Modelmarket - co to je?

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
habakuk_cz
Kontaktovat uživatele:

Modelmarket - co to je?

#1 Příspěvek od habakuk_cz »

Ahoj, aniž bych cokoliv kdekoliv potvrzoval a přidával, přišel mi mail, že byly moje modely z RCalba přidány na uplně jiné stránky. Stalo se to ještě někomu?
habakuk_cz
Kontaktovat uživatele:

Re: Modelmarket - co to je?

#2 Příspěvek od habakuk_cz »

obsah mailu:

Vážení příznivci modelaření,
vzhledem k tomu, že ModelMarket již eviduje i Váš model, považujeme za vhodné Vás s touto skutečností seznámit.
Abyste se mohli snáze rozhodnout, zda a jak se vzniklým záznamem naložit, popíšeme zásady projektu.
Aplikace ModelMarket je sofistikovaným průsečíkem principů, které dosud téměř vždy fungovaly odděleně:

- Sociální síť se zaměřením na oblast modelaření (jako RCAlbum nebo ModelFan)
- Agregátor komerčních informací (jako Heuréka nebo Zboží.cz)
- C2C relace (jako Aukro nebo ModelBazar)
- Kontextová internetová cache (jako SubtitleSeeker nebo BigResource)
Další hlavní specifika jsou:
- Wiki koncept (zásahy do veřejných záznamů může provádět i nepřihlášený uživatel)
- Žádná kontaminace reklamou
Otisk Vašeho modelu z webu RCAlbum, který byl automaticky vytvořen, můžete kdykoliv opravit, přidat nové informace či jej zcela vymazat. Abychom zajistili, že Váš model můžete upravit jen Vy sami, přiřadili jsme jej k Vaší e-mailové adrese. Přihlásit se můžete následujícím heslem:
kvak
Heslo, jakož i všechny ostatní informace můžete kdykoliv změnit
Upozornění: Z důvodu ochrany autorských práv jsou nyní modely vystaveny v režimu "Citace". Pokud omezení citace zrušíte, souhlasíte s tím že se automaticky:
- zobrazí celý text popisu Vašeho modelu
- fotografie budou dostupné v plném rozlišení
Seznam záznamů spárovaných s Vaší registrací:
http://modelmarket.cz/detail/?product=63680
http://modelmarket.cz/detail/?product=64632
http://modelmarket.cz/detail/?product=65144
Jakékoliv připomínky k aplikaci uvítáme.

S pozdravem
Barbora Eliášová
mluvčí společnosti
IT Development s.r.o.
Tato zpráva byla odeslána jednorázově. Žádné další zprávy již bez vyžádání odesílány nebudou.
Naposledy upravil(a) habakuk_cz dne pon 26.09.2011 9:11, celkem upraveno 1 x.
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Luzr »

habakuk_cz píše:Ahoj, aniž bych cokoliv kdekoliv potvrzoval a přidával, přišel mi mail, že byly moje modely z RCalba přidány na uplně jiné stránky. Stalo se to ještě někomu?

No co naděláš, internet je public medium a žádný copyright na těch stránkách není....

Zřejmě někoho napadlo že rcalbum zaostává a zároveň je to slibný koncept, tak se s tím rozhodl něco dělat.
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Luzr »

habakuk_cz píše: sami, přiřadili jsme jej k Vaší e-mailové adrese. Přihlásit se můžete následujícím heslem:

Jo a díky za heslo... :)
honzajs
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od honzajs »

Jo mně taky a přemýšlím, tak to vymazat.
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od strycArtus »

Celkem by mě zajímala právní stránka věci. Sice mi nic nepřišlo, ale podíval jsem se na obchodní rejstřík. Taky zajímavé.

V ý p i s
z obchodního rejstříku, vedeného
Městským soudem v Praze
oddíl C, vložka 138982

--------------------------------------------------------------------------------

! ! ! U P O Z O R N Ě N Í ! ! !
Tento výpis má pouze informativní charakter.
Data pro jeho vytvoření byla získána z počítačové sítě INTERNET. V případě, že se domníváte, že obsahuje chyby, obraťte se prosím na rejstříkový soud.

--------------------------------------------------------------------------------
Datum zápisu: 26.května 2008
Obchodní firma: IT Development s.r.o.

Sídlo: Praha 2, Vinohrady, Pod Zvonařkou 2238/4, PSČ 120 00
Identifikační číslo: 284 02 766
Právní forma: Společnost s ručením omezeným

Předmět podnikání:
- výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona

Statutární orgán:
jednatel: Vilém Šmidt, r.č. 780718/0271
Praha 4, Háje, Ocelíkova 672/1, PSČ 149 00
den vzniku funkce: 26.května 2008
Statutárním orgánem společnosti je jednatel. Jednatel jedná jménem společnosti samostatně. Podepisování jménem společnosti činí ta, že k obchodní firmě společnosti připojí svůj podpis.

Společníci:
Vilém Šmidt, r.č. 780718/0271
Praha 4, Háje, Ocelíkova 672/1, PSČ 149 00
Vklad: 200 000,- Kč
Splaceno: 100 %
Obchodní podíl: Jedno sto procent

Základní kapitál: 200 000,- Kč
Splaceno: 100 %
Údaje o exekucích:
- Soudní exekutor Mgr. Ing. Jiří Prošek, Exekutorský úřad Plzeň-město, se sídlem Rychtaříkova 1, 326 00 Plzeň, rozhodl exekučním příkazem ze dne 3.9.2010, č.j. 134 EX 10781/10-008 o postižení obchodního podílu povinného Viléma Šmidta nar. 18.7.1978 ve společnosti IT Development s.r.o. se sídlem Praha 2, Pod Zvonařkou 2238/4, PSČ 120 00, IČ: 284 02 766 a povinnému zakazuje, aby s obchodním podílem ve společnosti jakkoliv nakládal.

Tento výpis je neprodejný a byl pořízen na Internetu (http://www.justice.cz).
Dne: 26.09.11 08:30:01
Údaje platné ke dni 26.09.2011, 6:00

RayBan
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od RayBan »

Ahoj,

to jsou pěkné zprávy po ránu ... jedná se pochoopitelně o vykradená data
a nakopírovaná na modelmarket.cz

RayBan
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od koulinek »

strycArtus píše:Celkem by mě zajímala právní stránka věci. Sice mi nic nepřišlo, ale podíval jsem se na obchodní rejstřík. Taky zajímavé.

Tak co no, panáček má společnost v exekuci. Jináč na tom webu mají uvedeno mimo jiné také totok:

"Ochrana autorských práv
V rámci ochrany zájmů příslušných vlastníků je nutné dodržovat tato pravidla:

Pokud je vhodné přidat do databáze obsah, jehož samotné zveřejnění by mohlo vést k porušení práv stanovených Autorským zákonem, je třeba zajistit, aby se uživatelům zobrazila namísto celého textu jen jeho citace (dle §31 Autorského zákona). Avšak vložení celého textu je záhodno, neboť jedině tak lze uživatelům umožnit plnohodnotné fulltextové prohledávání dokumentů. Znamená to během vytváření záznamu zaškrtnout volbu "Citace" vpravo nad polem Specifikace. Je bezpodmínečně nutné v sekci Odkazy uvést pramen. Tak bude zajištěno správné indexování obsahu, i když pro jeho přečtení bude uživatel nucen navštívit zdroj uvedeného autora.

Zobrazená délka citace je 900 znaků.

Obrázky v dokumentech označených příznakem Citace jsou limitovány do maximální velikosti 640p

Veřejný záznam neumožňuje volbu Citace později změnit."
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od strycArtus »

Luzr píše:
habakuk_cz píše:Ahoj, aniž bych cokoliv kdekoliv potvrzoval a přidával, přišel mi mail, že byly moje modely z RCalba přidány na uplně jiné stránky. Stalo se to ještě někomu?

No co naděláš, internet je public medium a žádný copyright na těch stránkách není....

Zřejmě někoho napadlo že rcalbum zaostává a zároveň je to slibný koncept, tak se s tím rozhodl něco dělat.

Autorská práva má každý autor obrázku automaticky a nikdo fotku nemůže použít bez jeho svolení. Jediná možnost je, že v podmínkách RCalba je, že se autorských práv vzdává ve prospěch RC alba, případně, že k obrázku napsal, že ho dává k obecnému použití.

Asi bych chtěl kompenzaci, že moje fotky slouží k reklamě. I když to je zatím nezřetelné.
Andy1pl
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Andy1pl »

Hosi, nevim jak Vy ale ja rozhodne budu zadat at me vymazou ze sve databaze ... nikdo se mne neptal, nikoho nezajima Tvuj nazor ... rozhodne budu tam psat mail... mne se kopirovat nebude :evil:
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od strycArtus »

koulinek píše:
strycArtus píše:Celkem by mě zajímala právní stránka věci. Sice mi nic nepřišlo, ale podíval jsem se na obchodní rejstřík. Taky zajímavé.

Tak co no, panáček má společnost v exekuci. Jináč na tom webu mají uvedeno mimo jiné také totok:

"Ochrana autorských práv
V rámci ochrany zájmů příslušných vlastníků je nutné dodržovat tato pravidla:

Pokud je vhodné přidat do databáze obsah, jehož samotné zveřejnění by mohlo vést k porušení práv stanovených Autorským zákonem, je třeba zajistit, aby se uživatelům zobrazila namísto celého textu jen jeho citace (dle §31 Autorského zákona). Avšak vložení celého textu je záhodno, neboť jedině tak lze uživatelům umožnit plnohodnotné fulltextové prohledávání dokumentů. Znamená to během vytváření záznamu zaškrtnout volbu "Citace" vpravo nad polem Specifikace. Je bezpodmínečně nutné v sekci Odkazy uvést pramen. Tak bude zajištěno správné indexování obsahu, i když pro jeho přečtení bude uživatel nucen navštívit zdroj uvedeného autora.

Zobrazená délka citace je 900 znaků.

Obrázky v dokumentech označených příznakem Citace jsou limitovány do maximální velikosti 640p

Veřejný záznam neumožňuje volbu Citace později změnit."

To je sice hezké, ale pokud jsou použity autorská díla (a to fotografie jsou) bez předchozího svolení autorů, pak to jen kulisa pro blbce.
Kovboj

#12 Příspěvek od Kovboj »

Jo přišlo, nelíbí se mi to. Nemají žádné právo na podobné kopie, navíc ani neuvádí kdo je autor vykradených textů a fotek.
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Genagen »

1) autorska prava jsou v cr neprenosna
2) doporucuji nahlasit na uoou :-)
Andy1pl
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Andy1pl »

ja uz jim mail napsal ... uvidime ...
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Speedy »

Koukám, že tam jsem taky... a docela mi to vadí. Jediný štěstí, že jsem už dlouho na net nic nepřidával. Po týhle zkušenosti si asi novější modely nechám jen pro sebe. :cry:
Mimochodem mně žádný mail nedorazil.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“