?? reálné nebezpečí použití nepovoleného výkonu ??

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
JuraS.

Re: ?? reálné nebezpečí použití nepovoleného výkonu ??

#16 Příspěvek od JuraS. »

Předpokládám, že když někdo řekne že internet má "mikrovlnkou" tak má na baráku namontovanou pevnou směrovou anténu namířenou na vysílací anténu někde na jiným baráku a že mu 2,4GHz teče tím přímým směrem..jaký výkon se používá to nevím ale bydlel jsem v jednom domě kdě jsem to měli namířené ze střechy paneláku komín cca 5km vzdálený...byl to barákový rozvod pro cca 40 domácností a rychlost 2/1 mega..takže docela síla..tak si říkám, že při těch vystrašených odpovědích asi do toho paprsku vletět letadlo tak se buď elektronika v něm usmaží a nebo by se letadlo totálně rozložilo na atomy...
btw..se zrovna zajímám o osazení letadla autopilotem a IMu a chci to s plnokrevnou telemtrií..jdu do systému co se používá i v průmyslových systémech na ovládání různých strojů atd..takže se nakrásně může stát, že poletíš s letadlem na 2.4 ghz nad průmyslovým podnikem kde bude 50 strojů co budou na řízení používat bezdrát na 2,4 a uprostřed fabriky bude stožár s 5ti watovou všesměrovou anténou...to by sakra popadalo okolo letadel těch rc...doma mám internet na 11db anténě a ve stejný místnosti hokuspokusuju s rc..a myslíš si, že mi frsky blbne ? néééééé
erotel

#17 Příspěvek od erotel »

Kdo chce,může přijet do Prostějova.Vytáhnu 100W 2,4GHz rušičku a můžeme testovat a potom opékat buřty nad hořícími přímači :D
Jinak 1W na 2,4GHz tady smaží skoro všechny firmy s internetem.já doma taky 8) panelku s 10dB mám namířenou na zahradu a lítám tam s vrťasem,no problemo.
LOGO 600 SE ,MPX Gemini,DX8,Phoenix 3.0,Protos 500 stretch FBL Beastx
no jo začínám
robinj
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od robinj »

erotel píše:Kdo chce,může přijet do Prostějova.Vytáhnu 100W 2,4GHz rušičku a můžeme testovat a potom opékat buřty nad hořícími přímači :D
Jinak 1W na 2,4GHz tady smaží skoro všechny firmy s internetem.já doma taky 8) panelku s 10dB mám namířenou na zahradu a lítám tam s vrťasem,no problemo.

100W :?:
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
Drondys

#19 Příspěvek od Drondys »

Rušička mobilních zařízení v pásmu 2,4 GHz (výstup jen 1W)
http://www.odposlechy.com/rusicka-mobil ... asmu-wi-fi

výstup prohnat přes

Zesilovač AR-100S1G4 (100 Watts 0.8GHz–4.2GHz)
to už je slušný smažák

http://www.electrorent.com/products/sea ... AR-100S1G4

a zesílený signál vyzářit přes nějakou směrovou anténu třeba

2.4GHz 100W 18dBi Directional High Gain 18-Unit Antenna
http://www.dealextreme.com/p/2-4ghz-100 ... -sma-34759

a hyn sa hukáže esli budů při vhodném zaměření padat jak přezrálé hrušky (jen dávat bacha, aby se obsluha nepřismahla taky). :mrgreen:
erotel

#20 Příspěvek od erotel »

robinj píše:
erotel píše:Kdo chce,může přijet do Prostějova.Vytáhnu 100W 2,4GHz rušičku a můžeme testovat a potom opékat buřty nad hořícími přímači :D

100W :?:

To je ještě málo mrkni sem http://danyk.wz.cz/magn.html
LOGO 600 SE ,MPX Gemini,DX8,Phoenix 3.0,Protos 500 stretch FBL Beastx
no jo začínám
JuraS.

#21 Příspěvek od JuraS. »

je to pěkný ale k čemu se to dá využít ? někde jsem našel návody jak vykuchat cd vypalovačku a pomocí ní udělat laserový vyřezávací plorter...a nebo jsem viděl jak nějakej frajer vykuchal jakousi výbojku a udělal si z ní svářecí mašinku...je dobré, že jsou mezi námi tací lidi..určitě kdysy dávno jejich předka napadlo šťourat klackem tak dlouho do pazourku až do něj udělal díru a na světě se objevila sekera..zatímco ostatní co mu radili aby to nedělal, že se mu klacek vysmekne a vypíchne mu oko a nebo že se o pazourek zraní pak čučeli a nechápali...jen by takový koumáci měli mít možnost pořádný laboratoře aby koumali něco co potom posune vývoj dopředu...
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“