovat uživatele:

Re: VA models runner pomoc

#2 Příspěvek od siki »

Ahoj. Páčku kormidla zalep tak, jak je uvedeno v manuálu. Tedy na horní stranu křídla tak, aby dírka byla nad "pantem" křidélka. Výchylka křidélka lze změnit jednak - "zpřevodováním" náhonu - delší páka na servu -> větší výchylka, kratší páka na křidélku -> větší výchylka a naopak
- a jednak nastavením větších výchylek ve vysílačce. Ale asi by bylo fakt nejlepší, pokud bys našel někoho, kdo by se ti na to kouknul a pomohl ti to zalítnout. Pokud se ti nikdo neozve, tak zkus na http://rcmapy.com/ najít ve svém okolí modelářské letiště a tam se určitě někdo ochotný najde.
Šiki
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#3 Příspěvek od rampa_mckvak »

Nejlepší je kdybys dal nějakou fotku. Jestli si neudělal něco špatně a nebo si něco přehlédl. Je to tvůj první model? Jestli ano, tak na velké výchylky zapomeň. Z prvu to chce tak 30 - 40%. A co máš za vysílačku? Nemáš tam nastaveny malé výchylky? A kam v Mostě chodíš lítat? Sice jsem Louňák, ale rodák z Mostu.
Co neubrzdíš neukecáš.
Dulen

#4 Příspěvek od Dulen »

Zdravím taky jsme tlupa od Loun máme svoje letiště a když bys chtěl pomoct tak nás najdeš v Dobroměřicích no a když bude dobrej počas tak to určitě klapne myslím že je nás dost kybiců na dobrý rady.
Katana50 rozpětí1350mm délka1270mm váha3.0kg motor PH 8.5ccm,Swallow-90 rozpětí1680mm
Lanyz

#5 Příspěvek od Lanyz »

Děkuju za nabídky,letadlo jsem dal jednomu staršímu pánovi, taky pilotovi a ten mi ho upraví a opraví chyby,které jsem při stavbě spáchal,ale určitě bych rád přijel do těch dobroměřic zalítat a pokecat
Dulen

#6 Příspěvek od Dulen »

Lanyz píše:Děkuju za nabídky,letadlo jsem dal jednomu staršímu pánovi, taky pilotovi a ten mi ho upraví a opraví chyby,které jsem při stavbě spáchal,ale určitě bych rád přijel do těch dobroměřic zalítat a pokecat

Jasan není problém z Mostu k nám je to kousek letu zdar a přistání obvzlášť.
Katana50 rozpětí1350mm délka1270mm váha3.0kg motor PH 8.5ccm,Swallow-90 rozpětí1680mm
caleb

#7 Příspěvek od caleb »

Ahoj,Chtěl jsem se zeptat,jak ti to lítá?Jaký máš výchylky a kde máš těžiště?
Dík za info.
Boban :wink:
Futaba T-12FG 2,4GHzJumper T16F3F CohenApis 100"Nimbus 100RunnerHottWing EVO 1200
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“