Kniha o konstruování modelů letadel

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
zthom

Kniha o konstruování modelů letadel

#1 Příspěvek od zthom »

Neznáte nějakou polopatickou knihu nebo www stránku o konstruování modelů letadel. Něco jako články v RCR od pana Kroufka? Akademie letectví pana Lněničky je už na mě moc odborná. Hledám něco polopatického, kde je např. napsáno, co se stane když zvětším hloubku křídla a zmenším rozpětí.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Kniha o konstruování modelů letadel

#2 Příspěvek od TomasC »

Já mám:

Letecké modelářství a aerodynamika, Ing. Bohumír Hoření, ing. Jaroslav Lněnička

Aerodynamika moderních leteckých modelů, Miroslav Musil

Mohu doporučit, ale je to dle mě ještě nad Akademií. Ono to totiž prostě jednoduché není. A čím více se o tom dozvídám, tím se mi to zdá komplikovanější.
Petricius
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Petricius »

TomasC píše:A čím více se o tom dozvídám, tím se mi to zdá komplikovanější.

Jojo takhle to je se vsim. Minuly 2 mesice jsem ridil pohovory na volna mista u nas ve firme (jedna se o specializovane profese pro vyvoj). Pokazde se ptam, jak by se uchazec oznamkoval ve stupnici od 1 do 10 (10 je nejlepsi) ve znalosti v oboru. Jakmile si nekdo da vetsi znamku nez 6, tak v 99.9 procentech ten clovek nevi jak je cela vec slozita a co by vsechno mel vedet. Pouze si neco precetl a mysli, ze to je vse co by mel vedet. :) To by jste neverili co prijde za paka typu "Slysel jsem, ze to u vas vydelava, tak bych to chtel zkusit. Do ted jsem pokladal podlahove krytiny, ale chtel bych to zkusit", nebo "V soucasne praci bych chtel koncit, protoze nemam tolik casu, stavim barak" :).
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Genagen »

Ja delal ted serii pohovoru C# programatory - a to bylo na sebevrazdu co chodilo :-) Prisel treba typek - podle zivotopisu prograkmoval 10 let. V mem pohovoru prosel co se odbornosti tyce tak z 30% a rekl si o 90kKc/mesic. A to byl jeden z tech sikovnejsich...
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Ancistrus01 »

Nechci zakládat nové vlákno: Nemá někdo naskenovanou nebo v elektronické podobě knihu Stavíme modely, rok vydání 1955 autor: Abramov A.?
mb

#6 Příspěvek od mb »

Mám nejaké knihy (asi 4 alebo 5) v elektronickej podobe (o stavbe a konštrukcii RC lietadiel, nejaké rady a nápady, pilotáži ...), vydala to Modela ešte v spolupráci so Zväzarmom. Je toho asi 25 MB.
SVK 34-12
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Ancistrus01 »

Jo tak super kdybys byl tak ochotný poslat mi to na e-mail: Ancistrus.modelar@seznam.cz byl bych vděčný :D
otoman

#8 Příspěvek od otoman »

Nešlo by to prosím hodit na ulozto? Asi je tu víc lidí, kteří by za to byli strašně vděční (hlavně já) Díky moc!
jag42

#9 Příspěvek od jag42 »

Přidávám se k Otomanovi. Díky
DavidB
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od DavidB »

...mám 3 knihy "Letecké modely" (modela, svazarm) - cca 10mb celkem. Pak 2 knihy "Aerodynamika a technika letu" 14 + 28mb
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Ancistrus01 »

Ahoj, taky bych ti byl vděčný kdybys mi poslal na email: Ancistrus.modelar@seznam.cz tu aerodynamiku letu. :D

Nojo hol mám chuť se něco přiučit :lol:
DavidB
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od DavidB »

...asi mi to neprojde skrz mail, zkusím ti poslat jedno vydání té aerodynamiky, to jsem už nedohledal odkaz
http://knihy.vacc-cz.org/ a zde 4 knihy Letecké modely http://zd.wwwcity.cz/Modlisty/.
mb

#13 Příspěvek od mb »

Chlapi, tu je link: http://download.hellshare.sk/knihy-rc-modely/3553188/, sťahujte. (Dúfam, že to bude fungovať)
SVK 34-12
FlyBear

#14 Příspěvek od FlyBear »

Skvělé linky! Díky, chlapi, netušil jsem, že něco takového lze takhle sehnat.

To mb: funguje to, ale zřejmě jen jeden free download denně. Jinak bych si asi musel založit konto v "pekle" :D
pepin

#15 Příspěvek od pepin »

zthom píše:Neznáte nějakou polopatickou knihu nebo www stránku o konstruování modelů letadel. Něco jako články v RCR od pana Kroufka? Akademie letectví pana Lněničky je už na mě moc odborná. Hledám něco polopatického, kde je např. napsáno, co se stane když zvětším hloubku křídla a zmenším rozpětí.

Nechci rozebírat proč a z jakého duvodu má dnes modelář zaplavený nabídkou ruzných stavebnic v ruzné kvalitě,za ruznou cenu s ruzným užitným výkonem konstruovat svuj vlastní počin,z vlastní zkušenosti jen mohu doporučit nejprve se v prvopočátku modelařiny zaměřit na standartní-osvědčené a většinou opěvované stavebnice a teprve poté opatrně realizovat ve své dílničce své představy o lepších výkonech,lehce se vám totiž třeba po záletu BETY a nastudování odborného článku o konstrukci modelu muže stát,že autora publikace budete nakonec vnímat jako blbce,co vlastně vubec model navrhnout neumí a to jen proto,že jste nikdy model,který umí létat neměli a jen jdete cestou,že model který jste zkonstruovali tentokrát není tak špatný,jako ten zkonstruovaný před nim.Hodnocení nezávislého pozorovatele však muže nakonec vést k jedinému závěru,že oba létají špatně.Chci tím říci jediné,jednou budete svoji modelářskou cestu bilancovat a jde jen o to o kolika věcí řeknete,že to byl ulet.

Samozřejmě,že něco si o tom přečíst je fajn počin.já osobně miluji předpověd počasí ,na to stačí jen dva lidi,jeden řekne,že zítra bude hnusně,druhý řekne,že zítra bude pěkně,ani jeden o tom nemusí vědět vubec nic,ale jeden z nich bude mít rozhodně pravdu :D
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“