Heli HK-450 z HC III.

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kenny McCormick

Re: Heli HK-450 z HC

#661 Příspěvek od Kenny McCormick »

za gyrom...
roztrihnes plusovy kablik na serve /ten stredny/ niekde v strede a napajkujes kremikovu diodu. Prepusta len v jednom smere a zhodi napetie o 0,6 az 0,7V. Staci taka, co znesie 0,5A, ja som teraz pouzil az na 3A, zajtra ti poslem fotku.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
ufff

#662 Příspěvek od ufff »

tak chlapi, som tu po case zas..
nemam v podstate nic nove, az na to ze od mojho posledneho prispevku som este stale nelietal :(
pricina je ta, ze az koncom minuleho mesiaca sme sa stretli s kamosom, ktory ma tu istu heli a radiovybavu jak ja (objednavali sme naraz) a testivanim sme zistili ze moj prijimac je N.I.O. (teda nicht in ordnung). prijima len na nejakych 30-35m a konec. ci na moju alebo jeho vysielac. tak sme skusili moj vysielac na jeho prijimac a dosah je OK, takze vysielac je OK.
konzultoval som to s vyrobcom kery tiez potvrdil ze prijimac bude asi chybny ale blizsie to nespecifikoval a ze mam sa obratit na predavajuceho (v cine). pisal som teda predajcom cez e-bay ze je prijimac chybny od novoty ci im ho mam poslat a ci mi poslu druhy. ze jasne ze ked ho poslem ze poslu mi novy.. ale..
na to a vyprdnem, pretoze postovne do ciny je na takyto balicek ca 6-13 eur a ide to tam 2 tyzdne tak ako od nich naspat. teda mesiac az meciac a pol v prdeli.. vzhladom na to ze novy prijimac do toho mojho heli stoji 8-15 eur, som viac neriesil a objednal som novy v cene 8.52 eur vratane postovneho.
co uz.. na helinu sa mi zatial prasi ale ja sa nevzdam a pripravujem zatial zasoby ND :lol:
tak letu zdar!
Kenny McCormick

#663 Příspěvek od Kenny McCormick »

Nieje to az take drahe. Pozeral som cenik Sl.Posty.
http://www.posta.sk/sluzby/doporuceny-list-svet#a4
Doporuceny list II.triedy do 50gr /napr.bublinkova obalka/stoji 2,30 a do 100gr. 3,10eur.
I.trieda 2,50/3,30
Prip. kup novy a tento posli aj tak.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
vylizplech

#664 Příspěvek od vylizplech »

zdravím,potřeboval bych poradit od někoho kolik nastavit na vrtulníku zisk gyra(HK 401B),při normálním letu i (akrobacii) a potom nastavení plynu a kolektivu při normálu a na akro,úhel náběhu listí mám +11% -10%,díky
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#665 Příspěvek od Nakadah »

Ten uvedeny uhel mas maximalni zmereny jaky ti da cyklika nebo jak si k nemu dosel? Tohle si prave muzes doladit krivkou kolektivu (pitch curve).
Vysilacku mas jakou? Krivky plynu ti tady muzu odhadem nastrilet, ale krivku kolektivu si musis doladit s nasazenou merkou na listech presne podle toho jak potrebujes.

Treba uhly nabehu pro normal bys mel mit -4 / +9°, pro iddle 1 tak +-9° a pro iddle 2 muzes dat max treba tech +-11°.

Krivka plynu pro normal 0/20/75/80/90% (zacinas s pakou kolektivu dole a pridanim si roztocis rotor, s kniplem v neutralu prepnes na iddle 1), iddle 1 90/80/75/80/90% a pro iddle 2 si das vsude 100% (motor jede na max porad - pro 3D).

Tohle nastaveni sem vcera odhadem nastrilel do Griffina 450, uhly nabehu taky a slo se zkouset litat. No a ono to v pohode litalo :) Pak uz je na pilotovi aby si to doladil presne podle potreby. Zisk Gyra nastav 50% pro zacatek, pokud bude malo (gumovy ocas) tak pridas, pokud moc (kmitani ocasem) tak uberes. Nak
vylizplech

#666 Příspěvek od vylizplech »

vysílačku mám DX6i a kolektiv mám nastavený,že mi to při minimálním kolektivu dá náběh na listech -10 a při max.+11,už jsem nastavil na normál -4,+10 a na akro -10,+11,jinak to gyro má svítit?,nebot při zapojení baterie zabliká a zhasne,tak nevím jestli je to správně.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#667 Příspěvek od Nakadah »

Aha, no tak stejny rozsah na obe strany muzes A) ladit dve hodiny hranim si s mechanikou a tahly serv B) vyladit to na krivce kolektivu behem par minut

Gyro by melo svitit, cili zablikat pri inicializaci a pak trvale svitit = zapnut AVCS (Heading lock) mod, to ze ti nesviti znamena ze to mas prepinacem preple na NORMAL mod.

Pouziva se na to obvykle kanal c.5, u DX6 to bude nejspis GEAR a prepinac pro GEAR. V Travel Adjust nebo v EPA si nastav pro kanal GEAR nebo 5 rozsah +-50% a pak to prepinacem na jednu nebo na druhou stranu prepni, aby ti LED na Gyru svitila. Tech 50% znamena zisk pro gyro, podle chovani si to uz pak jenom doladis, uberes nebo pridas. Nak
vylizplech

#668 Příspěvek od vylizplech »

díky nakadah,gyro již svítí a funguje,půjdu to vyskoušet i na ostro.
vylizplech

#669 Příspěvek od vylizplech »

tak jsem to byl vyskoušet a je to hrůza,ocas mi lítá plus mínus 45 stupňů,travel adjust mám gyro nastavené na 50% a ještě je ve vysílačce nastavení gyra,a tam mám taky 50%,ale at ubírám nebo přidávám,je to pořád stejné ocas si lítá jak se mu zachce,řemínek mám napnutý,nevíte někdo co stím?
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#670 Příspěvek od Nakadah »

Jake servo ti ovlada ocasni vrtulku? Nak
RCmichal

#671 Příspěvek od RCmichal »

měl jsem podobný problém
1. vůle (odstraněny ale nebylo to ono)
2. pomalé servo (dal jsem DS-919MG místo HXT-900)
3. ještě to trochu driftovalo (dal jsem GA-250 místo HK-401)
a teď je to v pohodě a zisk gyra mám -55% +55%
vylizplech

#672 Příspěvek od vylizplech »

Nakadah píše:Jake servo ti ovlada ocasni vrtulku? Nak

servo HK929MG
vylizplech

#673 Příspěvek od vylizplech »

RCmichal píše:měl jsem podobný problém
1. vůle (odstraněny ale nebylo to ono)
2. pomalé servo (dal jsem DS-919MG místo HXT-900)
3. ještě to trochu driftovalo (dal jsem GA-250 místo HK-401)
a teď je to v pohodě a zisk gyra mám -55% +55%

mno ono mi to dřív nedělalo,ale po posledním pádu a výměně vysílačky za jinou se stím nějako nemůžu domluvit,jinak včem myslíš ty vůle?
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#674 Příspěvek od Nakadah »

Vule v prevodech na ovladani vrtulky. Osku vrtulky mas rovnou? Gyro je natuty v poradku? Je to preci jen citliva elektronika, pady tomu dobre nedelaji. A co to servo, nema vule v prevodech? Nak
vylizplech

#675 Příspěvek od vylizplech »

vůle v převodech nemám,vrtulková hřídel je vyměněná, a ten poslední pád vlastně nebyl ani tak pád protože se mi za letu povolila jedna vzpěra ocasu a jak jsem přistával tak mi ta vzpěra visela hezky rovně dolů a já přistál přímo na ní a vrtulník se převrátil na bok a bylo vymalováno :) ,taková blbost a stálo mě to nové listí,příčnou i svislou hřídel,ocasní trubku,vrtulkovou hřídel,hlavní ozubené kolo,stabilizační tyč a sestavu natáčení zadní vrtulky,jak já říkám když se daří tak se daří :) ,jinak myslíte skusit nové gyro?
Naposledy upravil(a) vylizplech dne ned 23.10.2011 18:43, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“