ER9x - zpomaleni prepnuti letovych rezimu?

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zpráva
Autor
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

ER9x - zpomaleni prepnuti letovych rezimu?

#1 Příspěvek od Nakadah »

Nepodarilo se to nekomu nastavit pomaly prebeh pri prepnuti letovych rezimu? Resp. na vrtulnik mam nastavene tri letove rezimy s jinymi krivkami plynu a kolektivu. Zkousel sem to nastavit v mixech, podarilo se mi leda zpomalit ovladani kolektivu :lol: na prepinac to nemelo vliv. A to skokove pridani plynu pri prepnuti neni moc prijemne. Nak
jeeff
Kontaktovat uživatele:

Re: ER9x - zpomaleni prepnuti letovych rezimu?

#2 Příspěvek od jeeff »

Ja myslim, ze toto by mal riesit regulator (rezim soft start), nie vysielac. Aspon doteraz som si myslel ze to tak je.
Goblin 700, Protos 500, Strider 250 FPV Racer, Futaba T14SG
www.rcklubsenec.sk
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Nakadah »

Spatne si pochopil co pisu :) nejde jenom o prepnuti krivky plynu, ale taky o prepnuti krivky kolektivu :) Regulator to vubec nemusi resit. ER9 umi kde co, tak se snazim prijit na to jestli umi i tohle. Nak
ratedo

#4 Příspěvek od ratedo »

já se zeptám mimo téma a jaký používáš křivky u kolektivu v id0 , id1 a id2
:|
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Nakadah »

Krivky kolektivu nejsou podstatne, zalezi na uhlech nabehu - id0 0°, id1 +-9°, id2 +-11°. Plyn id0 -100% vsude, id1 90-80-70-80-90%, id2 100% porad. Nezapomen na to, ze 100% znamena jenom "pul drahy" rozsahu plynu, protoze tady se nastavuje nula -100% a plnej 100%. To co mam nastaveny pro id0 (mod normal) mam takovy testovaci centrovaci pro vyladeni listu v neutralu na nulu. To jeste budu menit.

Nejaky samostatny kanal jde zpomalit v pohode, treba ovladani modu gyra prepinacem GEAR normalne zpomalit jde. Ale prepinac ID0,1,2 se mi proste zatim nepovedlo. Kdyz tak vidim co vsechno jde nastavit a mixovat, tak si rikam ze to proste musi jit. Nak
coro

#6 Příspěvek od coro »

Čo tak vytvoriť "pomocnú premennú" na nejakom nepoužitom kanáli (CH16 napr) kam sa priradí hodnota prepínača a nastaví požadované spomalenie.
Potom ale tam všade kde sa CH16 ako plynule sa meniaci prepínač použije, rátať s jeho plynulou zmenou, t.j. nie použiť ho ako podmienky, ale násobiť jeho hodnotou (-1, 0, +1 a hodnoty medzi tým - je to v percentách) - a to môže vyžadovať použitie X ďalších pomocných premenných lebo operácia násobenia je nad celým obsahom daného kanálu (t.j. musí byť aspoň na začiatku samostatne to čo sa má plynule meniť).
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Nakadah »

coro> neco sem zkusil ale na ovladani porad zadna zmena. Mozna uz je to na me moc slozite. Nak
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od RiMr »

TOž poptáme se na RC Groups?
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Nakadah »

Pokud to nevis ty tak zbyva jenom zeptat se boha :D Nak
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od RiMr »

No né, já ovládám jen základní věci a jejich kombinace, kdyby to byly šachy, tak dovedu myslet jen jeden tah dopředu, ale jsou tací co dovedou myslet i tři... :)

Já si to jen upřesním - máš plyn (spínaný spínačem a ne plynovou pákou) na několika různých křivkách.
Dejme tomu, že v poloze trojpolohového ID0 je plyn 70%
a v poloze ID1 je plyn 90%.

A jde o to, aby při přepínání Z ID0 na ID1 (a zpět) docházelo k přechodu na tu jinou úroveň plynule, je tak?
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Nakadah »

Jo presne tak, levy spodni dlouhy prepinac THR vypina a zapina motor. Prepinac ID0,1,2 jenom prehazuje ruzne krivky kolektivu a plynu. No a ja potrebuju zpomalit prechod mezi stavy 0 - 1 - 2. Protoze ted kdyz to prepnu, tak je zmena okamzita. Uroven regulace plynu mi pak skoci napr. ze 70% na 100%. Otacky rotoru se zvednou skokove a hned mi to zacne z visu stoupat. Nebo kdyz to prepnu dolu, tak se mi zacne propadat. To nastane okamzite a tak rychle reakce nemam :D Nak
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od RiMr »

Já jsem teď ráno natočil dvě takové provizorní pidividejka, tak jak dorazím do kolbenky tak to upoadnu a dám to sem, jestli je to něco co s tím souvisí... Možná to bude úplně mimo a na nic... :D
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od RiMr »

Takže, než jsem přečetl ten poslední příspěvek, tak jsem brkbrk natočil tohle, je tam přepínání plynu, který je pověšený přímo na třípolohák a má tři různé hodnoty /polohy spínače dané třemi křivkami a je tam nastavené zpomalení, je to na pátém kanále. Jsou to nesestříhané a neupravené videa uplodované přímo z paměťovky. Tak snad mi odpustíte že tam nehraje muzik an apozadí atd... :D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=D9FVJiE5vWo[/youtube]

A tady je to samé, akorát jsem tam přidal tři softwarové spínače, aby byl plyn sepnutelný/vypnutelný tím spínačem THR vlevo dole...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Wl4ve9_GzAI[/youtube]

Za a) - jsou ty videa vidět? Já je mám jako neuvedené, vidí je jen ti o mají link, tak jestli to funguje i přímo v těle příspěvku.
Za b) - souvisí to Maku s tvým problémem, nebo je to úplně mimo? :)
Za c) - našel jsem pod stolem originální návod k tvému rádiu, kde je návod k orig. FW a takové ty varování že to nemáš olizovat, máchat ve vodě atd. Chceš to poslat?
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Nakadah »

Hele super, pustim si to doma, v praci ted nejak nemuzu dejou se tady divne sracky :( Urcite si to ale vychytal, diky. Nak
ratedo

#15 Příspěvek od ratedo »

ahoj sleduji toto téma včera jsem toto nastavení zkoušel po přepnutí to funguje dle videa ale u vrtulníku je zapotřebí plynovou pákou vše ovladat dále jako predtím a to již není možné protože reakce jsou také zpožděné na páku plynu a tak si myslím že to chtěl ovládat i Nakadah jestli se nepletu bez toho zpoždění na plyn po přepnutí ID0-ID1-ID2 třeba se pletu
takto mám nastaven vrtulník a na toto nastavení by bylo dobré mít zpomalené přepnutí ID0-ID1-ID2 z důvodu jiných křivek plynu a cykliky
Přílohy
Snímání-1.jpg
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“