Spektrum Carbon AR6255 DSMX
Spektrum Carbon AR6255 DSMX
zdravím mám jen dotaz k přijimači Spektrum Carbon AR6255 DSMX ja vlastním vysílač s modulem DSM2 je možnost tento přijímač spárovat s mým modulem nebo se jedna o jinou modulaci která sparovat nelze ?
za případnou odpověď předem děkuji
s pozdravem Pavel
za případnou odpověď předem děkuji
s pozdravem Pavel
Re: Spektrum Carbon AR6255 DSMX
DSM2 a DSMX jsou navzájem zpětně kompatibilní. Tzn. že DSMX vysílač umí vysílat i DSM2, a DSMX přijímač umí přijímat signál z DSM2 vysílače.
Viz http://www.horizonhobby.co.uk/aeroonlin ... about.html.
Viz http://www.horizonhobby.co.uk/aeroonlin ... about.html.
moc díky za odpověď 
Dej si pozor na případné potíže se zpětnou kompatibilitou. Všechno si na zemi pečlivě otestuj a udělej range check ve všech možných polohách modelu a vysílače.
Tom
ještě bych mohl možná dodat že tento přijimač chci použit do modelu ION je to vhodny prijimač? nebo by jste volili nejaky přijimač se satelitkem ?
Spíš se tě zeptám jinak, jsi si jistý, že ti bude stačit 6 kanálů v IONovi? Nemá náhodou křídlo s křidélky a klapkami?
Tom
jsem si jistý mám bohužel ještě verzi bez klapek 
Aha, tak to máš pak jasnou volbu, protože mimo devítikanálového přijímače nemá Spektrum žádný do uhlíkového trupu, na který by satelit šel připojit 
Tom
se satelitkem je jich myslim víc
(nejsem si jistý) ale delaji ty přijimače tak zvláštně že vetšinou antenky trpí jak hrom ohýbají se a pořád něco a právě tento přijimač mi príjde parádní v tom že antény jsou pekně vodorovně vedle sebe takže vytáhnout je ven z trupu bude hračka a trpět nebudou 
Se satelitem je jich spousta, ale mimo 9300 a 9310 není žádný přijímač s dlouhou anténou, která jde vyvést mimo uhlíkový trup. Tím pádem máš volbu buď koupit ten co sis vybral, nebo pak obyčejný přijímač (který bude zavřený v uhlíkovém trupu, takže stíněný - prakticky k ničemu) a k tomu ten satelit pro uhlíkové trupy (ten bude fungovat jako samostatný hlavní přijímač). Jenže tím pádem se dostaneš ke stejnému řešení jako 6255 Carbon, akorát to bude dražší a budeš mít víc krámů v trupu 
Tom
naprostá pravda krámu v trupu už je víc než dost
) takže jednoznačná volba
dík za pomoc při výběru
než já se vždycky rozhoupu
)
dík za pomoc při výběru
- chastra
- Kontaktovat uživatele:
baui píše:Spíš se tě zeptám jinak, jsi si jistý, že ti bude stačit 6 kanálů v IONovi? Nemá náhodou křídlo s křidélky a klapkami?
I kdyby měl klapky tak na to 6kanál bude stačit. Na dx6i to de napípat
chastra píše:baui píše:Spíš se tě zeptám jinak, jsi si jistý, že ti bude stačit 6 kanálů v IONovi? Nemá náhodou křídlo s křidélky a klapkami?
I kdyby měl klapky tak na to 6kanál bude stačit. Na dx6i to de napípat
Jde a nejde. Pokud chceš klapky výhradně jako klapky, tak samozřejmě ano. Pokud ale hodláš používat snap flaps (spárování klapek s příslušným křidélkem) a hrát si například s diferenciací, potřebuješ ten kanál navíc na servo navíc
Tom
Ion nemá smerovku takže 6 kanál bohatě postačí lítal jsem Ho s Ar 500 akorát jsem šel k zemi tak proto řeším nový do uhlikoveho trupu
)