Jake letadlo pro fpv

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
kamikaze.suicide

Re: Jake letadlo pro fpv

#31 Příspěvek od kamikaze.suicide »

to: Homer.Simpson
uz jsi lital s tim skywalkerem? koukal jsem, ze sis ho taky objednaval..
pokud jo jak to lita podle tebe?
Homer.Simpson

#32 Příspěvek od Homer.Simpson »

kamikaze.suicide píše:to: Homer.Simpson
uz jsi lital s tim skywalkerem? koukal jsem, ze sis ho taky objednaval..
pokud jo jak to lita podle tebe?

Bohuzial este nie, uz druhy mesiac cakam na EzOSD zo Spanielska :evil:
Ale ja aj tak nebudem moct porovnat.Zvacsujem totiz rozpatie na 2,05m z povodnych 1,68 :) Ja budem mat lenivu kravu :lol: Ale o to stabilnejsiu :wink:
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
JuraS.

#33 Příspěvek od JuraS. »

Homer.Simpson píše:Pozri toto :wink:
http://vimeo.com/24402094

a hlavně do toho mýho půjde autopilot se stabilizací a na fpv lítání (až ho osadím kamerou) bude lítat jako automat..dostane telemetrii, antena tracking, plánovanou cestu a poletí se...tak jako plnokrevné mašiny co používá armáda...pilot jen kontroluje let ale nezasahuje do něj pokud není třeba a operátor se stará o snímkování a měření...
googie
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od googie »

Kamarát si objednal toto:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _PNF_.html

ked som to videl naživo, objednal som ho okamžite. Bohužiaľ je zase BK.

Za tie prachy nič lepšie nekúpiš. Materiál je ELAPOR, v tej kvalite ako poznáš od MULTIPLEXU. Spracovanie modelu je namakané, ikeď servá stoja za h. treba asi vymeniť. Trup je laminát, je v ňom halda priestoru. Celý model je rozkladací, len plastové šróby, žiadne lepenie nie je nutné.

Letový prejav ala Easy Glider / ušatý vetroň. Už je tam aj predpríprava na klapky, stačí dať servá.
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
robinj
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od robinj »

googie píše:Kamarát si objednal toto:

Za tie prachy nič lepšie nekúpiš. Materiál je ELAPOR, v tej kvalite ako poznáš od MULTIPLEXU. Spracovanie modelu je namakané, ikeď servá stoja za h. treba asi vymeniť. Trup je laminát, je v ňom halda priestoru. Celý model je rozkladací, len plastové šróby, žiadne lepenie nie je nutné.

Letový prejav ala Easy Glider / ušatý vetroň. Už je tam aj predpríprava na klapky, stačí dať servá.

trochu větší easy star jen se mi podle fotek nelíbí ten ocas přijde mi slabý no a já easy stara mám ted půjdu do 3m větroně kam umístím FY 21Ap s telemetrii autopilotem chtěl bych antena tracker nevíte kde ho sehnat když mám OSD FY AP 117?
http://www.fpvflying.com/products/RC-Fl ... rrencyId=3
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
jerry mouse

#36 Příspěvek od jerry mouse »

My s nim lietame uz dva tyzdne v baterii 3S 2200mAh co nam vystaci na cca 15-20 min cisteho letu. Letovy prejav je velku dost kludny, len bolo potreba vykonat mensi-stredny tuning. Ako prvu vec som vyhodil tie nevhodne karbonove voditka na chvost, namiesto toho som dal solidne bowdeny a MP-Jet tiahla a klbove vydlicky. Tu vrchnu preglejku co sa nan montuju kridla som v kritickych miestach posilnil palickami z nanukov :lol: :idea: co je lepsie ako origo preglejka.
Aero zacinajuci amater, zatial mi musi staci aj toto; BixterHC-Beta 1400[je napredaj novy este nedoskladany!] + FPV-Raptor 1600. Corsair F4U [FMS] uz doma. VA-Models ELITE 3D. F-Sky FSTh9B-Mijou/DIY-FrSky.+Turnigy T9Er-T-FrSky. 3D-Yak55/1400mm-GBmodel
pgrno

#37 Příspěvek od pgrno »

Mam jeden tip: Bormatec VAMP (www.bormatec.com)
je to vymyslene pre FPV. ma rozpatie 180cm, pisu tam ze to uvezie cca 1kg. podla youtube videii to nelieta zle.
rozmyslam ze si nieco taketo skusim postavit, ked mi to nepojde, tak to objednam od nich.
pgrno

#39 Příspěvek od pgrno »

je to velmi pekne. nie ako tie polystyrenove potvory, ale:
- kam das gopro?
- trochu problem s chladenim komponentov. /vysielac, baterka)
robinj
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od robinj »

tady ho maj levněj ale zatím BK

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _ARF_.html
vysílač se dává nad trup i s anténou motor ESC je vzadu kde jsou chladící otvory a kamera je pod trupem ve chráněné gondole :)
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
robinj
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od robinj »

pgrno píše:je to velmi pekne. nie ako tie polystyrenove potvory, ale:
- kam das gopro?
- trochu problem s chladenim komponentov. /vysielac, baterka)

jinak todle není letadlo npro go pro jen pokud by se vešlo do té kukaně a potom bys z něj musel brát video do vysílače což nevím jestli jde, ale jinak existuje spousta kamer které se do té gondoly vejdou ale vem si když s takovým letadlem poletíš co si budou všichni myslet? :)
Robbe FutabaFX 20
googie
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od googie »

jerry mouse píše:

My s nim lietame uz dva tyzdne v baterii 3S 2200mAh co nam vystaci na cca 15-20 min cisteho letu. Letovy prejav je velku dost kludny, len bolo potreba vykonat mensi-stredny tuning. Ako prvu vec som vyhodil tie nevhodne karbonove voditka na chvost, namiesto toho som dal solidne bowdeny a MP-Jet tiahla a klbove vydlicky. Tu vrchnu preglejku co sa nan montuju kridla som v kritickych miestach posilnil palickami z nanukov :lol: :idea: co je lepsie ako origo preglejka.

Ahoj ako sa ti s ním lieta? Pre mňa je to prvý model vetroň s tlačnou vrtulou. Dnes som s ním padol, pri malej rýchlosti pri vypnutom motore som točil zátačku a spadol mi na hubu. Ako točíš zátačky, na rýchlosti? Zrovna až taký vetroň to nie je, je dosť ťažký. A ako ho odhadzuješ? Radili že treba dohora, keďže tlačný motor ho hneď tlačil k zemi. Hodil som ho pod veľkým uhlom, akle len tak som šáhol a pritiahol.
jerry mouse

#43 Příspěvek od jerry mouse »

googie píše:Ahoj ako sa ti s ním lieta? Pre mňa je to prvý model vetroň s tlačnou vrtulou. Dnes som s ním padol, pri malej rýchlosti pri vypnutom motore som točil zátačku a spadol mi na hubu. Ako točíš zátačky, na rýchlosti? Zrovna až taký vetroň to nie je, je dosť ťažký. A ako ho odhadzuješ? Radili že treba dohora, keďže tlačný motor ho hneď tlačil k zemi. Hodil som ho pod veľkým uhlom, akle len tak som šáhol a pritiahol.
No nam lieta vyborne, ale skor ako k vetronu by som ho asi zaradil medzi mensi Airbus! :idea: :lol: :lol: :lol:
My sme prvykrat z nim spadli az na stvrty den, ked pilot nepocuval riadiacu vezu a otacal sa po vetre z malym plynom tak, nam spadol asi o 6-7m v cca 12m vyske, ale pilot bol taky prekvapeny ze, to ustal az zabudol mu dat znovu plny, druhy poryv vetra uz neustal tak, siel pokrydle k zemi! Za dva tyzdne lietania siel v podstate iba raz k zemi, a druhy raz pristal dokonca na pletivovom plote vdaka povytiahnutemu kablu z vyskovky, hold chyba predletovej kontroly. :lol: Motory sa odporuca vypinat iba vo vacsej vyske. Lietadlo hadzeme z ruky asi tak v 15-20 stupnovom sklone z vacsim plynom asi tak 60-70 percent, dokonca vie vystartovat aj z posekaneho travniku vlastnou silou! Obracat sa zasadne z plynom, my sme skusaly vyvrtky a dokonca aj looping ktory zvladal hravo, ale samozrejme v patricnej vyske! :idea: :!:
Aero zacinajuci amater, zatial mi musi staci aj toto; BixterHC-Beta 1400[je napredaj novy este nedoskladany!] + FPV-Raptor 1600. Corsair F4U [FMS] uz doma. VA-Models ELITE 3D. F-Sky FSTh9B-Mijou/DIY-FrSky.+Turnigy T9Er-T-FrSky. 3D-Yak55/1400mm-GBmodel
googie
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od googie »

Dakujem za informacie, dnes to bolo uz ovela lepsie, len som si musel zvyknut.
pad
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od pad »

Já používám něco ve stylu toho Skywalkera, ale samodomo výroba z EPP. Původně rozpětí 1,6m ale pro ještě větší zpomalení a snížení plošného zatížení jsem křídlo prodloužil odnímatelnými konci na 2,24m. Včera jsem to testoval a pohoda - kvůli mlze jen bez fpv, prostě klasika pohled ze země.
Létá to jak velké éro. Lítání je nezáludné. Jen se mi pořád nedaří úplně 100% odladit aby to létalo při různém plynu pořád stejně :)
Takové trable jak tady někteří popisují, a sice že je problém se starty apod., nemám.

Fotky verze se základním nezvětšením křídlem.

Asi budu muset natočit jak to lítá abych pořád jen nevyprávěl :)
Přílohy
299851_138497836250426_100002706323408_144526_553101385_n.jpg
318696_137462093020667_100002706323408_141176_1740248661_n.jpg
317268_137462273020649_100002706323408_141177_105280331_n.jpg
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“