Modelmarket - co to je?

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Bull
Kontaktovat uživatele:

Re: Modelmarket - co to je?

#31 Příspěvek od Bull »

Právě jsem to zjistil také,a kroutil jsem hlavou asi 15 minut a pořád mi nedocvaklo co po mě ti lidé chtějí,proč zkopírovali mé modely z RC albumu aniž by se třeba jen dotázali,jaký mají stránky modelmarket účel, neboť pod slovem modelmarket si představuji obchod s modely a já žádný model neprodávám, a když tak jen přes modelbazar nebo rc mánii,a taky nevím proč jsou tam letadla které jsem již před časem z rc alba smazal,a nejsou tudíž v rcalbumu vyfocena.Možná jsem natvrdlej,ale rád bych od tvůrců modelmarketu slyšel rozumné vysvětlení.
http://3505173.rajce.idnes.cz/
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Genagen »

Luzr píše:
FlyBear píše:To není totéž. Google nezkopíroval tvé soubory

Opravdu si myslis ze nejsou nekde na disku ktery je v majetku Google?

Ty tam ten rozdil nevidis?

Hlavni rozdil je v tom, ze to co dela google je eticke a pravne koser, to co dela modelmarket je neeticke a intuitivne bych rekl, ze to neni koser ani pravne.
Victronix
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Victronix »

Normálně jsem to v modelmarketu všechno upravil tak, že jsem smazal všechny parametry, včetně odkazů na obrázky. A mají po ptákách.
Bohužel i takovéto svinstvo je reklama.
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
DAF
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od DAF »

Také mi ta volovina přišla. Moje reakce byla stejná jako Vaše. nikdo se mě na nic neptal a prostě to tam frknul. Navíc s tím, že to můžu převést do prodeje, to jim velké LoBogo. Když budu chtí něco prodat, rozhodnu se sám, kdy, kde a za kolik. Potěšil mě svým příspěvkem kolega Victronix, že to jde promazat. Tak jsem to promazal :lol: . Jsem zvědavý na jejich reakci. Jsou to sice jejich stránky, ale moje fotky. Mimochodem si nejsem vědom, že bych dával majiteli RC Alba, potažmo RC Serveru, kde je album jeho součástí (ať už jím byl v ktérékoliv době kdokoliv), nějaký souhlas s poskytnutím mých záznamů a údaju třetí osobě. Jestli se mýlím, tak mě opravte. Na fackabůku to je snad jinak, ale ten jede na cizím servru mimo naše území, tak se může řídit jiným zákony, ale tihle podle všeho jedou zde.
Pokud máte někdo kontakt na nového majitele RC Alba, ať se nám tady k "vykradení" vyjádří, zda dával souhlas, nebo to někdo jen tak vybral.
P.S. Narazil jsem u jednoho modeláře, že si "půjčil" mé fotky z RC Alba do svého račjete. Ale tam to bylo, že dával dohromady fotky snad všech stavebnic od IGRY a Modely, tak budiž, ale také se aspoň mohl zeptat. Kontakt na sebe tam mám.
Hitec Aurora 9X
valajda
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od valajda »

Tak jsem to taky promazal, ať si tam vystavují názvy letadel. Dají se sice všechny údaje zpřístupnit po zrušení "Citace", takže to pak vypadá jak RCAlbum, ale nemám potřebu jim dělat službu a plnit web, když se ani předem nezeptali. :?
Andy1pl
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Andy1pl »

takze pratele, funguje to ... napsal jsem mail s docela jasnym poradavkem okamziteho stazeni moich modelu vc foto, pohrozil jsem zalobou ohledne UOOU + autorska prava na foto ... a jejda... za 4 hod uz nebyl ani jeden muj model ... zkuste to take :wink:

popr muzete pohrozit hromadnou zalobou za zneuzivani soukromeho foto ke komercnimu ucelu.

Andy

PS. kdyby neco tak ten mail mam, popr SZ
DAF
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od DAF »

Tak gratuluju, v případě zájmu bys mohl dát vzorový text, abychom to nemuseli vymýšlet :lol: . Je možné předpokládat, že pak by mohli po větším frontálním útoku hrozby takového množství žalob to stáhnout úplně. Jinak jsem zvědavý, zda mé modely obnoví :wink: .
Hitec Aurora 9X
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Genagen »

Andy1pl píše:takze pratele, funguje to ... napsal jsem mail s docela jasnym poradavkem okamziteho stazeni moich modelu vc foto, pohrozil jsem zalobou ohledne UOOU + autorska prava na foto ... a jejda... za 4 hod uz nebyl ani jeden muj model ... zkuste to take :wink:

popr muzete pohrozit hromadnou zalobou za zneuzivani soukromeho foto ke komercnimu ucelu.

Andy

PS. kdyby neco tak ten mail mam, popr SZ

Nerozumim, proc jim chcete hrozit. Proc to nedate jako podnet na uoou? Je to jejich job se s tim vyporadat. Takovymhle "vychcankum" bych to nedaroval. Skoda ze nemam sve modely na rcalbu :-)
were
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od were »

Tak mi to prislo take, obratem jsem jim poslal ostrou prosbu a ted koukam, ze nejsem sam kdo je takto postizeny. Drzost napsat mi ze mi vykradli z RCalba vsechny moje modely a jeste mi bez meho vedomi u sebe zridili ucet, navic na muj email, mi opravdu vyrazila dech :D
Co si tady lidi dovoli me neprestane prekvapovat :D

Btw. Google nic nevykrada, pouze poskytuje odkazy (formou textu ci nahledu obrazku), a i to se mu da zakazat (v kodu, robots.txt atd.), takze stranky vubec nezaindexuje, kdyz vi ze si to majitel nepreje. Takze s Googlem bych nas mily Modelmarket vubec nesrovnaval :D
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Speedy »

Budu muset taky napsat nějaký mail. Ale asi by to chtělo spíš na RC album, aby se to vyřešilo hromadně.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Milan Nes »

no po ranu mne pekne nasr*li,

okamzite sem jim napsal ostry mejl co si to dovoluji a vecer mi prisla reakce ze mi modely smazali,

doporucuju vsem, nebudu podporovat takovedle vykradani dusevniho vlastnictvi,
tohle neni nic jinyho
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Libor
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Libor »

Libor
Kovboj

#44 Příspěvek od Kovboj »

Libor píše:http://www.kolmanl.info?show=SHOW_TXT&alias=CODELAM_20110927_1

Zajímavé, na to jak jsou ty emaily dlouhé bych tipoval že všem posílají stejnou univerzální odpověď. To co poslali mě bylo asi jen tak z poloviny stejné jako to co jsi dostal ty.
habakuk_cz
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od habakuk_cz »

no, mě teď dorazilo tohle, takže se opravdu víceméně opakují.

Vážený pane K,

pokyny pro splnění Vašeho požadavku jsem bez prodlení vydala.

Dovolte mi však ještě objasnit stanovisko naší společnosti k Vaší námitce ohledně souhlasu s publikováním informací.

ModelMarket v sobě integruje funkce většiny běžných vyhledavačů, tj. agregační modul, který prochází různé webové strány a jejich obsah indexuje. Stejným způsobem pracuje například Google i Seznam. Rozdíl fungování vyrovnávací paměti Google a ModelMarket je ten, že Google zobrazuje stránku v původním kontextu (i s případnými reklamami apod.) ale zase umožňuje zobrazit ze své vyrovnávací paměti celý text obsažený na stránce. Záznamy ve vyhledavači ModelMarket ze zdrojů, u nichž může nastat podezření na konflikt s Autorským zákonem, jsou zobrazeny v režimu "Citace", což znamená, že je k dispozici jen výsek textu (a obrázky v limitovaném rozlišení, stejně, jako ve vyrovnávací paměťi vyhledavače Google), přičemž plné zveřejnění musí povolit sám autor. Tedy vidíte, že tato praxe je v rámci Internetu s malými odchylkami běžná a největší rozdíl je v tom, že náš agregační modul prohledává pouze úzce vymezený soubor dat a toto podle nás představuje hlavní benefit takového systému pro uživatele - není zahlcen nechtěnými informacemi i při vyhledávání ve velkém objemu dat.

Zde je odkazu na jeden z Vašich modelů ve vyrovnávací paměti vyhledavače Google s tím rozdílem, že Google Vás neinformoval o jejich zařazení do databáze.

http://webcache.googleusercontent.com/s ... 6id%3D3266

Chci říci, že odkaz na Vaše stránky na portálu RCAlbum byly evidovány z toho důvodu aby více uživatelů nalezlo Váš model na stránkách portálu RCAlbum a rozhodně nebyly namířeny proti Vám či Vašim autorským právům, které jsou samozřejmě nepochybnitelné.

Doufám, že je toto stanovisko srozumitelné a v případě jakýchkoliv dalších dotazů neváhejte se na mě opět obrátit.

S pozdravem

Barbora Eliášová
mluvčí společnosti

IT Development s.r.o.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“