Heli HK-450 z HC III.
- Kenny McCormick
Re: Heli HK-450 z HC
za gyrom...
roztrihnes plusovy kablik na serve /ten stredny/ niekde v strede a napajkujes kremikovu diodu. Prepusta len v jednom smere a zhodi napetie o 0,6 az 0,7V. Staci taka, co znesie 0,5A, ja som teraz pouzil az na 3A, zajtra ti poslem fotku.
roztrihnes plusovy kablik na serve /ten stredny/ niekde v strede a napajkujes kremikovu diodu. Prepusta len v jednom smere a zhodi napetie o 0,6 az 0,7V. Staci taka, co znesie 0,5A, ja som teraz pouzil az na 3A, zajtra ti poslem fotku.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
tak chlapi, som tu po case zas..
nemam v podstate nic nove, az na to ze od mojho posledneho prispevku som este stale nelietal
pricina je ta, ze az koncom minuleho mesiaca sme sa stretli s kamosom, ktory ma tu istu heli a radiovybavu jak ja (objednavali sme naraz) a testivanim sme zistili ze moj prijimac je N.I.O. (teda nicht in ordnung). prijima len na nejakych 30-35m a konec. ci na moju alebo jeho vysielac. tak sme skusili moj vysielac na jeho prijimac a dosah je OK, takze vysielac je OK.
konzultoval som to s vyrobcom kery tiez potvrdil ze prijimac bude asi chybny ale blizsie to nespecifikoval a ze mam sa obratit na predavajuceho (v cine). pisal som teda predajcom cez e-bay ze je prijimac chybny od novoty ci im ho mam poslat a ci mi poslu druhy. ze jasne ze ked ho poslem ze poslu mi novy.. ale..
na to a vyprdnem, pretoze postovne do ciny je na takyto balicek ca 6-13 eur a ide to tam 2 tyzdne tak ako od nich naspat. teda mesiac az meciac a pol v prdeli.. vzhladom na to ze novy prijimac do toho mojho heli stoji 8-15 eur, som viac neriesil a objednal som novy v cene 8.52 eur vratane postovneho.
co uz.. na helinu sa mi zatial prasi ale ja sa nevzdam a pripravujem zatial zasoby ND
tak letu zdar!
nemam v podstate nic nove, az na to ze od mojho posledneho prispevku som este stale nelietal
pricina je ta, ze az koncom minuleho mesiaca sme sa stretli s kamosom, ktory ma tu istu heli a radiovybavu jak ja (objednavali sme naraz) a testivanim sme zistili ze moj prijimac je N.I.O. (teda nicht in ordnung). prijima len na nejakych 30-35m a konec. ci na moju alebo jeho vysielac. tak sme skusili moj vysielac na jeho prijimac a dosah je OK, takze vysielac je OK.
konzultoval som to s vyrobcom kery tiez potvrdil ze prijimac bude asi chybny ale blizsie to nespecifikoval a ze mam sa obratit na predavajuceho (v cine). pisal som teda predajcom cez e-bay ze je prijimac chybny od novoty ci im ho mam poslat a ci mi poslu druhy. ze jasne ze ked ho poslem ze poslu mi novy.. ale..
na to a vyprdnem, pretoze postovne do ciny je na takyto balicek ca 6-13 eur a ide to tam 2 tyzdne tak ako od nich naspat. teda mesiac az meciac a pol v prdeli.. vzhladom na to ze novy prijimac do toho mojho heli stoji 8-15 eur, som viac neriesil a objednal som novy v cene 8.52 eur vratane postovneho.
co uz.. na helinu sa mi zatial prasi ale ja sa nevzdam a pripravujem zatial zasoby ND
tak letu zdar!
- Kenny McCormick
Nieje to az take drahe. Pozeral som cenik Sl.Posty.
http://www.posta.sk/sluzby/doporuceny-list-svet#a4
Doporuceny list II.triedy do 50gr /napr.bublinkova obalka/stoji 2,30 a do 100gr. 3,10eur.
I.trieda 2,50/3,30
Prip. kup novy a tento posli aj tak.
http://www.posta.sk/sluzby/doporuceny-list-svet#a4
Doporuceny list II.triedy do 50gr /napr.bublinkova obalka/stoji 2,30 a do 100gr. 3,10eur.
I.trieda 2,50/3,30
Prip. kup novy a tento posli aj tak.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
- vylizplech
zdravím,potřeboval bych poradit od někoho kolik nastavit na vrtulníku zisk gyra(HK 401B),při normálním letu i (akrobacii) a potom nastavení plynu a kolektivu při normálu a na akro,úhel náběhu listí mám +11% -10%,díky
Ten uvedeny uhel mas maximalni zmereny jaky ti da cyklika nebo jak si k nemu dosel? Tohle si prave muzes doladit krivkou kolektivu (pitch curve).
Vysilacku mas jakou? Krivky plynu ti tady muzu odhadem nastrilet, ale krivku kolektivu si musis doladit s nasazenou merkou na listech presne podle toho jak potrebujes.
Treba uhly nabehu pro normal bys mel mit -4 / +9°, pro iddle 1 tak +-9° a pro iddle 2 muzes dat max treba tech +-11°.
Krivka plynu pro normal 0/20/75/80/90% (zacinas s pakou kolektivu dole a pridanim si roztocis rotor, s kniplem v neutralu prepnes na iddle 1), iddle 1 90/80/75/80/90% a pro iddle 2 si das vsude 100% (motor jede na max porad - pro 3D).
Tohle nastaveni sem vcera odhadem nastrilel do Griffina 450, uhly nabehu taky a slo se zkouset litat. No a ono to v pohode litalo
Pak uz je na pilotovi aby si to doladil presne podle potreby. Zisk Gyra nastav 50% pro zacatek, pokud bude malo (gumovy ocas) tak pridas, pokud moc (kmitani ocasem) tak uberes. Nak
Vysilacku mas jakou? Krivky plynu ti tady muzu odhadem nastrilet, ale krivku kolektivu si musis doladit s nasazenou merkou na listech presne podle toho jak potrebujes.
Treba uhly nabehu pro normal bys mel mit -4 / +9°, pro iddle 1 tak +-9° a pro iddle 2 muzes dat max treba tech +-11°.
Krivka plynu pro normal 0/20/75/80/90% (zacinas s pakou kolektivu dole a pridanim si roztocis rotor, s kniplem v neutralu prepnes na iddle 1), iddle 1 90/80/75/80/90% a pro iddle 2 si das vsude 100% (motor jede na max porad - pro 3D).
Tohle nastaveni sem vcera odhadem nastrilel do Griffina 450, uhly nabehu taky a slo se zkouset litat. No a ono to v pohode litalo
- vylizplech
vysílačku mám DX6i a kolektiv mám nastavený,že mi to při minimálním kolektivu dá náběh na listech -10 a při max.+11,už jsem nastavil na normál -4,+10 a na akro -10,+11,jinak to gyro má svítit?,nebot při zapojení baterie zabliká a zhasne,tak nevím jestli je to správně.
Aha, no tak stejny rozsah na obe strany muzes A) ladit dve hodiny hranim si s mechanikou a tahly serv B) vyladit to na krivce kolektivu behem par minut
Gyro by melo svitit, cili zablikat pri inicializaci a pak trvale svitit = zapnut AVCS (Heading lock) mod, to ze ti nesviti znamena ze to mas prepinacem preple na NORMAL mod.
Pouziva se na to obvykle kanal c.5, u DX6 to bude nejspis GEAR a prepinac pro GEAR. V Travel Adjust nebo v EPA si nastav pro kanal GEAR nebo 5 rozsah +-50% a pak to prepinacem na jednu nebo na druhou stranu prepni, aby ti LED na Gyru svitila. Tech 50% znamena zisk pro gyro, podle chovani si to uz pak jenom doladis, uberes nebo pridas. Nak
Gyro by melo svitit, cili zablikat pri inicializaci a pak trvale svitit = zapnut AVCS (Heading lock) mod, to ze ti nesviti znamena ze to mas prepinacem preple na NORMAL mod.
Pouziva se na to obvykle kanal c.5, u DX6 to bude nejspis GEAR a prepinac pro GEAR. V Travel Adjust nebo v EPA si nastav pro kanal GEAR nebo 5 rozsah +-50% a pak to prepinacem na jednu nebo na druhou stranu prepni, aby ti LED na Gyru svitila. Tech 50% znamena zisk pro gyro, podle chovani si to uz pak jenom doladis, uberes nebo pridas. Nak
- vylizplech
díky nakadah,gyro již svítí a funguje,půjdu to vyskoušet i na ostro.
- vylizplech
tak jsem to byl vyskoušet a je to hrůza,ocas mi lítá plus mínus 45 stupňů,travel adjust mám gyro nastavené na 50% a ještě je ve vysílačce nastavení gyra,a tam mám taky 50%,ale at ubírám nebo přidávám,je to pořád stejné ocas si lítá jak se mu zachce,řemínek mám napnutý,nevíte někdo co stím?
Jake servo ti ovlada ocasni vrtulku? Nak
měl jsem podobný problém
1. vůle (odstraněny ale nebylo to ono)
2. pomalé servo (dal jsem DS-919MG místo HXT-900)
3. ještě to trochu driftovalo (dal jsem GA-250 místo HK-401)
a teď je to v pohodě a zisk gyra mám -55% +55%
- vylizplech
Nakadah píše:Jake servo ti ovlada ocasni vrtulku? Nak
servo HK929MG
- vylizplech
RCmichal píše:měl jsem podobný problém
mno ono mi to dřív nedělalo,ale po posledním pádu a výměně vysílačky za jinou se stím nějako nemůžu domluvit,jinak včem myslíš ty vůle?
Vule v prevodech na ovladani vrtulky. Osku vrtulky mas rovnou? Gyro je natuty v poradku? Je to preci jen citliva elektronika, pady tomu dobre nedelaji. A co to servo, nema vule v prevodech? Nak
- vylizplech
vůle v převodech nemám,vrtulková hřídel je vyměněná, a ten poslední pád vlastně nebyl ani tak pád protože se mi za letu povolila jedna vzpěra ocasu a jak jsem přistával tak mi ta vzpěra visela hezky rovně dolů a já přistál přímo na ní a vrtulník se převrátil na bok a bylo vymalováno
,taková blbost a stálo mě to nové listí,příčnou i svislou hřídel,ocasní trubku,vrtulkovou hřídel,hlavní ozubené kolo,stabilizační tyč a sestavu natáčení zadní vrtulky,jak já říkám když se daří tak se daří
,jinak myslíte skusit nové gyro?
Naposledy upravil(a) vylizplech dne ned 23.10.2011 18:43, celkem upraveno 1 x.