Limit RCVS
- kocour
- Kontaktovat uživatele:
Re: Limit RCVS
jak na toho Limita koukám, jako by z oka vypadl větroni jménem Metaxa, se kterým se lítalo v 80. letech. Ono se s modelem toho nedá moc zkazit, když je dobře postavený, vyvážený, má negativy a slušný profil. Nejdříve lítaly variace na Čížkova Admirála (předělaného na plovoucí výškovku), pak Aquila Lee Renauda (vítěz 1. MS F3B), pak Sagitta, ta Metaxa byla taky nějaká variace na Sagittu, taky od Lee Renouda. Já jsem postavil něco trochu vlastního na laminátový trup vlastní výroby, s rozpětím 3m, když jsem se domníval, že větším rozpětím nahradím nevalnou pilotáž. V 70. letech většina větroňů odpovídala RCVS, protože jednoduše 2 kanály byly maximum toho, co si obyčejný modelář mohl dovolit. Taky se stavěl Diamant O. Vitáska, který k S+V měl ještě vztlakové klapky (ne křidélka).
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
Ono to bylo opravdu dost na jedno brdo - pouze dva kanály (maximálně třetí na nějakou brzdu) byly dány technikou, ale upřímně řečeno až tak moc invence v návrzích nebylo... Série mutací Admirála, pak se vždy vyrojila várka modelů na laminátový trup, který byl právě po ruce (typicky Modela Univerzál, ale byly i další případy kolem nějakých "klubových" trupů). Sagitta byla docela svěžím průvanem - po jejím uveřejnění v modeláři v roce 1983 dost lidem došlo, že se dá například podstatně zmenšit odpor trupu. Sagitta totiž měla serva umístěné za sebou, třeba Čížkův Terej 2 publikovaný o číslo vedle vypadal ve srovnání s ní s prominutím až trapně. Ale než se stačily tyto postřehy "zažít" a případně doplnit i o aplikaci už lépe dostupných vícekanálových souprav (po roce 1985 už zas nebylo rádio třeba se čtyřmi kanály až takovou vzácností), tak už se začal vývoj ubírat trochu jiným směrem a po roce 1990 se z ČR postupně stala "kompozitová velmoc". Proto je zcela logické, že se dnešní modely RCVS nejčastěji vracejí pro inspiraci právě někam mezi roky 1983-88, to byl asi vrchol vývoje "klasické RCV2".
Fakt je, že u nás se pak přešlo na "plně mechanizované" stroje výrazněji než jinde, ve světě se pořád létaly různé RES (rudder-elevator-spoiler) kategorie, u nás ale podobná kategorie až do vzniku RCVS nebyla. Můj naprosto soukromý názor je, že RCVS s dvěma servy je možná až zbytečným extrémem, pojetí RES (prostě bez křidélek, ale s brzdou) je konstrukčně zajímavější, ale obecně proč ne
Fakt je, že u nás se pak přešlo na "plně mechanizované" stroje výrazněji než jinde, ve světě se pořád létaly různé RES (rudder-elevator-spoiler) kategorie, u nás ale podobná kategorie až do vzniku RCVS nebyla. Můj naprosto soukromý názor je, že RCVS s dvěma servy je možná až zbytečným extrémem, pojetí RES (prostě bez křidélek, ale s brzdou) je konstrukčně zajímavější, ale obecně proč ne
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
erik357 píše:Zdravim
Uz nejaky ten cas rozmyslam ze by som si zaobstaral tento naozaj skveli model. Bohuzial o nom nie je vela informacii. Cize to ze je skveli usudzujem iba z tych informacii ktore som nasiel na nete. Pravdu povediac som sa do neho zamilovalSa pozrite na tie skvele krivky:)
Teraz vazne. Ako sa dostat ku tomuto modelu bud k planu alebo k nejakemu kusu? Poctivo sledujem modelbazar, rozne fora, inzeraty no tadial cesta nevedie. Nakolko ma zaujem o tento model nepresiel zvazujem aj kupu od vyrobcu. Poradte stary harcovnici
S pozdravom ERIK
.. zde je pradědeček zveřejněný v Modeláři 12/87:
veka1
Stejně tam čtu...konstruktér...Josef Bíbr ml.
Chlapec....dnes již stař....muž . Takže týpek se LIMITem zabýval celý život...není to obdivihodné??
Pro mne ano. Pane Bíbr...smekám. Jsem šťasten, že budu vlastnit jeden z Vašich modelů, který Vám prošel rukama.
Chlapec....dnes již stař....muž . Takže týpek se LIMITem zabýval celý život...není to obdivihodné??
Pro mne ano. Pane Bíbr...smekám. Jsem šťasten, že budu vlastnit jeden z Vašich modelů, který Vám prošel rukama.
Na vše mám SPEKTRUM :)
Jenom na manželku nefunguje :(((( :)))))
tomashr píše:Já se kvůli podobné vtipnosti zlobit nebuduLimita ale neobjednám, mám rozdělaného něco jiného.
Jinak mi to nedalo a právě jsem otevřel Sportovní řád 2011 - po přelepení štítu a vytažení konektoru z RX nemůže nikdo ani pípnout, je tam doslova řečeno, že "počet dálkově řízených prvků je omezen na dva servomechanismy". Odpojené servo už není dálkově řízené, takže pohoda, klidně můžu dát 10 odpojených serv do čumáku jako zátěž![]()
Opravdu to není problém účastnit se soutěže i s modelem, kde je více serv, jen když se dodrží dle pravidel dvě serva zbytek se odpojí a zalepí se izolepou nepoužitá kormidla. Již jsem se na soutěži setkal s takto "upraveným" modelem, po kontrole zapojení nikdo neměl námitek.
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
I kdyb jsi ten štít použil tak je nás tam tolik, že by si někdo všiml...
Jinak taky by se mi zamlouvalo více, že soutěžící musí mít éro které vzniklo pod jeho rukama
Sám sice vlastním limita z r. 86 ale nějak mi začíná vadit kvantita limitů na závodech a proto už se mi nějaká ta aktivita na příští sezónu pod rukama děje
no tož lidi stavte stavte 
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=312_________________www.rcplanes.estranky.czvolmar
Hola, hola!
plánek větrůně Limit právě vyšel v RC revue, už se těším, autorům velké díky.
http://eshop.rcrevue.cz/index.php?page= ... t&Itemid=1
plánek větrůně Limit právě vyšel v RC revue, už se těším, autorům velké díky.
http://eshop.rcrevue.cz/index.php?page= ... t&Itemid=1
Zdravím.
Jsem si vědom, že to sem nepatří...ale nemohu nikde najít kalendář soutěží s RCV2S právě v okolí Chrudimy a Čáslavy. Jelikož jsem ale pochopil, že jsou v tomto vlákně právě zapojení lidé z okolí ...nemáte někdo nějaký odkaz...nebo povědomost, kdy se bude s Limitama závodit??
Dík za odpovědi.
Jsem si vědom, že to sem nepatří...ale nemohu nikde najít kalendář soutěží s RCV2S právě v okolí Chrudimy a Čáslavy. Jelikož jsem ale pochopil, že jsou v tomto vlákně právě zapojení lidé z okolí ...nemáte někdo nějaký odkaz...nebo povědomost, kdy se bude s Limitama závodit??
Dík za odpovědi.
Nemám to sice momentálně v ruce, ale v únorové RCrevue je kalendář soutěží, takže se stačí stavit v lepší trafice, nebo modelářské prodejně. Navíc je tam i náhled plánku na Limit 12.
Nebo se jukni na stranky svazu modelaru, tam jsou vypsane vsechny je 14 soutezi. Prvni 14.4. v Havl. Brode.
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
Zajímavé čtení......ale jak už tu někdo psal tak mne napadá také myšlenka" kam se podívám tam Limita uvidím" Mám rád, když mezi sebou soutěží více typů větroňů.... jinak je to nuda 
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
Je pravdou, že asi převahu mají Limiti, dnes najdeš i dost Supry a další menším zastoupení jako házedla od LS, vlastní stavby Riser, Admirál, Pohoda a jiné.
Nejlepší na tom je, že má opravdu každý možnost umístit se s jakýmkoliv modelem na předních místech, dost hraje roli štěstí a vylétanost.
Ono v jednotlivých rundách to je vždy jinak, jednou ti přijde termika, jindy bojuješ do posledka a někdy jseš rychle dole.
Nejlepší na tom je, že má opravdu každý možnost umístit se s jakýmkoliv modelem na předních místech, dost hraje roli štěstí a vylétanost.
Ono v jednotlivých rundách to je vždy jinak, jednou ti přijde termika, jindy bojuješ do posledka a někdy jseš rychle dole.
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
Dolfi píše:Zdravím.
Dík za odpovědi.
Zde je odkaz na všechny pořádané soutěže v roce 2012 http://www.svazmodelaru.cz/odbornosti/k ... ?kat=FRCVS
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
Samozřejmě v katerorii RCVS, okolí Chrudim, Čáslav máš u nás jednu soutěž v Chotěboři a hlavně V Podhořanech tam je letos šest soutěží.
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
Tady jsem si našel, co jsem hledal.
takže info i pro ostatní, které to zajímá.
Soutěže spřátelených klubů Podhořany
28.dubna 2012........RCVS,klub LMK RC Limit,zajišťuje Josef Bíbr, soutěž se koná na letišti Podhořany
26.května 2012.......RCVS,klub LMK RC Limit
14.července 2012....RCVS,klub LMK Český Brod
30.června 2012........RCVS,klub LMK RC Limit
15.září 2012..............RCVS,klub LMK Český Brod
29.září 2012..............RCVS,klub LMK RC Limit
takže info i pro ostatní, které to zajímá.
Soutěže spřátelených klubů Podhořany
28.dubna 2012........RCVS,klub LMK RC Limit,zajišťuje Josef Bíbr, soutěž se koná na letišti Podhořany
26.května 2012.......RCVS,klub LMK RC Limit
14.července 2012....RCVS,klub LMK Český Brod
30.června 2012........RCVS,klub LMK RC Limit
15.září 2012..............RCVS,klub LMK Český Brod
29.září 2012..............RCVS,klub LMK RC Limit