Jake letadlo pro fpv

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
kamikaze.suicide

Jake letadlo pro fpv

#1 Příspěvek od kamikaze.suicide »

Zdravim,
hledal jsem podobne tema ale nenasel, tak se nezlobte pokud tu uz je..
Koupil jsem si twin star 2 abych ho osadil FPV, ale jeho letecke vlastnosti mi projdou spatne a jsem z toho otraven, ze jsem do neho vzaril penize.
A tak bych potreboval poradit ohledne vyberu letadla vhodne pro FPV. Zacal jsem u letadel, ktere se mi nejlepe ridily ze vsech a to jsou Toro 900 a SU 29, jenze se obavam, ze by neunesly dalsich cca 400g (fpv).
A tak jsem se chtel zeptat jesti neznate nejaky letadla, ktery maji podobne letecke vlastnosti jako ty dve ale snesly by dalsich 400g.
Dekuji moc za odpovedi.
Patas_
Kontaktovat uživatele:

Re: Jake letadlo pro fpv

#2 Příspěvek od Patas_ »

Mám čerstvě na stole VAMP od Bormatec a vypadá to velmi dobře. Čisté zpracování a fakt hrozně místa na vybavení. Překvapilo mě to svou velikostí, tušímže to bude super stabilní. Nyní mám naložený MaxiSwift a spokojenej nejsem furt se mi mrdlá ze strany na stranu, rozhodně neletí jak po kolejích ..
xtomj202

#3 Příspěvek od xtomj202 »

Ahoj, já stavím MaxiSwifta a aktuálně mám Tornado 11 se kterým jsem spokojen akorát toho tolik neuveze jako Swift. Kolik Ti ten swift váží? Zkus ho trochu naložit a potáhnout folií a uvidíš že to bude taky o něčem trochu jiném.
kamikaze.suicide

#4 Příspěvek od kamikaze.suicide »

ty toho maxi swifta pouzivas taky na fpv? pokud jo tak tos me moc nepotesil, jelikoz jsem si myslel ze samobrko by mohlo byt prave docela dobry.. Team black-sheep pouziva prave nejaky samobrka a lita jim to az neuveritelne dobre.. tady video jak ho stavi + jejich dalsi videa http://vimeo.com/23049807 docela by me zajimalo co pouzivaji za samobrka..
mozna si je sami vyrizli.. :D
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Vigo »

Blacksheep alias Trappy používá myslím přímo Maxiswifta. Taky ho mám na FPV a nemůžu si stěžovat. Zkus dovážit na předek a chce to držet kapku na rychlosti, pak se nevrtí viz moje videa: http://www.youtube.com/watch?v=fulY7dH7wME a další...
chastra
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od chastra »

Nene, myslim, že si ho řežou sami nebo jim to někdo řeže, ale menuje se Zephyr. Jinak TeamBlackSheep neni jenom Trappy, ale i RiSCyD a bude jich víc, vzhledem k tomu, že na jednom z videjí proximity bylo ve vzduchu minimálně 5 Zephyrů :-D
Naposledy upravil(a) chastra dne ned 09.10.2011 22:09, celkem upraveno 1 x.
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Vigo »

Dnes možná ano, ale Maxiswifta používal viz příspěvek v tomto vlákně:
http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... 874&page=4
kamikaze.suicide

#8 Příspěvek od kamikaze.suicide »

prosim vas kolik vazi ten maxi swift bez elektroniky-proste bez niceho..?
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Vigo »

To bohužel netuším, ale letovku s Gopro HD mám asi 1200g. Výřezy tipuji do 200g
Patas_
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Patas_ »

Vigo píše:Blacksheep alias Trappy používá myslím přímo Maxiswifta. Taky ho mám na FPV a nemůžu si stěžovat. Zkus dovážit na předek a chce to držet kapku na rychlosti, pak se nevrtí viz moje videa: http://www.youtube.com/watch?v=fulY7dH7wME a další...

Jojo nevrglá se ti to vlevo vpravo tak hrozně jak mně, ale taky to zrovna neletí chvilku s horizontem rovně, to video je full FPV řízené přes brejle? ... dám tam stabilizaci Fy-20a zda se to zlepší, ale stejně to přes zimu celý překuchám z MaxiSwifta do toho Vampa.
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Vigo »

Ahoj,

Záleží jak fouká. Mrkni i na jiná videa, někde se to kýve kvůli větru a někde ne. Občas je to taky zásahem do řízení.

Vigo
JuraS.

#12 Příspěvek od JuraS. »

Pro FPV jsem uvažoval o samokřídle, zvažoval jsem objednání ritewing zephyra, uvažoval jsem zkusit vyrobit jeho kopii, uvažoval jsem o maxi swiftu, koupil jsem i jetýho tornado 11 ale nakonec zvítězil rozum a intuice a v číně mi balí speciála pro fpv Skywalker 168. Je to spaciál kterýho tvar navrhl, testuje a ve verzích upravuje americká armáda, speciálně jejich škola..a jeho verzi ve skořepině si loni usa armáda nechala vyrobit jako špionážní letadlo...
jova
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od jova »

Nevím, v modelařině jsem začátečník a doposud lítám jenom delty, ale když si vezmu princip řízení modelu, tak mi pořád vychází že pokud chci zatočit, musím model zároveň i naklonit. Jistě existují modely s větší letovou stabilitou (hornoplošník s křídli do V) který v podstatě letí sám, ale pořád je to model který zatáčku smykem neproletí a pokud vlétne do poryvu větru tak ho to rozhodí.
Podle mě kvalitu záznamu nejvíc ovlivňují:
povětrnostní podmínky,
způsob řízení (myšleno plynulost při ovládání např. v zatáčkách a proto to chce létat s brýlemi, ze země se to těžko odhadne),
použitý objektiv (čím širší tím lepší záznam),
velikost a hmotnost modelu.
Některé vlivy se dají částečně eliminovat elektronickou stabilizací modelu, ale kvalitu záznamu podle mě nejvíce ovlivňují vlivy vyjmenované výše.
Možná by spíše pomohlo stabilizovat samotnou kameru ve třech osách, jako se to běžně dělá na kopterech a oddělit tak její pohyby od letadla.
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
JuraS.

#14 Příspěvek od JuraS. »

na rcgroup v tématu o skywalkeru je koncept vyklápěcí kamery z břicha modelu tak jako by se vyklápěl podvozek..celé letadlo je stabilizované, pro samotný let pak slouží kamera která je trvale namířena ve směru letu. vyklápěcí kamera je plně otočná a má pořádnou optiku..je to defatko koncept armádních špionážních letadel...pilot se stará o let a operátor se stará o zaznamenávání údajů a video...
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Jameson »

Paťas: Samokrídlo hlavne nie je stavané na to, aby išlo ako po koľajniciach. Trošku kývať sa bude stále, jeho devízou je hlavne obratnosť a skvelá manévrovateľnosť. Proste to je stroj na vyblbnutie, nie na fotenie pre Google Earth. Pre rýchly let nad zemou a kľučkovanie medzi stromami je super. Na stabilitu na veľké vzdialenosti je lepší už spomínaný Skywalker, pre stabilitu okolo hlavy + spiatočku trikoptéra...
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“