Walkera V200D01 - Normal Flight Mode

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
unyax

Walkera V200D01 - Normal Flight Mode

#1 Příspěvek od unyax »

Tohle píšu jen jako varování, pokud někdo ze začátečníků poletuje s V200D01. Ten je od výroby přepnut do "Balanced flight mode". Nevýhodou továrního nastavení je, že 3D gyro zasahuje do řízení, a to na principu náhodných výbuchů. Např. při dopředném letu se vrtulník najednou vzepne do svíčky a trvá tak 2 vteřiny, než se nechá přesvědčit, aby reagoval na cykliku. Naopak, při obyčejném otáčení kolem osy ve visu se nejen otáčí, ale taky trochu klopí a zvedá čumák.. nevím proč.
Rozhodl jsem vyzkoušet "Normal flight mode", ale netušil jsem (nebo jsem si spíš nechtěl připustit, že co píšou je pravda), že za tímto neškodným pojmenováním módu se skrývá prosté vypnutí 3D gyra, což se mi u bezpádlového systému jeví jako zásadní problém. Abych nekřivdil, funkce gyra ocasní vrtulky je zachována.
Let v Normal flight módu je jen pro opravdové fajnšmekry. Vrtulník sebou řízne o zem okamžitě po odlehčení podvozku, můj rekord ve visu je asi jedna setina sekundy. Následné pokusy jsem nedělal, protože mi jednak došlo, že je třeba přepnout zpět do Balanced módu a pouze ubrat zisk gyra a taky jsem měl očesanou půlku zubů na hlavním kole, takže další pokusy až po výměně.
Letu zdar!
PS: T-rexe 500 plánuju až na jaro, do té doby s něčím musím lítat.. :-)
EasyCopter v6, Kestrel 500SX, Walkera V200D01, M120D01, Blade CP+, T-REX 450
Beta 1400
Aurora 9
MarthiR

Re: Walkera V200D01 - Normal Flight Mode

#2 Příspěvek od MarthiR »

No já sem zase zjistil že na walkere cb180z když sem vypl gyro tak byl vrtas stabilnejší a nedelal ty blbé uklony na všechny možné strany , ale i tak při prudším letu a pak zastavení šel po ocase k zemi a už byl oco opravovat, nakonec sem to prodal na náhradní díly a byl pokoj. Až koupíš to co plánuješ, budeš se vše učit od znova takže pokud ti není lito penez tak to zkoušej dál :-)
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
unyax

#3 Příspěvek od unyax »

MarthiR píše:No já sem zase zjistil že na walkere cb180z když sem vypl gyro tak byl vrtas stabilnejší a nedelal ty blbé uklony na všechny možné strany , ale i tak při prudším letu a pak zastavení šel po ocase k zemi a už byl oco opravovat, nakonec sem to prodal na náhradní díly a byl pokoj. Až koupíš to co plánuješ, budeš se vše učit od znova takže pokud ti není lito penez tak to zkoušej dál :-)

To jo, ale pozor, cb180z má tříosé gyro jen jako doplněk. Má kromě toho i stabilizační tyč, takže po vypnutí gyra se nic zásadního nestane. V200 stabilizátor nemá.
Na peníze to moje poletování náročné zatím není, s tímhle jsem například ještě nespadnul a vzletů to má za sebou.. no jak husa klasu. Dnešní extempore nepočítám, protože pád ze země se snad ani počítat nedá.. :-)
EasyCopter v6, Kestrel 500SX, Walkera V200D01, M120D01, Blade CP+, T-REX 450
Beta 1400
Aurora 9
MarthiR

#4 Příspěvek od MarthiR »

jasnačka, vým že je to jiné ,jen sem dodal poznatek :-)
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Kra

#5 Příspěvek od Kra »

unyax píše:Tohle píšu jen jako varování, pokud někdo ze začátečníků poletuje s V200D01. Ten je od výroby přepnut do "Balanced flight mode". Nevýhodou továrního nastavení je, že 3D gyro zasahuje do řízení, a to na principu náhodných výbuchů. Např. při dopředném letu se vrtulník najednou vzepne do svíčky a trvá tak 2 vteřiny, než se nechá přesvědčit, aby reagoval na cykliku. Naopak, při obyčejném otáčení kolem osy ve visu se nejen otáčí, ale taky trochu klopí a zvedá čumák.. nevím proč.
Rozhodl jsem vyzkoušet "Normal flight mode", ale netušil jsem (nebo jsem si spíš nechtěl připustit, že co píšou je pravda), že za tímto neškodným pojmenováním módu se skrývá prosté vypnutí 3D gyra, což se mi u bezpádlového systému jeví jako zásadní problém. Abych nekřivdil, funkce gyra ocasní vrtulky je zachována.
Let v Normal flight módu je jen pro opravdové fajnšmekry. Vrtulník sebou řízne o zem okamžitě po odlehčení podvozku, můj rekord ve visu je asi jedna setina sekundy. Následné pokusy jsem nedělal, protože mi jednak došlo, že je třeba přepnout zpět do Balanced módu a pouze ubrat zisk gyra a taky jsem měl očesanou půlku zubů na hlavním kole, takže další pokusy až po výměně.
Letu zdar!
PS: T-rexe 500 plánuju až na jaro, do té doby s něčím musím lítat.. :-)

To mi neco pripomina :D Kamarad taky zacal na tehle walkere, ale jakmile se naucil neco vic nez viset, tak mu to delalo totez co tobe - nahodne se gyro rozhodlo stabilizovat i kdyz nebyl duvod. No, na*ral se, koupil rexe 550ku a ted se znovu uci viset.

Vetsina lidi tady na walkery kyda hnuj, no ale asi za tim neco bude..

T-Rex 450 Pro || Dx7 (mod 1)
Tsisters

#6 Příspěvek od Tsisters »

To vzpínání či jak to nazvat dělá tříosé
gyro. Zkus snížit citlivost AILE a ELEV, ale pak stabilizace
nebude uplně fungovat
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“