Pořadí Easycopter, Phoenix, T-Rex 450
Pořadí Easycopter, Phoenix, T-Rex 450
Po přibližně třicetiletém rozvažování jsem usoudil, že je načase pomalu vstoupit do světa RC vrtulníků. Trochu jsem to prostudoval na internetu a vidím to na následující pořadí:
Koupím nějaký Easycopter a vyzkouším si to s ním v pokoji.
Když mě to nepřestane bavit, koupím simulátor Phoenix a budu trénovat v kombinaci s vysílačem od Easycopteru.
Pokud mě ani to neodradí, pořídím si nejspíš T-Rex 450 s šestikanálovým vysílačem a pokorně vyhledám nějakou RC školu.
Dotazů budu mít určitě spoustu, ale do začátku bych se rád zeptal na dvě věci.
1. Funguje vysílač od Easycopter s Phoenixem?
2. Který Easycopter je pro začátek nejvhodnější? Pozdává se mi buď V6 Luxe nebo XS Metal. V popisu jsem kromě kastle nenašel zásadní rozdíl, přitom ten druhý je skoro o pětistovku levnější. Liší se v něčem podstatném?
Radek
Koupím nějaký Easycopter a vyzkouším si to s ním v pokoji.
Když mě to nepřestane bavit, koupím simulátor Phoenix a budu trénovat v kombinaci s vysílačem od Easycopteru.
Pokud mě ani to neodradí, pořídím si nejspíš T-Rex 450 s šestikanálovým vysílačem a pokorně vyhledám nějakou RC školu.
Dotazů budu mít určitě spoustu, ale do začátku bych se rád zeptal na dvě věci.
1. Funguje vysílač od Easycopter s Phoenixem?
2. Který Easycopter je pro začátek nejvhodnější? Pozdává se mi buď V6 Luxe nebo XS Metal. V popisu jsem kromě kastle nenašel zásadní rozdíl, přitom ten druhý je skoro o pětistovku levnější. Liší se v něčem podstatném?
Radek
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
Re: Pořadí Easycopter, Phoenix, T-Rex 450
jestli chceš něco na vyzkoušení tak tí můžu nabídnout tohle http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=98&t=41493
budeš mít aspon dvě baterky a pár dílů když spadneš.A když nefouká tak se s tim nechá letět i venku.
Já sem taky chtěl nejdřív zkusit něco malýho a nakonec to bylo asi zbytečný.Vydrželo mi to chvilku a s tolik obávaným pro mě v tu chvíli obřím miniprotosem se mi lítá líp než s tou hračkou.No ale aspon sem se na něčem naučel viset a trochu to ovládat
budeš mít aspon dvě baterky a pár dílů když spadneš.A když nefouká tak se s tim nechá letět i venku.
Já sem taky chtěl nejdřív zkusit něco malýho a nakonec to bylo asi zbytečný.Vydrželo mi to chvilku a s tolik obávaným pro mě v tu chvíli obřím miniprotosem se mi lítá líp než s tou hračkou.No ale aspon sem se na něčem naučel viset a trochu to ovládat
heli amatér :)
- MarthiR
no já nevím jestli je to to pravé ořechové? chápu že to chceš prodat ale já ti to nedoporučuji kupovat shrubber
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Děkuji za nabídku, ale raději si pořídím něco nového. Navíc to mám blízko do nejmenované firmy v Satalicích a je pro mě výhodné držet se jejich sortimentu kvůli opravám a náhradním dílům.
Radek
Radek
ex Modela T4, QB-15
MarthiR píše:no já nevím jestli je to to pravé ořechové? chápu že to chceš prodat ale já ti to nedoporučuji kupovat shrubber
taky to nikomu nenutim, at si koupí easycoptera nebo walkeru , tak oboje je dle mého názoru ztráta času
heli amatér :)
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Nemam sice ani Easycopter ani T-Rex, ale skusim nieco podotknut:
Ja som zacinal systemom ASW28 + Spektrum DX5e a hura na pole lietat. Prvy polrok som bol lietat asi styri krat systemom start-havaria-kupa nahradnych dielov- oprava. Po pol roku ma to prestalo bavit a kupil som si na Vianoce Phoenixa, asi dva mesiace lietal len na nom no a potom som konecne zacal lietat (dlhsie nez 5 sekund ) aj live.
Moja rada c. 1: Ak chces zacat lietat s hocicim, kup si najprv Phoenixa + napr. Spektrum DX6i ( Futabaci si sem mozu dosadit nejaky iny typ vysielajdy) a skus aspon mesiac-dva lietat na tom. Neuveris, kolko penazi usetris za rozbite modely.
Rada c. 2: Nekupuj si koaxial. V zivote som s helinou nazivo nelietal ( len dva roky T-Rexom vo Phoenixe), asi dva mesiace dozadu som dostal koaxial s infraovladanim ( nevhodny darcek) a scul rozmyslam, co s nou: vonku sa s tym lietat neda, akrobatit tiez nie, len to tlacis z miesta na miesto. Lietal som s tym asi desatkrat, kym som sa nastval a kupil si Blade Mcp X. A kupodivu sa po dvoch rokoch na Phoenixe s tym lieta celkom dobre: da sa s tym obmedzene ( mojim neschopnostiam) akrobatit a je to neskutocne odolny vrtas - keby som so 450kovou helinou popadal tolko, co s nim, prerobim aj gate.
Ked si ako-tak pricuchnes lietaniu na Phoenixe, potom sa rozhoduj, co si kupis. Mozno si toto akurat pocut nechcel, ale nic lepsie ti poradit neviem...
Ja som zacinal systemom ASW28 + Spektrum DX5e a hura na pole lietat. Prvy polrok som bol lietat asi styri krat systemom start-havaria-kupa nahradnych dielov- oprava. Po pol roku ma to prestalo bavit a kupil som si na Vianoce Phoenixa, asi dva mesiace lietal len na nom no a potom som konecne zacal lietat (dlhsie nez 5 sekund ) aj live.
Moja rada c. 1: Ak chces zacat lietat s hocicim, kup si najprv Phoenixa + napr. Spektrum DX6i ( Futabaci si sem mozu dosadit nejaky iny typ vysielajdy) a skus aspon mesiac-dva lietat na tom. Neuveris, kolko penazi usetris za rozbite modely.
Rada c. 2: Nekupuj si koaxial. V zivote som s helinou nazivo nelietal ( len dva roky T-Rexom vo Phoenixe), asi dva mesiace dozadu som dostal koaxial s infraovladanim ( nevhodny darcek) a scul rozmyslam, co s nou: vonku sa s tym lietat neda, akrobatit tiez nie, len to tlacis z miesta na miesto. Lietal som s tym asi desatkrat, kym som sa nastval a kupil si Blade Mcp X. A kupodivu sa po dvoch rokoch na Phoenixe s tym lieta celkom dobre: da sa s tym obmedzene ( mojim neschopnostiam) akrobatit a je to neskutocne odolny vrtas - keby som so 450kovou helinou popadal tolko, co s nim, prerobim aj gate.
Ked si ako-tak pricuchnes lietaniu na Phoenixe, potom sa rozhoduj, co si kupis. Mozno si toto akurat pocut nechcel, ale nic lepsie ti poradit neviem...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
- MarthiR
kopriw píše:MarthiR píše:no já nevím jestli je to to pravé ořechové? chápu že to chceš prodat ale já ti to nedoporučuji kupovat shrubber
taky to nikomu nenutim, at si koupí easycoptera nebo walkeru , tak oboje je dle mého názoru ztráta časupo tom, co sem si prošel stejnou cestou, tak bych šel rovnou do simulátoru a větší heliny.Ušetřil bych čas i peníze.
Dit nic takového sem ale neřekl, taky sem si tím prošel, určitě uplně pro začátek by bylo dobré sim. nevím jak je to z phenixem a daným ovladačem
Jinak stímhle naprosto souhlasím
tak oboje je dle mého názoru ztráta času po tom, co sem si prošel stejnou cestou, tak bych šel rovnou do simulátoru a větší heliny.Ušetřil bych čas i peníze.
Tak já jsem ten typ, co si nechá poradit. Pokud tady panuje taková shoda v tom, že koaxiál je k ničemu, tak to ještě zvážím. Ale i tak by mě zajímala odpověď na mé původní otázky, pokud někdo ví.
ex Modela T4, QB-15
- MarthiR
Já ti napsal že nevím jestli to pude z phenixem!
Jestli chceš ušetřit a naučit se opravdu lítat, tak zvaš vše pro a proti. Jestli do toho pudeš tak kup vysílačku DX6 (postačí)a phenix ... Nauč se lítat ve všech smerech tak jako by si měl venku svůj stroj za x tisic a nechtěl spadnout, krok po krůčku.
Jestli chceš ušetřit a naučit se opravdu lítat, tak zvaš vše pro a proti. Jestli do toho pudeš tak kup vysílačku DX6 (postačí)a phenix ... Nauč se lítat ve všech smerech tak jako by si měl venku svůj stroj za x tisic a nechtěl spadnout, krok po krůčku.
Tak jsem to rozetnul a objednal DX6i s Phoenixem. Tím je to vyřešeno. Děkuji všem za názory.
ex Modela T4, QB-15
Ještě si k té vysílačce kup Blade mCP X,ten snese i pády a můžeš lítat i venku při menším větru
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Hoj, jen mě tak napadlo jestli by šel Blade mCP X ovládat pomocí Turnigy T9X?
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
1, Blade mCP X teda s TG9X nejde ovladat ani nahodou, potrebujes DSM2 vysielacku (Sprektrum)
2, Poradit cloveku, co este s nicim nelietal mCP X je masochizmus, to rozhodne nie je vrtas pre zaciatocnika. Sice mCP X toho vydrzi vela, ale zaciatocnicke lietanie by urcite nerozdychal ...
2, Poradit cloveku, co este s nicim nelietal mCP X je masochizmus, to rozhodne nie je vrtas pre zaciatocnika. Sice mCP X toho vydrzi vela, ale zaciatocnicke lietanie by urcite nerozdychal ...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
ddano007 píše:2, Poradit cloveku, co este s nicim nelietal mCP X je masochizmus, to rozhodne nie je vrtas pre zaciatocnika. Sice mCP X toho vydrzi vela, ale zaciatocnicke lietanie by urcite nerozdychal ...
Náhodou otec (ktorý nie je vrtulnikár) si tam dal dve uhlíkové tyčky ako kríž a pomaly sa s tým naučil visieť až nakoniec s tým lieta po byte ako s msr.
Zdravim,
sice pozdě, ale přece ... podobnou úvahou a sekvencí .. tj koax > simulátor > klasika jsem si prošel taky. Nevnímám to jako špatnou cestu (byť strojí o něco víc).
Začal jsem na Easycopteru XS metal, kterej má dotěď všechny díly původní a přežil veškerý moje začátečnícký experimenty a rány (poletoval jsem s ním víc jak půl roku). Potom jako slepou cestu vnímám Walkeru V200D, to nelítalo vůbec a velmi rychle jsem pochopil že co let, to něco rozbitýho. Naštěstí jsem v tom neutopil moc peněz.
Vysílačku z walkery jsem připojil k simu Aerofly Deluxe přes nějaký levný převodníček z aukra. Teď poletuju s HK450 a zatím jsem s ním narozdíl od walkery nešvihnul o zem a dělá to co od něj očekávám. Pokud to i dál půjde dobře, tak na příští sezónu si koupím asi MiniTitana. Za těch 50 dolarů mi to stálo.
V podstatě tu první cestu nevnímám jako špatnou, prošlo si jí tu hodně lidí a vím, že mým dětem se koaxiál líbí, dá se s ním létat v pokojíčku a je to pro ně výborná motivace k uklízení.
sice pozdě, ale přece ... podobnou úvahou a sekvencí .. tj koax > simulátor > klasika jsem si prošel taky. Nevnímám to jako špatnou cestu (byť strojí o něco víc).
Začal jsem na Easycopteru XS metal, kterej má dotěď všechny díly původní a přežil veškerý moje začátečnícký experimenty a rány (poletoval jsem s ním víc jak půl roku). Potom jako slepou cestu vnímám Walkeru V200D, to nelítalo vůbec a velmi rychle jsem pochopil že co let, to něco rozbitýho. Naštěstí jsem v tom neutopil moc peněz.
Vysílačku z walkery jsem připojil k simu Aerofly Deluxe přes nějaký levný převodníček z aukra. Teď poletuju s HK450 a zatím jsem s ním narozdíl od walkery nešvihnul o zem a dělá to co od něj očekávám. Pokud to i dál půjde dobře, tak na příští sezónu si koupím asi MiniTitana. Za těch 50 dolarů mi to stálo.
V podstatě tu první cestu nevnímám jako špatnou, prošlo si jí tu hodně lidí a vím, že mým dětem se koaxiál líbí, dá se s ním létat v pokojíčku a je to pro ně výborná motivace k uklízení.
T7CP + FrSky, HK-450GT, HK-450PRO, FPV, cca 10 letadel