Modelmarket - co to je?

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Speedy
Kontaktovat uživatele:

Re: Modelmarket - co to je?

#46 Příspěvek od Speedy »

Psal jsem na RCalbum a dostal jsem odpověď, že už to řeší. Takže počkám, jak to dopadne. Každopádně kecy z Modelmarketu o zlepšení přístupu a citace jsou pro mě nepochopitelné. Tím spíš, že moje popisy jsou tam celé a nemám přístup ke změně údajů.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od DAF »

Tak jsem se k nim ze zvědavosti podíval a už to tam mají docela dost provětrané. Zadal jsem jen kategorii elektropohon a poslední stránka a půl tam je vyzmizíkovaná :lol: . Zatím jsem tedy nepsal, ale pokud by se tam odkazy objevily znovu, použiju Vašich zkušeností.
Hitec Aurora 9X
FlyBear

#48 Příspěvek od FlyBear »

No, těžko se budu odborně vyjadřovat k ekonomickým termínům a pojmům jako jsou "eliminace reklamy na internetu", "zisk u komerčního subjektu není priorita", "je nemorální nechat trh určit cenu", "okradený by měl jásat" a podobným (á, sorry, tam nebylo "okradený", tam bylo "modelář" :wink: ).

Ale jako člověk, který ví něco o databázích a musí s nimi občas pracovat, bych se dost ohradil proti tomu, aby vykradení cizí stránky a použití jejího obsahu pro vlastní prezentaci bylo nazýváno indexováním.

V minulosti jsem nezáviděl stavitelům tunelů a s takovouhle ani programátoři a správci databází za chvíli nebudou moct večejně mluvit o své práci, aniž by byli podezírání z nekalých úmyslů :twisted:

EDIT 3.10.2011: Můj shora uvedený text byl myšlen jako tak trochu sarkastická reakce na příspěvek od dotyčné firmy, který byl později adminem odstraněn pro jeho nevhodnost. Sám o sobě teď tento můj příspěvek už nedává smysl...
Naposledy upravil(a) FlyBear dne pon 03.10.2011 13:33, celkem upraveno 1 x.
Bull
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Bull »

Tak jsem také smazal své válečné muzeum ze stránek modelmarketu,a velice se rozmýšlím jestli setrvat na RC Albumu, pokud by se mělo něco podobného opakovat.To co tady prezentovala paní nebo slečna abych neurazil Barbora Eliášová zástupce stránek Modelmarket nepovažuji za ospravedlnitelné vysvětlení proč tak učinily bez vědomí všech registrovaných modelářů RC Albumu, a možná i jeho tvůrců.Cítím v myšlence stránek Modelmarket vykradení jakési myšlenky nebo nápadu kterou před časem dostali tvůrci RC Albumu a spekulujícího záměru a to se jistě z pochopitelných důvodů nelíbí nejen mé osobě.
Můj osobní názor.Letu zdar. :(
http://3505173.rajce.idnes.cz/
Kovboj

#50 Příspěvek od Kovboj »

FlyBear píše:Ale jako člověk, který ví něco o databázích a musí s nimi občas pracovat, bych se dost ohradil proti tomu, aby vykradení cizí stránky a použití jejího obsahu pro vlastní prezentaci bylo nazýváno indexováním.

Přesně, správnější termín pro tohle použití je "vytěžení databáze" a kupodivu na to pamatují i zákony...
corsair
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od corsair »

já si smazal z rcalbum vše své, i z modelmarketu a tímto mi "oba" můžou políbit mojí kladenskou pr....l
arda1
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od arda1 »

A jak se k tomu staví majitel rcalba(Vzduchoplavec-pokud vím)? Radek
ICQ 638556901
RayBan
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od RayBan »

Ahoj všem,

jak jsem již uvedl v pondělí, společnost IT Development s.r.o. ( nyní v exekuci )
prachsprostě vykradla bez mého vědomí obsah RCalbum.com a umístnila jej
na vlastní stránky pod názvem modelmarket.cz

V průběhu týdně jsem kontaktoval lidi z oboru, právníka a sbíral podklady s tím,
aby celá věc mohla být během pár dnů předána na Policii ČR.

Omlouvám se vám za tuhle situaci a beru ji jako ponaučení.

RayBan
RCalbum.com

Obrázek
Bora

#54 Příspěvek od Bora »

Jesli je to tak jak píšeš tak přeji hodně štěstí.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Milan Nes »

mno sice dlouhej osvetlujici text ale porad to je kradez, nebo to tak vnimam,
nechapu jak si vubec nekdo mohl myslet ze to je neco jineho kdyz to delal

a srovnavat to z googlem je uplne ujete
google hodí odkaz na zdroj kde to je vystavene naprimo
tohle ukradne obsah, natahne si ho to k sobe a prezentuje si ho to jako svuj vlastni

jedine na co to spoleha je to ze clovek ma hodne prace a nema cas resit hodinu jak to smazat

kdyz by to bylo "koser" tak by byl dan primy odkaz na smazani vseho ne nejake heslo a nelegalni automaticka registrace s ukradenym e-mailem

doufam ze to policie radne prosetri a zatne takovymto "novotam" definitivne tipec

tohle mi prijde jako naprosty vrchol sprostoty
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
DAF
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od DAF »

Myslím, že se u nich něco stalo. Kouknul jsem se na "své" již upravené modely a je tam poznámka "záznam nenalezen". Podíval jsem se dál a ty seznamy mají dost hustě prořídlé. Z toho dovozuji, že u těch co reagovali, ať už jakýmkoliv způsobem, to raději smázli a nechali tam jen ty, co neremcají. V každém případě určitě by měla jít dohledat jakási historie, takže pro případné pátrání policejního orgánu by to pak nemusel být až takový problém.
To RayBan, bylo-li by třeba svědecky doložit zneužití dalšími uživateli jak RC Mánie, tak RC Alba, se mnou počítej a doufám, že ani ostatní by si to nenechali pro sebe.
Hitec Aurora 9X
DAF
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od DAF »

Sním, či spím?! Měl jsem pocit, že odpoledne zde bylo vyjádření zástupce ModelMarketu, že všechno po negativních reakcích smazali a nechají jen to, na co mají souhlas. Buď se mi to zdálo, nebo to zmizelo neznámo proč neznámo kam 8O . Myslím, že to na vysvětlenou ale mělo zůstat.
Hitec Aurora 9X
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od strycArtus »

DAF píše:Sním, či spím?! Měl jsem pocit, že odpoledne zde bylo vyjádření zástupce ModelMarketu, že všechno po negativních reakcích smazali a nechají jen to, na co mají souhlas. Buď se mi to zdálo, nebo to zmizelo neznámo proč neznámo kam 8O . Myslím, že to na vysvětlenou ale mělo zůstat.

Ano, bylo to tu. Kdo a proč to smazal, čorti znajut.
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od Fenius »

FlyBear píše:No, těžko se budu odborně vyjadřovat k ekonomickým termínům a pojmům jako jsou "eliminace reklamy na internetu", "zisk u komerčního subjektu není priorita", "je nemorální nechat trh určit cenu", "okradený by měl jásat" a podobným (á, sorry, tam nebylo "okradený", tam bylo "modelář" :wink: ).:

:lol: :lol:
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od TomasC »

Příspěvek jsem odstranil, neboť porušoval pravidla.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“