Výběr EPP Akrobata

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
fireball

#31 Příspěvek od fireball »

Dík, ten Jak vypadá opravdu dobře.
HonzaS

Re: Výběr EPP Akrobata

#32 Příspěvek od HonzaS »

Se Scoutem zkušenosti mám, ptej se co tě zajímá :-)
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
fireball

#33 Příspěvek od fireball »

Jak jsem psal dřív, předběžně hledám něco ne moc velkého (kvůli dopravě, do 1,2m), ne moc drahého a aby to nebyla nevyzpytatelná potvora.
Takže mne zajímá kvalita zpracování, zatím jsem to viděl jen na malém obrázku, a letové vlastnosti. Nepotřebuju žádný soutěžní brus, preferuji klasický způsob akrobatického létání. Pokud bude umět i něco víc, tak fajn. Případně ještě na co si dát pozor a co preventivně vyztužit, nebo upravit.
O MX2 jsem toho našel dost, o Scoutovi skoro nic.
Dík za informace.
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od CharlitoCZ »

hele nejdřív bych si fakt vzal něco placatýho, pak, až to dostaneš do ruky, tak si vem zbylé tisícovky a jdi do něčeho lepšího, byla by ho na začátek docela škoda
DJI Phantom 3 Advanced / SIG Smith Miniplane / spousta deproňáků a miniqvéček
HonzaS

#35 Příspěvek od HonzaS »

Pokud ti jde o (ne moc rovný) výkrut, přemet, souvrat, lítání na zádech, ... tak to ti Scout stačit bude. Horší je to s nožákem (jde, ale musíš ho umět), visením, a složitějšíma obratama. A pokud si nastavíš 3D výchylky, tak orveš převody na servech kormidel. Ty mimochodem doporučuji zalepit, protože v modelu jsou jen vložené... Trochu problematické je ladění vyosení, protože musíš odříznout nožem čumák trupu nebo používat supertrpělivě sadu pinzet aby jsi malou dírou vložil podložku pod lože motoru. výhodou je, že to vypadá jako MX 2 a to je docela hezké letadlo.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
fireball

#36 Příspěvek od fireball »

Díky za postřehy.
HonzaS

#37 Příspěvek od HonzaS »

Není zač, mnohem rozsáhlejčí článek vyjde v RC Modelech (zatím nevím jakých).
imagin
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od imagin »

HonzaS píše:Pokud ti jde o (ne moc rovný) výkrut, přemet, souvrat, lítání na zádech, ... tak to ti Scout stačit bude. Horší je to s nožákem (jde, ale musíš ho umět), visením, a složitějšíma obratama. A pokud si nastavíš 3D výchylky, tak orveš převody na servech kormidel. Ty mimochodem doporučuji zalepit, protože v modelu jsou jen vložené... Trochu problematické je ladění vyosení, protože musíš odříznout nožem čumák trupu nebo používat supertrpělivě sadu pinzet aby jsi malou dírou vložil podložku pod lože motoru. výhodou je, že to vypadá jako MX 2 a to je docela hezké letadlo.

U MX2 naprosto totozne.
Problem nekterych prvku jako nozak apod je v tom, ze jsem musl mit vychylky na 125 %, aby servo "dorvalo" kormidlo, az do krajni meze, coz opravdu servo SOP nevydrzi, puvodni odeslo po cca 2 mesicich, pak jsem dal stejne velky myslim Power HD a to vydrzelo jeden let.
Tak jsem zvetsil "diru" a dal tam 81 Hitec - s tim to nozak udrzi krasne. (servo jsem oblepil tavnou pistoli)
Stejne tak maly vychylky byly na VOP - to jsem resil prave pantama od MP Jet(na SOP take), ktery dovoli vic. Kridylka taky nedovoli moc, ale ty staci. (tam jsou jakesi panty dobre reseny, ale smerem nahoru pak zase drhnou tahla o kridlo).
U MX2 podlozky pod motorem jsou, ale drzak je jako maslo, takze stacilo "klofnuti" v trave pri startu (a to mam vetsi kolecka) a vyoseni bylo to tam. Takze odriznout cumak a "doladit". Nejvetsi problem ale jsou podle mne to jak jsou kolecka uchyceny - pokud se to nezpevni nezbyde, nez startovat z ruky, protoze ta MXa to ma opravdu nedomysleny. Ale pokud chces neco na co skoro "nesahnes" pak si v jiny cenovy kategorii. Leta to uspokojive.
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz
wilder01

#39 Příspěvek od wilder01 »

Co vsetko ste upravovali pred prvym letom? Ja som dal dolu boticky a kupil kolecka Kavan... ale nezda sa mi ta origo preglejkova vystuz trupu, premyslam ze tam pridam este a hlavne kvalitnejsiu.
S tou povodnou sa vam ten spodok neurval? A uchytenie podvozku ste ako vylepsovali?
Beta, FOX 1800, Scout, Pioneer, Gama, Hype WOW, Radjet, Alula by Shani,Blast G3
Flysky 9x+Er9x+Frsky
JuraS.

Re:

#40 Příspěvek od JuraS. »

rampa_mckvak píše:Asi bych začal s tím jak doporučuje KarelP http://www.craftepp.eu/93-sbach-epp.html I když já začínal s dvouplochem od VA models s Pittsem
Myslím že s tím deskáčem se naučíš lépe. A pak bych možná šel do toho Edge 540. Ale to říkám jen že se mě líbí ze všech nejvíc.
Konečný rozhodnutí bude jen na tobě.

Dost je podobný tomuhle http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=390003 který je "zadáčo" když si ho postavím sám...šablony mám vystřihlé a teď jen zajet do stavebnin pro 6ku deprona...
kahless

#41 Příspěvek od kahless »

Dnes jsem úspěšně rozstřelil po měsíci relativně příjemného létání Scouta. Jelikož jsem již podruhé ohunl osu motoru, a ty nejsou podle posledních informací skladem, nezbyde než se poohlédnout po úplně jiném motoru a projistotu i regulátoru. Je to moje první 2,4GHz letadlo a první akrobat vůbec (předtím pouze větroně).
Letadlo to je pěkné, ale zpracování je dost ledabylé (a to nemluvím o uložení serv). Použité překližky jsou imho poddimenzované, při trochu tvrdších přistáních se vylomí podvozek z plastového rámu v trupu. Nahradil jsem ho kompletně překližkou, pak se ovšem projeví další slabé místo a sice výztuha na trupu pod křídly. To co tu padlo o jeho schopnostech mohu jen potvrdit, na složitější manévry zapomeňte pokud je už neumíte z jiného letadla. Motor se mi zdá poddimenzovaný, ale i tak je letadlo dost rychlé (pro někoho kdo přechází z větroňů hodně :wink: ). Regulátor se chová divně, možná to je vada kusu, ale kope to s motorem, a zvyšování otáček není zezačátku plynulé. Na tak těžké letadlo bych si představoval lehce jinou konstrukci trupu. Jinak doporučuji jako první úpravu zapojení křidélek na dva kanály, s klapkami se přistává mnohem lépe - už s ohledem na fórový podvozek. Výměna koleček za větší je samozřejmost. Já jsem projistotu zpevnil i uchycení třetího kolečka.
Nekamenujte mě prosím za mé názory, jak píšu, je to moje první 2,4GHz letadlo a akrobat vůbec. Vycházím z toho mála co jsem si poslechl od zkušenějších a z vlastních krátkodobých zkušeností. Pokud by mi byl někdo ochotný poradit co za jiný motor budu moc rád. Jinak doplním, že mám Spektrum DX6i a příjímač AR600 a 3S LiPo 2200mA baterie (vysílačka a baterky jsou z vrtulníku Blade 450).
Habán
Kontaktovat uživatele:

F3A

#42 Příspěvek od Habán »

Zdravím všechny , jsem tu nováček a chtěl bych se zeptat jestli máte někdo nějaké postřehy k tomuto éru:
http://www.rc-dragon.cz/cs/e-shop/rc-mo ... etadla-f3a
Díky
Jednou snad i přistanu..F4U , Baia , F3A , MX12 a DX5e
rafa242

#43 Příspěvek od rafa242 »

Zdravím,

riešim podobný problém s výberom prvého akrobata. Najprv som pokukoval po scoutovi, ale od toho som relatívne rýchlo upustil, určite by ma niečo naučil ale vraj má obmedzené možnosti. Teraz som bol pevne rozhodnutý pre Katanu od VA-models no po prečítaní tejto diskusie a ďalších ma to zase zneistilo ako píšete že nie je dobrá na učenie 3d prvkov pre začiatočníkov z akrobatmi. Tak to vyzerá tak že skončím u nejakého plackoleta, čo som zo začiatku nechcel ale keby bol vzhľad na úkor letových vlastností tak to radšej tie lepšie letové vlastnosti.

Prezeral som si sortiment tohto obchodu http://www.nataair.sk/nataair/eshop/1-1 ... kro-modely no je ich tam mnoho a tak som sa chcel spýtať, ktorý by ste odporučili, poprípade aj čím by som ho mohol osadiť, ideálne by bolo asi HK mám obmedzené finančné možnosti.
LEXA

#44 Příspěvek od LEXA »

http://www.hacker-model.com/cz/extra_ps.html Když už cvičný jednoduchý model ,tak co tento ?
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od TomasC »

Myslím, že nelze pořídit lepší akrobatické letadlo z EPP než je toto: http://www.rc-factory.cz/detail.php?id=392

Psalo se zde o tom mnohokrát.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“