Futaba 8FG

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
FlyBear

Re: Re: Futaba 8FG

#646 Příspěvek od FlyBear »

elektromodely píše:Ide to, presne rovnako ako s inými rc vysielačmi - nastrkať servá do prijímača podľa toho, ktoré chcem mať...

Narozdíl od těch jiných rádií, Futaba 8FG umí libovolné přiřazení ovladačů ke kanálům. Takže to jde nastavit jakkoliv si bude řidič přát :-)

Druhé servo plynu tam není, na co taky?

Dvě serva řízení jsou dohromady na jednom kanále. To zvládne Y-kabel. Nebo volný mix.
Fenius
Kontaktovat uživatele:

Re: Futaba 8FG

#647 Příspěvek od Fenius »

http://www.futabarc.com/software-updates.html

v 4.1

A minor bug was found in the governor activation menu of software v4.0 for the 8FG. Futaba has fixed this issue over the weekend and new software v4.1 will be available on our web site prior to noon today
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#648 Příspěvek od jyrry »

FlyBear píše:......Druhé servo plynu tam není, na co taky?.....

Asi nemas dvoumotoraka nebo tank nebo lod se dvema srouby... Pak by ses takhle neptal.... :-)
FlyBear

#649 Příspěvek od FlyBear »

jyrry píše:... Pak by ses takhle neptal.... :-)

Já se přeci na nic neptal :wink:

Reagoval jsem v kontextu původního dotazu, kde z uvedeného i z daného obrázku vyplývá, že se jedná o Traxxas autíčko, velmi pravděpodobně o elektro Summit. Tazatel taky zcela jasně specifikoval, že mu jde o jeden kanál plynu.

Snažil jsem se tedy odpovědět k dané věci, bez matoucího balastu okolo.

Případné vlastnictví tanku nebo dvoumotorové lodičky je v daném případě irelevantní :)
elektromodely

#650 Příspěvek od elektromodely »

FlyBear píše:
elektromodely píše:Ide to, presne rovnako ako s inými rc vysielačmi - nastrkať servá do prijímača podľa toho, ktoré chcem mať...

Narozdíl od těch jiných rádií, Futaba 8FG umí libovolné přiřazení ovladačů ke kanálům. Takže to jde nastavit jakkoliv si bude řidič přát :-)

Teda aj 1.kanál plyn, 2.kanál krídelká, 3.kanál výškovka, 4.kanál smerovka ?
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#651 Příspěvek od Fenius »

elektromodely píše:Teda aj 1.kanál plyn, 2.kanál krídelká, 3.kanál výškovka, 4.kanál smerovka ?

JJ, ako len chceš.
JmX
Kontaktovat uživatele:

#652 Příspěvek od JmX »

Dobrý večer,
asi jsem natvrdlý, ale nedaří se mi na T8FG nastavit delta (elevon) mix pro samokřídlo Swift2. Do návodu čumim už druhý den. Hledal jsem i tady dlouho, přátelé Hobbykingu to maj popsaný detailně, ale to jaksi nejde použít. Pořád nevím jak na to. Jestli byste někdo věděl, jak konkrétně na nastavení, budu velmi vděčný. Děkuji předem za pomoc.
***** Futaba T8FG Super *****
Hangár s podrobným popisem stavby mých modelů na osobních stránkách Jirkůf Blok = http://jirkufblok.blogspot.com
E-mail: pilot@ok-jmx.cz
elektromodely

#653 Příspěvek od elektromodely »

JmX píše:Dobrý večer,
asi jsem natvrdlý, ale nedaří se mi na T8FG nastavit delta (elevon) mix pro samokřídlo Swift2. Do návodu čumim už druhý den. Hledal jsem i tady dlouho, přátelé Hobbykingu to maj popsaný detailně, ale to jaksi nejde použít. Pořád nevím jak na to. Jestli byste někdo věděl, jak konkrétně na nastavení, budu velmi vděčný. Děkuji předem za pomoc.

Myslím, že stačí nastaviť správny typ krídla - 2 aileron, tailless wing type, nie normal.
JmX
Kontaktovat uživatele:

#654 Příspěvek od JmX »

elektromodely píše:Myslím, že stačí nastaviť správny typ krídla - 2 aileron, tailless wing type, nie normal.

Jo, tak to chodí, akorát je to nějak opačně, křidélka jdou shodně a výškovka proti sobě, no budu bádat dál. Pořád to není ono.
Díkes. :)
Hangár s podrobným popisem stavby mých modelů na osobních stránkách Jirkůf Blok = http://jirkufblok.blogspot.com
Surgical

#655 Příspěvek od Surgical »

JmX píše:
elektromodely píše:Myslím, že stačí nastaviť správny typ krídla - 2 aileron, tailless wing type, nie normal.

Jo, tak to chodí, akorát je to nějak opačně, křidélka jdou shodně a výškovka proti sobě, no budu bádat dál. Pořád to není ono.
Díkes. :)

No, pak stačí zreverzovat příslušné servo....
JmX
Kontaktovat uživatele:

#656 Příspěvek od JmX »

Surgical píše:No, pak stačí zreverzovat příslušné servo....

No, to právě nestačí, páč to pak funguje úplně blbě všechno.
Voodoo-cz

#657 Příspěvek od Voodoo-cz »

Jak uplne blbe? Jako ze ti pak kridelka zatacej na druhou stanu a vyskovka taky chodi obracene. Tak v AFR otoc krivky tech funkci. Nebo najdi nastaveni deltamixu a zmen procenta tam.
Live smart, die happy...
Jan Chalupa
Kontaktovat uživatele:

#658 Příspěvek od Jan Chalupa »

JmX píše:
Surgical píše:No, pak stačí zreverzovat příslušné servo....

No, to právě nestačí, páč to pak funguje úplně blbě všechno.

Presne ten samy problem jsem resil take na mem SWIFT 2 na FX20. Stacilo si opravdu pohrat s reverzy serv kridelek (jsou 2!) a vyskovky. Kombinaci je 6, takze staci chvilka pipani.
JmX
Kontaktovat uživatele:

#659 Příspěvek od JmX »

Jan Chalupa píše:Presne ten samy problem jsem resil take na mem SWIFT 2 na FX20. Stacilo si opravdu pohrat s reverzy serv kridelek (jsou 2!) a vyskovky. Kombinaci je 6, takze staci chvilka pipani.

:lol: To je super, tak si zapípám, ještě že už jde ten zvuk vypnout! :lol:
zdzd

#660 Příspěvek od zdzd »

A malý trik pro ty, co nemají dostatečně chytré rádio: Pokud se nedaří sesouladit elevony pomocí mixů (chybí revers výškovky), stačí vzájemně přehodit serva v přijímači...
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“