Anténa 2,4GHz do pravého úhlu ?

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
zdzd

Re: Anténa 2,4GHz do pravého úhlu ?

#16 Příspěvek od zdzd »

jyrry píše:Tak to jsi ji asi mel nejak blbe pridelanou - vf lanko se ohyba jen kdyz se s ni vergluje stylem ohyb - narovnani - ohyb - .....
Pri otaceni, kdy je trvale zahnuta, se to soupe v tom konektoru. Neni duvod ji mit narovnanou - jako optimalni podle ruznych diskuzi, navodu, svych zkusenosti atd. povazuji polohu "osou do cela pilota" nebo pri modulu pod kysnou "osou do zeme mirne pred pilota"...

Některé žádný konektor nemají.
FlyBear

#17 Příspěvek od FlyBear »

RCmichal píše:WiFi antény nejsou konstruovány na denní manipulaci

WiFi antény například na routerech asi opravdu nebudou konstruovány na denní manipulaci. Taková zařízení věšinou někam položíš, nastavíš a necháš běžet.

Ale antény na 2,4GHz RC vysílačích nebo modulech by na denní manipulaci konstruovány být měly - rádio neustále někam přenášíš, převážíš na letiště, balíš do kufříku apod. Taková denní manipulace je u RC Tx naprosto běžná. Já tedy předpokládám, že tak taky konstruovány jsou, alespoň u rozumných značek.
RCmichal

#18 Příspěvek od RCmichal »

ano některé značky nemají anténu na konektor (důvodem je však snížení výrobních nákladů), ale ten kousek koaxiálu se tam také kroutí a plastový kloubek ohýbá, já ale na neopotřebitelný plast nebo neukroutitelný kabel nevěřím .
výměné moduly s anténkou vespod pod vysílačem mi přijdou ještě o něco choulostívější
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“