FOX EP (ST-models) vs FOX 1800 (Pelikan)

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
wilder01

Re: FOX EP (ST-models) vs FOX 1800 (Pelikan)

#46 Příspěvek od wilder01 »

tak to mate majitelia 2300 Foxa o starost menej. Ja snorim po nete a zhanam 46 mm laminatovu prepazku namiesto tej povodnej supackej. Na SK som ju zatial nenasiel... zrejme budem musiet napisat do shopov ci nieco take vedia zohnat...
Vyrabat z balzy sa mi nechce, ten laminat by mal vydrziat viac.
Beta, FOX 1800, Scout, Pioneer, Gama, Hype WOW, Radjet, Alula by Shani,Blast G3
Flysky 9x+Er9x+Frsky
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od RiMr »

Já jsem ji udělal z letecké překližky. 4mm tuším.
Růčo pilkou práce na patnáct minut i se začištěním :wink:
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od draceq »

Vlastním Pelikánovskou variantu Foxe osmnáctistovky a víceméně potvrzuji výše popsané - než se to začalo slušně chovat, bylo nutno:

1) dovážit 5g na levé křídlo (točil napravo, po demmontáži zjištěno pravé křídlo 117g, levé 112g), po dovážení zlepšení, ale i přesto je trim křidýlek lehce doleva - zřejmě je to levé křídlo nepatrně vykřivené do pozitivní vrtule. Prozatím je ale Fox vytrimovaný tak, že plachtí spořádaně sám, aniž by musel člověk šáhnout na páčky, takže zatím se rovnání křídla odkládá. Ale já se znám, ono mi to nedá :mrgreen:

2) ubrat výškovku na páce serva na minimum, originál na prostřední ze 3 dírek byla ještě trochu moc jedovatá

3) dorovnat od výroby pokroucenou směrovku

4) vyvážit vrtuli

5) na předek kabiny použít tři kousky magnetů oproti plíškům na kabině - původní držák držel pořádně jen než se kabina 2x sundala.

Vzhledem k asi dvěma ne úplně vzorovým přistáním mě čeká výměna motorové přepážky (původní rupne téměž okamžitě po kontaktu kužele s matičkou zemí - já vím, tohle je bohužel rukama, ne materiálem :oops: - , zatím drží slepená)

Jinak maximální spokojenost, takovouhle klouzavost jsem opravdu od bublinek nečekal. Reakce na křidýlka jsou na větroň s lehce akrobatickými sklony podle mého vyhovující - hold tohle není Katana :)
Nahoru to padat nebude a dole to najdem.....
Dolfi

#49 Příspěvek od Dolfi »

Zdarec.
Takže...zálet se nekonal, protože jistě pršelo i u Vás. Tak zítra?? Jsem celej natěšenej. :D
Na vše mám SPEKTRUM :)
Jenom na manželku nefunguje :(((( :)))))
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od RiMr »

Musíš létat ráno, ráno je to většinou na chvilku vybrané i v těchto chcavých dnech... :)

#51 Příspěvek od vidas »

Nazdar chlapi.
Mat takisto FOXa 1800mm ale od HYPE.
Je to presne ten isty co ST Model a Pelikan.
Vsetko co sa tu pise o lietani a padoch som uz absolvoval. Aj vymenu prepazky za vyrezanu z leteckej preglejky, vystuzenie spicu uhlikom a jeho polaminovanie az po podvozok.
Proste uz je to chudak taky polo invalid.

Len momentalne mam problem s ulomenym kridielkom a nikde neviem zohnat ten skrity mechanizmus ovladania kridielka.

Neviete poradit kde sa to da zohnat?
Inac to budem musiet prelozit serva na kridla a urobit priamo nahon na kridielka. Pri tom by som asi zvolil paky na hornej strane kridla kvoli poskodeniu pri pristati. Myslite ze by to mohlo byt?
Dalej mam obavu ze je to servo hrubsie ako samotne kridlo na urovni kridielka.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od RiMr »

Po pravdě řečeno,
ty pákové převody rvu z křídla jako první...

Naposled na EasyFlyi... Ale taky na Foxovi, na ASW, kde je potkám, tam je ničím! :D
Ty křidélka jsou dost gumové i bez toho bazmeku...

#53 Příspěvek od PeeKay »

Bude sa hodit do kridel napriklad toto ? http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Servo.html
HK450GT flybarless, MicrobeastX 2.0, TG9x 2.4GHz, AXN FloaterJet
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od RiMr »

Já myslím že to je malé...

To se tam fakt nevleze běžné 9g servo?

Ideální by bylo použít placaté "wing" serva, ale ty už jsou trošku dražší...

#55 Příspěvek od Ferdasek »

Taky jsem řešil otázku zda páky na křídle nahoru nebo dolů na ASW-28. Ale myslel bych si že hořejšek křídla by měl být kvůli obtékání čistej, tak jsem je dal dolů a přidal na ně kryt aby neutrpěly při přistání. Zatím to funguje úplně skvěle.
Furt začátečník (po čtvrt století)... Junior 400, ASW-28, T9x s úpravou pro FrSky.
PeeKay

#56 Příspěvek od PeeKay »

No myslel som ze je to zamer aby bolo male, lahke a celkom rychle. A pochybujem ze na tom kridelku vznikne zataz pol kila pri plnej vychylke. Ale je pravda ze vo AXN Floater mam 9g HXT900 a voslo sa bez problemov tak to digitalne len kvoli tomu kupovat je asi zbytocne. Ja som sa pytal viacmenej preto lebo 2 kusky uz doma mam v zasobe "kdyby neco" ;-)
HK450GT flybarless, MicrobeastX 2.0, TG9x 2.4GHz, AXN FloaterJet
vidas

#57 Příspěvek od vidas »

No hlavne HXT 900 ma moment 1,6kg a to je dost rozdiel.

Co sa tyka toho kridla tak po vykuchani toho skryteho mechnizmu odrezanim spodnej casti kridla pod tymto pantomechanizmom tam ostane diera hlboka 9mm s tym ze po vrchnu stranu kridla je uplne pri kridielku este 3mm a smerom ku stredu ( nostiku )kridla 5-6 mm materialu.
takze ked nechcem poskodit horny profil kridla tak musi to servo ( HXT 900, hrubka 12mm) trcat tie 3mm smerom dole von z kridla.
Otazka na tych co sa vyznaju je ci to to moze vyrazne zmenit spravanie sa lietadla alebo reakciu na kridielka.

Paku smerom hore na kridlo mam v umysle vystrcit len cez uzku podlhovastu strbinu na hornej strane a samotny nahon riesit 1 - 1,5 mm ocelovym drotom.
Tym bude narusenie prudenia na hornej strane kridla minimalne, teda dufam, a nahon kridielka bude dokonale chraneny pri pristavani resp. padani.
MODYN
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od MODYN »

vidas píše:Nazdar chlapi.
Mat takisto FOXa 1800mm ale od HYPE.
Je to presne ten isty co ST Model a Pelikan.
Vsetko co sa tu pise o lietani a padoch som uz absolvoval. Aj vymenu prepazky za vyrezanu z leteckej preglejky, vystuzenie spicu uhlikom a jeho polaminovanie az po podvozok.
Proste uz je to chudak taky polo invalid.

Len momentalne mam problem s ulomenym kridielkom a nikde neviem zohnat ten skrity mechanizmus ovladania kridielka.

Neviete poradit kde sa to da zohnat?
Inac to budem musiet prelozit serva na kridla a urobit priamo nahon na kridielka. Pri tom by som asi zvolil paky na hornej strane kridla kvoli poskodeniu pri pristati. Myslite ze by to mohlo byt?
Dalej mam obavu ze je to servo hrubsie ako samotne kridlo na urovni kridielka.

Létám svého ST foxe už pěknou dobu a díky nástupu foxe od pelikána jsem moc vděčný za náhradní díly...Takže pokud je tvůj Foxík tak potlučenej, tak mu udělej radost křídly novými. http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=54983
wilder01

#59 Příspěvek od wilder01 »

tak zda sa ze na SK nezozeniem 46 mm laminatovu prepazku, budem si musiet vyrezat z balzy. Otazne je ci je lepsie pouzit balzu alebo brezou dyhu.
Vam co ste menili origo prepazku ako drzia nahrady? Je ta povodna cinska balzova ozaj tak nekvalitna alebo je to proste vlastnost balzy ze pri kazdom orani vrtulou ta prepazka praskne? Nerad by som to kazdu chvilu rozlepoval rozoberal a vyrabal novu... o to viac ma stve ze vacsiu ako 40 mm laminatku mi nik nevie zohnat....
Beta, FOX 1800, Scout, Pioneer, Gama, Hype WOW, Radjet, Alula by Shani,Blast G3
Flysky 9x+Er9x+Frsky
Maximo

#60 Příspěvek od Maximo »

origo přepážka není balzová a ani ti nedoporučuju dělat ji z balzy....origo je překližková a ta moje toho kupodivu vydržela dost, momentálně je pořádně prolitá prstolepem a zatím drží, ale stejně tam chci trochu výkonější motor a tak tam půjde nová.....
Swift 2, FunCub by Multiplex, Blade mSR, T-rex 250, Losi XXX-S/G, TRF415 MSX, SCX-10 a další
Odpovědět

Zpět na „Větroně“