Ahoj lidi mate nekdo nejake zkusenosti s timto modelem? :
http://www.peckamodel.cz/produkt/1365_p51-mustang-baby-wb-arf-zeleny.aspx Chtel bych neco na vecerni politani na pole za mesto. Jen nevim jak to lita.Sice litam u nejaky ten rok, ale porad se povazuji za zacatecnika Diky za jakekoliv postrehy
Nemám sice přímo tohoto Mustanga, ale sehnal jsem před časem "no name" EPP výlisky stejných parametrů a po zkompletování a nabarvení model takřka identické hmotnosti jako je u Pecky. Letový projev je velmi působivý, model je přiměřeně obratný a rychlý, takřka nerozbitný, resp. velmi snadno opravitelný. Opatřil jsem jej sklopkou, takže při vypnutí motoru model takřka plachtí. Skutečně ideální na podvečerní polétání - pravda, chce to mít něco nalétáno s modelem řízeným křidélkama a brát v potaz, že je to polomaketa stihačky, takže není moc času přemýšlet, kde je doprava a kde doleva. Mám-li to srovnat třeba s P-51 od Alfamodel, tak ve vzduchu se modely co do letu skoro vyrovnají (i když EPP Mustang mi přijde trochu línější), ale EPP je nesrovnatelně odolnější ve srovnání s polystyrenem od Alfamodelu. Tím myslím zejména počty různých škrábanců při přistání na břicho do trávy a "opotřebení" modelu při otevírání trupu a výměně baterií.
Myšlenka,kterou nelze vyjádřit stručně, nezasluhuje, aby byla vůbec vyslovena.
Diky za odpoved, sice jeste nevim, jestli to z tehle serie vyhraje ten Mustang, nebo muj oblibeny Corsair, nebo jeste P40. Ale ve finale by to nemelo byt az tak odlisne. Strany si nepletu a takhle obcas vecer uz litam vic jak deset let. Sice ted min , neni tolik casu, ale prave na krasne vyblbnuti po narocnym dnu to bude snad stacit. Opravy nastesti taky zvladnu a jsem docela rad, ze jsou takovehle modely, jelikoz uz deset let mam rozdelanou Avii a nejsem schopnej ji dokoncit Tak aspon se muzu vyblbnout s necim
Nenapíše niekto pár slov o vlastnostiach týchto modelov? Letové vlastnosti, hmotnosť a tak... prípadne čo tam je za motor, prípadne sú na niečo použiteľné aj tie servá ak sa to kúpi ako ARF? (lebo kit som nevidel ponúkať).. Páči sa mi že to má byť EPP penené do formy, je to naozaj "dobré" aj ako materiál?
Informace by ti mohl dát aviatik666, ten ho měl viewtopic.php?f=1&t=40435 . Co se týká materiálu, tak Pelikán občas u některých modelů píše, že je to EPP pěněné do formy, ale na zahraničních stránkách přitom uvádějí EPO. Nevím, jak je to konkrétně u tohohle modelu, ale na údaje od Pelikána bych se nespoléhal.
Tak jednoduché to není. EPO je Expanded Polyolefin, což zahrnuje celou skupinu různých plastů. Do té skupiny patří polyethylene, polypropylene, polymethylpentene, polybutene-1, polyisobutylene, atd.
Pokud je tedy materiál označen EPO, tak jde o některou z výše uvedených látek, nebo i jejich směs. Může to být polypropylene, ale nemusí. Do forem se např. pění i směsi založené hlavně na polyethylenu.
Polyolefin môže mať rôzne vlastnosti podľa namiešanej zmesi, podstatné ale asi je že (ak) sa to pri prevoze na letisko neotlačí (trvale) a nepraská. Inak PE sa lepiť podľa mna nedá ničím, a tieto zmesi sa väčšinou dajú.
Ako to je s EPA kombatom, hodil by sa tento model aj na to? Alebo je tam nejaký háčik?