madbull píše:Drondys Ty jsi pošťačka? 
Pokud bych byl poštovním doručovatelem nejspíš bych o tom věděl jen velmi málo jako ostatně řada pracovníků místních pošt včetně doručovatelů, kteří jsou v této problematice v obraze jen minimálně, protože se o to blíže nezajímají. Zabývám se touto problematikou čistě ze zájmu již delší dobu i když s Českou poštou nemám přímo nic společného. Nejdůležitější informace k tomu jsem shrnul v úvodním tématu
viz tento odkaz. V tom druhém tématu se nejrůznější problémy okolo toho řeší běžně.
madbull píše:...já nevim proč se to tu tak řeší... já su rád, že mi vůbec něco došlo 
Protože spousta jiných lidí to tak jako ty nebere. Svoji odpověď jsem zde napsal jako reakci na příspěvek napsaný
mijou, protože o tom dost vím a když už to
mijou nakousl, tak jsem zde uvedl vysvětlení a odkazy do toho druhého tématu kde se o tom píše. Pokud bude mít
mijou další dotazy k této problematice bude samozřejmě lepší, aby je psal do toho druhého tématu kde se to řeší běžně.
madbull píše:A kamarád teďkon objednával z Warehouse z německa a za týden tady 
Ano z Německa to je rychlejší, bez celních formalit a DPH už je zahrnuto v ceně při prodeji, protože ten sklad není plátcem DPH a tudíž německé DPH, které zaplatí při dovozu do Německa se automaticky stává součástí ceny a na výstupu při prodeji se už nerozúčtovává a při přímém prodeji koncovému zákazníkovi v rámci EU už koncový zákazník jiné DPH neplatí.
Jednou z nevýhod je to, že německý sklad má jen cca 5% ze sortimentu, který je dostupný z HongKongu, a to i když má ten sklad v Německu největší sortiment z externích skladů HobbyKingu mimo HongKong (dokonce větší než USA Warehouse).
madbull píše:A kamarád teďkon objednával z Warehouse z německa a za týden tady:-) Jen pro zajímavost.třeba jednou budou mít plnohodnotný sklad i tam a pujde to rychleji 
HobbyKing má prodejní sklady (Warehouse) po celém světě a kromě HongKongu není žádný z nich plnohodnotný ani zdaleka a zatím vůbec nic nenasvědčuje tomu, že v dohledné době bude ani ten v Německu. Mimo jiné i proto, že náklady na sklad rozsahem sortimentu srovnatelný s tím co je v nabídce z Hongkongu by byly v Německu příliš vysoké.