Gumičkový unašeč 18g motoru vs. vrtule GWS
Gumičkový unašeč 18g motoru vs. vrtule GWS
Dobrý večer, pánové, dnes jsem do své LazyBee (62cm rozpětí, cca130g letovka) pořídil tento pohon:
motor: http://www.sczmodelshop.cz/elektromotor ... r-or1826b/
A teď řeším problém - na motoru je docela malý gumičkový unašeč. Koupil jsem vrtule GWS, které mají z obou stran šestihranný otvor, který je tak hluboký, že vrtule dosedne až na šroubky unašeče = vrtule není vystředěná, vlastně na motoru nedrží...je to možno nějak vyřešit, třeba nějakou vložkou, nebo mám koupit jinou vrtuli? A když tak, jaké značky?
Stejný dotaz jsem vznesl i ve vlákně věnované LazyBee, ale myslím, že takto ho uvidí více očí. Děkuji. CharlieCh
A teď řeším problém - na motoru je docela malý gumičkový unašeč. Koupil jsem vrtule GWS, které mají z obou stran šestihranný otvor, který je tak hluboký, že vrtule dosedne až na šroubky unašeče = vrtule není vystředěná, vlastně na motoru nedrží...je to možno nějak vyřešit, třeba nějakou vložkou, nebo mám koupit jinou vrtuli? A když tak, jaké značky?
Stejný dotaz jsem vznesl i ve vlákně věnované LazyBee, ale myslím, že takto ho uvidí více očí. Děkuji. CharlieCh
...s větrem o závod.
Re: Gumičkový unašeč 18g motoru vs. vrtule GWS
Odkaz nemaká-Radek
EDIT- http://www.sczmodelshop.cz/elektromotor ... r-or1826b/
EDIT- http://www.sczmodelshop.cz/elektromotor ... r-or1826b/
ICQ 638556901
Díky za Edit. CharlieCh
PS - ale stále potřebuju radu
PS - ale stále potřebuju radu
...s větrem o závod.
Ten unašeč je dohromady(integrovaný) s rotorem? Pokud ano pak jedině prodloužit hřídel a dát tam unašeč větší. Radek
ICQ 638556901
Ahoj, sorry, že tak pozdě odpovídám, ale celý víkend jsem byl mimo internet.
Ano, unašeč je součástí pláště. Asi ho vezmu s sebou do Ostravy a koupím vrtule přímo na míru (aspoň v to doufám). CharlieCh
Ano, unašeč je součástí pláště. Asi ho vezmu s sebou do Ostravy a koupím vrtule přímo na míru (aspoň v to doufám). CharlieCh
...s větrem o závod.
Mám stejnej problém.
Řeším dvěma způsoby.
1) sehnal sem šestihranou matku která sedí ve vrtuli a má vnitřní průměr unašeče
2) udělal si malé plastové redukce - náplň do propisky s vnitřním průměrem jako unašeč a vnější průměr upraven smršťovačkou, pak to jen nacpat do vrtule
Kupodivu oboje funguje dobře.
Řeším dvěma způsoby.
1) sehnal sem šestihranou matku která sedí ve vrtuli a má vnitřní průměr unašeče
2) udělal si malé plastové redukce - náplň do propisky s vnitřním průměrem jako unašeč a vnější průměr upraven smršťovačkou, pak to jen nacpat do vrtule
Kupodivu oboje funguje dobře.
No já to vyřešil násilným způsoben - lupenkovou pilkou uřízl tu část náboje s vlisem pro matku, pak postupně vrtáčky s narůstajícím průměrem zvětšil otvor ve vrtuli na potřebný průměr. Při ceně vrtule cca 35 Kč jsem počítal s tím, že jednu cvičně zničím a na druhé se již operace povede, ale klaplo to hned na poprvé. Charliech
...s větrem o závod.
CharlieCh píše:Dobrý večer, pánové, dnes jsem do své LazyBee (62cm rozpětí, cca130g letovka) pořídil tento pohon:
Ahoj, do jednoho modelu jsem taky daval tento motorek. Vice nez gumicka se mi osvedcilo sestihrannou diru ve vrtuli provrtat (ne uplne, jen tak aby tam nafest zapadl unasec) a z boku provrtat dirky na zajistovaci sroubky. Pokud bys to chtel mit jako gumickovy unasec, tak tu diru do vrtule nedelej tak hlubokou a pak to zajistis jen gumickou pretazenou pres ty zajistovaci sroubky. Diru do vrtule vrtej KOLMO k podlozce, nejlepe ve stojanove vrtacce.
Tyhle závitový hřídele jsou snad to nejotřesnější co jsem kdy viděl - krom těch motorů(pláště vylisovaný snad z 0,5mm plechu) - při křivým pohledu se ohýbaj- doporučuji se jim velikým obloukem vyhnout. Dělat do vrtule závity zboku či je jakkoli zeslabovat je koledování si o to aby se vrtule rozlítla - jediný je vyměnit hřídel za "plnou" a dát tam třebas kvalitní gumičkáč .Radek
ICQ 638556901
2 Medved74 - tak to s tím vrtáním vcelku nechápu jak myslíš, gumičkáč na motoru ná průměr okolo 2mm a šestihraná díra ve vrtuli má průměr zhruba dvojnásobný...
2 arda1 - tento motor nemá závitovou hřídel
PS - tento problém je již ode dneška neaktuální, protože se motor po týdnu, respektive 5-ti letech LazyBee, odporoučel do pekel...CharlieCh
2 arda1 - tento motor nemá závitovou hřídel
PS - tento problém je již ode dneška neaktuální, protože se motor po týdnu, respektive 5-ti letech LazyBee, odporoučel do pekel...CharlieCh
...s větrem o závod.
Omlouvám se- popletl jsem si thready..(stane se no...)
Radek
ICQ 638556901
To je jedno, stejně je to už pasé. CharlieCh
...s větrem o závod.