Byl jsem uloven v cca10m nad zemí (komu uletěl?)

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

Byl jsem uloven v cca10m nad zemí (komu uletěl?)

#1 Příspěvek od Dejfak »

Tak docela mazec!
Ted mi napsal kamarád který si byl zálétat z dvojplochem v Úhonicích.
Dravec ho napd a éro srazil k zemi kde ho začal trhat.

Ahoj, tak to se mi přihodilo dnes 7.10.2011 v 17,30 hod. Bohužel fotky nic moc, ale aspoň něco. Byl jsem uloven v cca10m nad zemí v přímém letu a než jsem se vzpamatoval, byl jsem na zemi.
Rád bych věděl, co je to za ,,datla". A měl rolničku na noze, takže asi uletěl nějakému sokolníkovi, hajzl...a vůbec se mne nebál. Doslova jsem ho musel odehnat, aby mi to éro nerozsápal.

Takže pozor! Nebezpečí nehrozí jen od rušení nebo vybitých baterek :D

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
davelbc
Kontaktovat uživatele:

Re: Byl jsem uloven v cca10m nad zemí (komu uletěl?)

#2 Příspěvek od davelbc »

tak to vypada na sokola nebo sokolnickeho krizence, ktery uz nejaky cas nedostal sousto. kdyby ho kamos polapil a chtel vykupny za zniceny eroplan mohl docela i licitovat. :mrgreen: ten ptak se mezi sokolniky ceni na docela slusnej ojetej mercedes :mrgreen: kazdopadne by jej majitel mel co nejdrive najit pac jinak s nim bude asi amen. :(
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Dejfak »

Tak kdyby tohle četl někdo kdo zná někoho co s ním tak byl v těch Úhonicích.
Nevěděl co s ním, říkal že by se dal normálně chytit třeba do bundy.
No já bych si asi nelajs chcytnout takovou potvoru... :wink:
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
davelbc
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od davelbc »

jo jo ja asi taky uz neee. staci ale kus svaci do pazoury tu natahnout a hladovej ptak je tam natosup. jen co pak s nim, drapy jak jehly a zobak jak otvirak na konzervy. brrr to fakt boli! :mrgreen: :mrgreen: ale musi se mu nechat ze v lufte je to mezi faunou no. one. takovej superkompozit nacpanej mnoha kW agregatem. :D
jackboy
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jackboy »

No to si mal statsie on normalne utoci hrudou ...zrazi k zemi dotrha zobakem a drapama nebo to napikuje z vysky a uderi tou prsnou kosti jak kladivem ...to by ero bolo vejpul ... :roll:
Earl
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Earl »

V mládí jsem měl poštolku, docela mě to bavilo a drželo až do puberty. Nevím, ale na sokola to nevypadá ten má kořen zobáku a okolo oka žluté zbarvení.
Pokud si pamatuji tak podle fotek by to mohl být Ostříž lesní nebo taky něco úplně jiného ta paměť už není co bývala.
Podle všeho byl hladový a pokud měl rolničku neměl by být problém ho chytit pokud by byla rukavice. Což není běžná výbava leteckého modeláře :lol: :lol: :lol:
Katapult
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Katapult »

Ještě,že máš před přistáním připravené to lepidlo....... :wink: :wink: :wink:
chastra
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od chastra »

To se divim, že si na něco takového nebyl připraven :lol: Přiď někdy dolu na Letnou a pokud se ti poštěstí, tak se potkáš s rackama a holubama. Holubi jsou zbabělí, ale rackové, to je jiný kafe. Dobrý tréning na kombat. Vobčas ani nestíháš kdo koho honí :lol: :lol: :lol: Jo a pak mrchy kavky, ty se ti snažej mermomocí vyštípat všechny bubliny z éra. No uvidíme, podzim se přiostřil a jestli bude rozumný počasí, tak sem zvědavej na Vrány a Havrany.
bemik

#9 Příspěvek od bemik »

Vypadá to docela malý, typoval bych právě poštolku, to je jeden z těch drobnějších dravců.. Nebo nějaký hloupý mládě sokola.
Uvažuju založit vlákno "Koupím koženou rukavici" v sekci Bazar :D
Focus Pelikán, micro heli Pelikán, RC Racing boat Pelikán
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od JirkaA »

bemik píše:Vypadá to docela malý, typoval bych právě poštolku, to je jeden z těch drobnějších dravců.. Nebo nějaký hloupý mládě sokola.

Viděl jsi někdy poštolku?? Sokol nebo ostříž taky není zrovna obr, velikostí tak jako lepší holub. Toto bude sokol, ostříž loví jinak, nejde na to střemhlav, loví spíš hmyz a drobné ptactvo (mimochodem jediný dravec, který dá v horizontu 180 km/h a dokáže ulovit i vlaštovku).
OK2WY
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Fenius »

To, že si nejaký vták trúfa na lietadlo v pohode chápem, ale to, že u nás bežne útočia na vrtulniky, to už nie...
Mirek J.

#12 Příspěvek od Mirek J. »

Fenius píše:To, že si nejaký vták trúfa na lietadlo v pohode chápem, ale to, že u nás bežne útočia na vrtulniky, to už nie...

Na vrtulníky...? To by mě zajímalo, jak takový útok dopadá. Pochybuju, že je pták natolik inteligentní, aby se vyhnul rotoru... To musí lítat peří...
Teda pokud je řeč o modelech. Jinak takový průlet dravce kabinou policejního vrtulníku-žádná sranda! Někde myslím byly fotky, jak se ve výšce střetli EC nebo Bő s dravcem a ten po průletu čelním plexi skončil za piloty na přepážce... Nechtěl bych to zažít!
JuraS.

#13 Příspěvek od JuraS. »

A nebo fotky toho jak to vypadá když takovou kachnu nasaje turbína stíhačky..naštěstí (spíš naneštěstí) ekologové v ČR za podpory současných vlád dokázali přírodu natolik zdecimovat, že počet volně se pohybujících zvířat nevyjímaje ptáků se už dá docela přesně spočítat. Dneska srážku s ptákem bych bral jako raritu kterou bych musel hned zdokumentovat abych svým vnukům ukázal za pár let, že i u nás byli kdysi ptáci celkem běžní. Jako svým dětem se marně snažím vysvětlit, že jsem prožil docela úspěšně dětství bez videa, počítačů, mobilů, internetu a že mě ráno budili štěbetáním vrabci, sýkorky a kosi a že i ve městě byli běžné vlaštovky a jiřičky a že v létě jsme hráli tenis s chrousty. Polovinu z toho minulého jim dnes už můžu jen ukázat v knížce. A to za 20 let...ještě 20 a možná nebudou ani stromy..pak bude o hodně starostí míň- jak sundat spadlé letadlo z vzrostlého dubu ???
bitovod

#14 Příspěvek od bitovod »

JuraS: Vidíš to moc černě. Já si myslím, že za 20 let nebude problém ukázat dětem vzrostlý dub, ale ve světle boje proti terorismu pro ně bude problém představit si, že by se mu ve větvích udrželo nějaký model letadla, ten už totiž neuvidí ani na fotkách z (přísně cenzurovaného) internetu.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
davelbc
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od davelbc »

JirkaA píše:
bemik píše:Vypadá to docela malý, typoval bych právě poštolku, to je jeden z těch drobnějších dravců.. Nebo nějaký hloupý mládě sokola.

Viděl jsi někdy poštolku?? Sokol nebo ostříž taky není zrovna obr, velikostí tak jako lepší holub. Toto bude sokol, ostříž loví jinak, nejde na to střemhlav, loví spíš hmyz a drobné ptactvo (mimochodem jediný dravec, který dá v horizontu 180 km/h a dokáže ulovit i vlaštovku).

sokolnik zabyvajici se ptakem co mu bude nosit sarancata nebo vlastovky by byl dost blazen (viz. ostriz). postolka je taktez lovecky temer neupotrebitelna, sokolnici ji vetsinou pouzivaji na predvadeni detem. je to sokol ci jeho krizenec sokol lovecky (sokol+raroh), jak jiz bylo zmineno. :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“