Jde mi o pohodovy maketovy politani, zadna brutalita
Diky za rady, pripadne uvitam pokec po mailu s nekym, kdo se v tehle velikosti pohybuje a je znalejsi nez ja...
Jaryn píše:Zdravim, stavim maketu DHC-2 Beavera o rozpeti 2.4m a podari-li se, tak hmotnost do 4kg.............
Jaryn píše:...maketu DHC-2 Beavera o rozpeti 2.4m a podari-li se, tak hmotnost do 4kg...
JMalik píše:Jaryn píše:Zdravim, stavim maketu DHC-2 Beavera o rozpeti 2.4m a podari-li se, tak hmotnost do 4kg.............
To nějak blíže popiš, protože se mi to zdá přímo neuvěřitelné.
Jaryn píše:]
kompozit. A ted prosim poradit ty serva, dekuju
JMalik píše:Jaryn píše:]
kompozit. A ted prosim poradit ty serva, dekuju
Jak Ti někdo může doporučit serva, když nevěří tomu, že to uděláš v kompozitu za 4kg letovky.
To je prostě při rozpětí 2,4m Beavera nemožné. Znám to letadlo a jeho proporce.
Co tam bude za pohon?
(za normálního stavu máš jenom v servech přes 600g hmotnosti)
Ale veď letovú hmotnosť musíš vedieť +- odhadnúť.Jaryn píše:Vidim dalsi forum, kde se otaci tema uplne nekam jinam jen proto, ze nekdo cte neco jineho nez je napsano. Nikde jsem nepsal o letovce 4kg...
Jaryn píše:Vidim dalsi forum, kde se otaci tema uplne nekam jinam jen proto, ze nekdo cte neco jineho nez je napsano. Nikde jsem nepsal o letovce 4kg...
Rad bych, aby mi nekdo, kdo uz podobny ero ma poradil, jak silny serva na tuto velikost pouzit a ne se dohadovat o vysledne hmotnosti era pripravenyho k letu, ktera muze byt ve finale klidne uplne jinde jen diky vetsi baterii nebo jinymu motoru. Predpokladam ze clovek vlastnici neco podobneho vi jak silny serva v eru ma a poradi mi bez zbytecne omacky kolem. Doufal jsem v rychlou odpoved, abych to nemusel hledat ruzne po netu a to je duvod proc jsem sem psal dotaz.
Kamil píše:Ale veď letovú hmotnosť musíš vedieť +- odhadnúť.Jaryn píše:Vidim dalsi forum, kde se otaci tema uplne nekam jinam jen proto, ze nekdo cte neco jineho nez je napsano. Nikde jsem nepsal o letovce 4kg...
Ja mám pred záletom model 2400mm, lietať s ním budem približne ako ty popisuješ a mám tam 6kg servá standartnej veľkosti. Lenže môj model má letovú hmotnosť 5kg.
Jednoducho, bez znalosti letovej hmotnosti (5kg? 10kg?) ti nikto neporadí.
Milan Nes píše:doufat v rychlou odpoved muze jen ten kdo se dobre zepta ...
predpokladam ze 4kg si myslel holy drak ? ale bez toho aniz bys rek kolik to bude cely vazit chces po lidech vestit z koule ....
jinak pro orientaci doporucuju projit era stejnych proporci a VAHY na rcalbu, pro hrubou orientaci to staci a je to otazka par minut ...
Kamil píše:Jaryn->
4x Futaba S3010 - iba jedno servo na výškovke.
Dokonca už rok lietam s handraplánom WW1 2200mm, 5,7kg so štyrmi servami Futaba S3001 (3 kilové) a jaksi OK.
A ešte raz - žiadny akrobat.
Ale veď ja ani nič neporovnávam. On sa ma na niečo pýtal, ja som odpovedal.JMalik píše:Srovnáváš nesrovnatelné.