Cena modelu
Cena modelu
Ahoj nějak nevím ale jsem člověk co chce začít lítat ale nevím kolik připravit peněz na základní letadlo a kolik na profi. Mohl by sem někdo dát nějaké hrubé cifry ohledně kompletních letadel i vysílačema na ruzné styly létání. Hodně lidem by to pomohlo v rozhodování jestli AERO nebo AKVÁRKO. 
Re: Cena modelu
ko44 píše:http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t=42095
viewtopic.php?f=16&t=42237
Skvělý toto jsem taky četl zajímají mě a mnohý další ceny ne linky na mnohý další témy. Prakticky by mě jen zajímalo vysílačka a elektroinstalace zbytek pomalu ale jistě vyrábím?
- MarthiR
Vše zaleží co by si pro začátek chtěl! mužeš se dostat na cenu 5000, ale také 30000 
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Vysílače se řeší v prvním odkazovaném vlákně. Otázka je, kolik do toho chceš dát, a podle toho pak můžeš vybírat typ. Ceny jsou od pár stovek po dvacet litrů. S modely je to obdobné. Nejdřív si musíš ujasnit, kolik na to máš, a jak moc vážně to s modelařinou myslíš, a pak můžeš řešit konkrétní modely. V uvedených vláknech už toho bylo probráno docela dost.
ko44 píše:Vysílače se řeší v prvním odkazovaném vlákně. Otázka je, kolik do toho chceš dát, a podle toho pak můžeš vybírat typ. Ceny jsou od pár stovek po dvacet litrů. S modely je to obdobné. Nejdřív si musíš ujasnit, kolik na to máš, a jak moc vážně to s modelařinou myslíš, a pak můžeš řešit konkrétní modely. V uvedených vláknech už toho bylo probráno docela dost.
Takto to myslím má představa je elektroinstalace do 20 000 kč a letadlo celocarbon si vyrobím sám ale prakticky nevím co je třeba a proto chci vědět co za elektroinstalaci potřebuju nebo je lepší koupit i letadlo? s karbonem pracuji deně tak si říkám že letadlo by něměl až na výškovky a směrovky být problém a mám Časopis modelář za posledních snad sto let kde je mnoho výkresu odkud vemu muster.
- zero_ozero
Kup si RTF sadu (hned můžeš lítat), kup si větroně, třeba Betu nebo Easy stara a nauč se létat. Časem si koupíš lepší éro a rádio ať si nekoupíš výbavu za 20 a po půl roce to budeš prodávat za 10, spousta lidí na tohle dojede. Já nejsem zastánce názoru "To nejlepší hned od začátku", ale je to jen názor.
Když už si chceš něco stavět, nauč se lítat ať víš jak to celé funguje, to je můj názor.
Když už si chceš něco stavět, nauč se lítat ať víš jak to celé funguje, to je můj názor.
Nahoru nepoletím, dole mě najdou!
Rád opravuju to, co ostatní vyhazujou. Nevyhazuj to - prodej mi to
Rád opravuju to, co ostatní vyhazujou. Nevyhazuj to - prodej mi to
Hele začni nějakým setovým vozembouchem, - v první řadě se musíš naučit lítat. Až pak řešit investice do lepšího. Lítání je jako jízda na kole - ani ten největší frajer , kterej vidí poprvé v životě kolo, na něj nenasedne a neujede. Vždycky to dopadne stejně - zaryje tlamu do země. Musíš se učit krok za krokem - pěkně postupně , jinak tě to přestane bavit ještě dřív než budeš schopen proletět nějaký pořádný éro.
Nebo jiný příklad - kytara - někdo ti ji vrazí do ruky a řekne hraj - zahraješ ? když nemáš poctivě nacvičeno od základu a neznáš ani akord - katastrofa !!! (která ale narozdíl od lítání, nestojí tolik peněz)
Nebo jiný příklad - kytara - někdo ti ji vrazí do ruky a řekne hraj - zahraješ ? když nemáš poctivě nacvičeno od základu a neznáš ani akord - katastrofa !!! (která ale narozdíl od lítání, nestojí tolik peněz)
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
Ak nemá ani vysielač, ani nabíjačku, proste nič, najschodnejšia a najlacnejšia cesta je nejaký RTF set.
Nejaká BETA 1400 RTF v žiadnom prípade nie sú vyhodené peniaze. Za tú cenu nekúpi ani samotné rádio. Aj keď by po čase vyhodil rádio a nabíjač, ale BETA mu už ostane a môže ju buď predať alebo si ju nechať ako svoje prvé éro, a na nejaký 1 rok /možno aj viac/ má vystarané za lacný peniaz.
Momentálne lietam 5-té éro /teda štvrté, ale k Filipovi mám 2 odlišné krídla, tak to počítam za 2 lietadlá/ - Filipa 400 so 196 cm krídlom, ale WH je pripravený v regále plne letuschopný a čaká iba na vloženie baterky a hodenie - a už sa na to teším až ho niekedy zase preženiem 1 km nad zemou

Nejaká BETA 1400 RTF v žiadnom prípade nie sú vyhodené peniaze. Za tú cenu nekúpi ani samotné rádio. Aj keď by po čase vyhodil rádio a nabíjač, ale BETA mu už ostane a môže ju buď predať alebo si ju nechať ako svoje prvé éro, a na nejaký 1 rok /možno aj viac/ má vystarané za lacný peniaz.
Momentálne lietam 5-té éro /teda štvrté, ale k Filipovi mám 2 odlišné krídla, tak to počítam za 2 lietadlá/ - Filipa 400 so 196 cm krídlom, ale WH je pripravený v regále plne letuschopný a čaká iba na vloženie baterky a hodenie - a už sa na to teším až ho niekedy zase preženiem 1 km nad zemou
tyci píše:Takto to myslím má představa je elektroinstalace do 20 000 kč a letadlo celocarbon...
Hele to je jako posadit žáka v autoškole rovnou do F1. Myslím, že bys měl dát na to co píšou ostatní a na začátek si pořídit nějaký ten EPP set nejlépe ARF tj. bez vysílačky viz třeba už zmíněná Beta viz tento odkaz s tím, že si k tomu koupíš nějakou trochu lepší vysílačku s přijímačem než bývá v setovkách, a která ti vydrží déle do budoucna na další modely viz už dříve zmíněné vlákno.
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
Tá uvedená Beta bude na začiatok výborná. No pokiaľ to myslíš s lietaním vážne tak nekupuj celý set, ale iba kompletný osadený model. Vysielačku, prijímač, nabíjačku a akku kúp už seriózne výrobky. Tie zo setu sú totiž braky, napr. setová vysielačka nemá pamäť na viacej modelov a ani blbé EXPO, čo výrazne spríjemňuje lietanie, nemôžeš použiť simulátor, atd... Okamžite by si tie braky vyhodil, alebo výrazne pod nákupnú cenu predal.
Rozpočet máš určite OK. Vo veci výberu vhodných komponentov je tu mnoho vlákien, ev. Ti tu niekto určite poradí.
Po pár hodinách na simulátore môžeš robiť prvé lety... Beta lieta prakticky sama...
A na ten kompozit príde čas až neskôr.
Rozpočet máš určite OK. Vo veci výberu vhodných komponentov je tu mnoho vlákien, ev. Ti tu niekto určite poradí.
Po pár hodinách na simulátore môžeš robiť prvé lety... Beta lieta prakticky sama...
A na ten kompozit príde čas až neskôr.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
Lenže človek začiatočník čo v živote nedržal žiadnu vysielačku v ruke, ako sa bude rozhodovať pri kúpe rádia?? Keď ani nevie čo to má mať, čo s ním bude lietať /či začne vetrone, akrobaty, alebo nakoniec skončí u vrtuľníkov/, aké sú rozdiely atď...
Ak kúpi set, tak nielenže sa naučí lietať, ale to rádio čo tam je, je vlastne zadarmo, nakoľko napríklad set ASW28 "bez rádia" nemá ani baterku, nabíjač...
Ja som so setovým rádiom s WH lietal vyše 2 rokov k plnej spokojnosti. A ten set ma nielenže naučil lietať, ale aj trošku teórie okolo toho, už som vedel, ktorým smerom sa budem ďalej uberať a vedel som čo na rádiu nutne potrebujem a čo nie a podľa toho bol aj môj nasledujúci výber. Proste treba sa zoznámiť so všetkým okolo toho.
Teraz kúpi rádio XYZ a zistí že ho začnú baviť vetrone, kde treba rádio XYZ2 a je v prdeli. Teda pokiaľ hneď ako nováčik nekúpi to najlepšie na trhu čo je trošku "nepraktické" pretože za 1 rok čo sa bude učiť lietať tu bude zase niečo nové, lepšie za rovnaký peniaz.
Mať špičkové rádio a využívať na ňom 2 % funkcií /čo ponúkne aj setové/ a keď sa už naučí lietať a pozerať po poriadnom modeli, tak zistí že za stejné prachy by už mohol mať o 2 roky novšie /lepšie rádio/...
Samozrejme rozhodnutie je na ňom, len nezastávam názor že RTF sú vyhodené prachy, lebo tomu tak nie je a to rádio/nabíjač/baterka je tam "ako keby" zdarma, teda ak neberiem do úvahy že existuje "nejaké hobbycity".
Ak kúpi set, tak nielenže sa naučí lietať, ale to rádio čo tam je, je vlastne zadarmo, nakoľko napríklad set ASW28 "bez rádia" nemá ani baterku, nabíjač...
Ja som so setovým rádiom s WH lietal vyše 2 rokov k plnej spokojnosti. A ten set ma nielenže naučil lietať, ale aj trošku teórie okolo toho, už som vedel, ktorým smerom sa budem ďalej uberať a vedel som čo na rádiu nutne potrebujem a čo nie a podľa toho bol aj môj nasledujúci výber. Proste treba sa zoznámiť so všetkým okolo toho.
Teraz kúpi rádio XYZ a zistí že ho začnú baviť vetrone, kde treba rádio XYZ2 a je v prdeli. Teda pokiaľ hneď ako nováčik nekúpi to najlepšie na trhu čo je trošku "nepraktické" pretože za 1 rok čo sa bude učiť lietať tu bude zase niečo nové, lepšie za rovnaký peniaz.
Mať špičkové rádio a využívať na ňom 2 % funkcií /čo ponúkne aj setové/ a keď sa už naučí lietať a pozerať po poriadnom modeli, tak zistí že za stejné prachy by už mohol mať o 2 roky novšie /lepšie rádio/...
Samozrejme rozhodnutie je na ňom, len nezastávam názor že RTF sú vyhodené prachy, lebo tomu tak nie je a to rádio/nabíjač/baterka je tam "ako keby" zdarma, teda ak neberiem do úvahy že existuje "nejaké hobbycity".
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
Pánko sa samozrejme rozhodne sám, pokiaľ má uvedený rozpočet nebude problém. Ak je nadšenec do lietania myslím, že voľba je jasná. S výberom komponentov radu dostane.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
Rozpočet má pekný, len aby ho nevystrelil všetok hneď do niečoho čo nevie či to bude potrebovať, ale však sú to jeho peniaze....
Letadlo aby letělo, je ten největší problém.