Sherman píše:......
a zapomnel jsi uvest, ze LiIon jsou kulate a LiPol hranate, obvykle...
:-D
dekuji za rychlokurs .... :-)
Sherman píše:......
puma163 píše:NI-CD trpí samovybíjením naprosto normálně, vydrží vyšší vybití, respektive nevadí jim, skladovat by se měly ve vybitém stadu a před použitím několikrát nabít a vybít aby se plně rozjely. Odolnější proti přebíjení a podvybití.Delší životnost, robustnější. Možnost nabíjet vyššími proudy. Mohou být skladovány vybité. V mrazu jeho kapacita moc neklesá. Cadmium je jedovaté.
NI-MH Má zhruba dvojnásobnou kapacitu oproti NI-cd, kapacita v mrazu klesá, nemají paměťový efekt, mají velké samovybíjení cca třetina za měsíc. Kromě spešl článků např těch enelop. Je nejedovatý.
Li-pol Vysoká kapacita, minimální samovybíjení, netrpí paměťovým efektem, v mrazu kapacita klesá, musí se přesně nabíjet s balancérem. Pak není důvod, aby vybuchovaly. Nikdy nenabíjet nad 4.2 V na článek a vyvarovat se zkratu mezi vývody. Nevybíjet pod 3.1 V. Skladovat dlouhodobě plně nabité v chladu, samovybíjení cca 1 proc/měsíc.
Podle mě jdou použít ve vysílačce všechny. Od Ni-cd se ve vyspělém světě pomalu ustupje pro jejich jedovatost a byly to taky prakticky první nabíjitelné akumulátory jaksi masově dostupné.
Takže ekologicky smýšlející člověk by šel asi do Ni-mh a před lítáním prostě dobije.
Lipolky se pro Tx běžně prodávají, třeba na Ebay http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=lip ... +tx&_rdc=1
puma163 píše:http://www.cettra.cz/vysilacky-radiostanice/MOTOROLA/Baterie-NiCd,-NiMH-.../Jak-na-baterie/20
puma163 píše:To zdzd :
NI-CD trpí samovybíjením naprosto normálně, vydrží vyšší vybití, respektive nevadí jim, skladovat by se měly ve vybitém stadu a před použitím několikrát nabít a vybít aby se plně rozjely.
RiMr píše:ZDZD: myslíš, že by ty SANYO KR1800SCE šly použít i jako přijímačové, resp. na napájení serv?
Utáhly by případnou proudovou špičku? Jde o cca 15 serv (většinou 9g a 18g) ve spíše pomalu létajícím větroni s občasnou akrobatickou vložkou
(zkrátka jde o Cularise)...
CHtěl jsem použít 2S LiPol, ale bohužel jsem nenašel HV serva, které by mě značně nenatáhly rozpočet... A do eBEC se mi moc nechce... Rád bych to co nejjednodušší...
puma163 píše:To zdzd :
NI-CD trpí samovybíjením naprosto normálně, vydrží vyšší vybití, respektive nevadí jim, skladovat by se měly ve vybitém stadu a před použitím několikrát nabít a vybít aby se plně rozjely.