Kvadrokoptera

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Zpráva
Autor
madbull

Re: Kvadrokoptera

#16 Příspěvek od madbull »

Takže já jsem zatím v očekávání motorů a reglů z kinga.Poslaný to bylo.pošta vázne.Tři týdny jen pro zajímavost...teda minimálně.co pamatuji.
Dejfaku: koupil jsem desku od Jirky.vypadá dobře a zjevně i funguje.jen jsem to napojil zatim na serva a nějak se to hejbalo.jedno servo se nehnulo.Nevim co dělám špatně ale počkám teda na regly a uvidim.třeba je problém v té frekvenci co to posílá.měl jsem na ni napojené dvě hs 55tkya dvě 9g od turnigy.třeba tam mám jen nahraný tricopterový sot místo quada.
Rám jsem si postavil sám.Pertinaxové destičky čtyři dřevěné klacky deset na deset a kabina z okuchaného obalu na cd.
Ještě se to bude odlehčovat a na konec ramen přijdou takový ty lízátka co budou držet motor.Též pertinax.Váha zatim vypadá slušně, ale nevim co je optimal a mám objednaný silnější motory a rely 18 plushe to snad musí utáhnout.Na kameru to s touhle áhou asi nebude,ale bude to jen na zkoušení.
Ta jednotka FY-90Q co jsem tak koukal je jedna z řady.Maj i dražší a lepší..Ale tahle se prej vyrovná trošku desce Wii..Každopádně jsem po ni taky kukal.Prodej je v eu takže clo a poštovný by nemuselo být tak velký a cena je taky rozumná.podle kurzu.Stáhni si na těch stránkách návod v pdf jako jsem to udělal já a tam se dá z obrázků ledasco pochopit.v podstatě se to jen pospojuje s motorama a rx a nic se neprogramuje.Regly tam psaly ALIGN tzn vrtulníkářský ale plushe by asi taky dostačovaly.Jestli nenajdeš ten návod v pdf tak pošlu.Mám ho staženej.
Kluci co máte Wii nechcete nám poslat nějaké foto zapojení a třeba nějaké nákresy co je co a jak na ten program co se do toho leje?
nerušit...bastlím :-)
SteffyCZ

#17 Příspěvek od SteffyCZ »

Pořád mám kolem toho řadu otázek, kdybych si chtěl postavit vlastní konstrukci :D

1. Jakou rozteč motorů ? běžně nacházim 450 nebo 480, když udělám větší, jakej vliv to bude mít na stabilitu ?

2. Zapojení, jestli jsem to pochopil dobře, tak každý motor musí mít svůj regulátor který je napájen přímo z batrie a BEC který přijde do řídicí desky nesmí mít zapojen prostřední napájecí kablik, ale jen GND a SIGNAL ?

3. Napájecí kablíky z BEC zůstanou nevyužité nebo se někam zapojují ?

4. Co přijde zapojit do power OUT na TÉHLE desce ?

5. Je nutné řídicí desku nastavit v pc přes USB nebo se to ladí potenciometrama na desce ?

Dík když někdo odpovíte aspoň na něco :-)
Radian, DX7
Troll

#18 Příspěvek od Troll »

1. Čím víc, tím stabilnější. A to výrazně.
2. Ano. Někdy můžou být všechny plusy z BEC zapojeny do desky a nevadí to ( třeba Kkmulticopter, Wii) a někdy to návod zakazuje a smí tam být přivedeno napájení pouze z jednoho regulátoru. ( např. Openpilot) . Pokud zapojíš do desky napájení jenom z jednoho reglu, určitě se tím nic neskazí a na spotřebu elektroniky desky jeden BEC stačí.
3.Zůstanou nevyužité.
4. Sice jsem tu fotku už viděl, ale ten systém neznám takže nevím. Užitečné by bylo napsat co je to za typ, šlo by pohledat návod anebo zapojení. Tak to někdo spíš pomůže. Samotná fotka nestačí.
5.Na to ti nejlépe odpoví návod.
sraj

#19 Příspěvek od sraj »

je to táto doska MultiWii FPV flying controller a je tam všetko popísané
One Lipo voltage output - for example for AV sender
http://quadframe.com/collections/electr ... cts/mwii01
eleven
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od eleven »

madbull

#21 Příspěvek od madbull »

https://picasaweb.google.com/1058863988 ... directlink

tak to je muj copter a čerstvě rozbitej.biju se tu s nastavením desky a budu muset udělat novej držák motoru :-(
madbull

#22 Příspěvek od madbull »

https://picasaweb.google.com/1058863988 ... directlink

tak to je muj copter a čerstvě rozbitej.biju se tu s nastavením desky a budu muset udělat novej držák motoru :-(
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“