Jakou odolnou stavebnici pro zacatecnika?????

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zpráva
Autor
yannick

Jakou odolnou stavebnici pro zacatecnika?????

#1 Příspěvek od yannick »

Dobry den potrereboval bych poradit jakou odolnou stavebnici pro zacatecnika .Koupil jsem si od art-tech EF-2000 dmychadlo 64 a zbylo mi z toho po 10 sekundach letu spousta trosek.
Ticcino

Re: Jakou odolnou stavebnici pro zacatecnika?????

#2 Příspěvek od Ticcino »

To letadlo je pěkný, ale je to stíhačka s malým rozpětím a ještě ke všemu EDF. Vcelku se nedivím, že jsi to rozbil.
Začni začátečnickým modelem, Alfa nebo Beta od Pelikána. Popřípadě Bixler z Hobbykingu.
Jako druhý krok vezmi třeba samokřídlo nebo nějakou EPP stíhačku z druhé světové. EDF si nech jako třetí krok. Takovéto modely bývají relativně rychlé a citlivé na chyby pilotáže.
Drondys

#4 Příspěvek od Drondys »

Pelikán má zrovna v akci stavebnici EasyStara za litr viz tento odkaz. Je to základ s motorem Permax 400 včetně vrtule a k tomu si můžeš dokoupit vybavení dle vlastní volby případně i jiný motor. Mrkni na seznam prodejců viz tento odkaz. Cena uvedená u Pelikána je už malobchodní pro koncového zákazníka tj. za tu bys to měl dostat u některého z těch prodejců v seznamu podle toho, kterého máš nejblíž.
Naposledy upravil(a) Drondys dne pon 17.10.2011 15:57, celkem upraveno 1 x.
selinak

#5 Příspěvek od selinak »

Mám doma lehce lítanýho Easy Glidera PRO !
taky je to dost dobrý éro, akorát má strašně silnej motor...zezačátku jsem to řešil tak, že jsem si pro jistotu nastavil vysílačku tak, aby nešel dát na maximum;)
...kdybys ho chtěl, tak jsem ochoten vymyslet nějakou zajímavou cenu...i s vysílačkou...Optic 6

...původně jsem to schovával pro bratra na naučení, ale zatím to moc nevypadá... Sám mám všechno jiný...
Xxx
coro

#6 Příspěvek od coro »

Silnej motor sa s trochu menšími listami vrtule stane primeraným, s ešte menšími slabým. Len treba pozerať aj na stúpanie (číslo za lomítkom) ktoré určuje rýchlosť - ak tam bolo X/8 a dáte Y/4, bude rýchlosť polovičná a to by mohlo byť málo, ak to bolo aj moc rýchle tak znížiť trochu neuškodí...

- Proste mi to nedalo, zostať ticho, lebo pohon sa ladí zmenou vrtule a nie obmedzením plynu!
(na slabý motor sa dá dať väčšia a bude silnejšie ťahať, akurát ľahko po pár sekundách zhorí, tým smerom opatrne, ale so zmenšovaním problém nie je žiaden).
yannick

#7 Příspěvek od yannick »

Rád bych použil z rozbytého letadla vysílačku 2.4Ghz a pokud mozno i serva. Nebo muzete mi nekdo poradit zda toto je to pravé http://www.radiem-rizene-modely.cz/store/rc-model-firebird-commander-ii-electric-rtf_rc-model_ast-HBZ2600_6.html
Earl
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Earl »

yannick píše:Rád bych použil z rozbytého letadla vysílačku 2.4Ghz a pokud mozno i serva. Nebo muzete mi nekdo poradit zda toto je to pravé http://www.radiem-rizene-modely.cz/store/rc-model-firebird-commander-ii-electric-rtf_rc-model_ast-HBZ2600_6.html

Koukl jsem se na to v rychlosti a vysílačku co máš s tím asi těžko použiješ, hlavně jestli je ti víc jak 8 let :D :D :D :D :D :D
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Pajas »

Jestli chceš něco v týhle cenový relaci, tak Wing-Dragon :D. Mám ho pořád a funguje :-). Bohužel teď ho nikde nemaj bez RC soupravy, modelfun nějak nefunguje, ale tam to šlo získat bez RC soupravy. www.modelfun.cz
Drondys

#10 Příspěvek od Drondys »

yannick píše:Rád bych použil z rozbytého letadla vysílačku 2.4Ghz a pokud mozno i serva.

Kterou konkrétně. Pokud je to nějaká speciál setovka tak bys musel patrně přendat i kompletní elektroniku a je otázkou zda bude vyhovovat pro použití s jiným motorem apod.

Pro začátečníka je to moc křehký model. Špatné zkušenosti s ním byly zmíněny už několika začátečníky např. v tématu viz tento odkaz kde zakladatel tématu zmiňuje, že ho jako začátečník doslova roztřískal za pár minut. Celá ta slavná Anti Crash Technologie je v řadě případů platná asi jako mrtvému zimník.
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Pajas »

Ta setovka art-tech není vůbec špatná, je to jako CADET 4. Viz tento odkaz: http://art-tech.com/english/ArticleShow ... icleID=346 to je novější, já mám u Dragona starší, viz tento odkaz: http://art-tech.com/english/ArticleShow ... icleID=262 . Nikdy žádný problém, NAPROSTÁ spokojenost, údajný dosah sice jenom prý 350 metrů (podle návodu). Ale já jsem nikdy s ní neměl žádný problém, jde dát do jiného letadla, přijímač je normální, na normální serva. Takže dobrý. Za sebe říkám, že je to naprosto výborná setová RC souprava.
yannick

#12 Příspěvek od yannick »

Nebo jestli neznate nejakou stavebnici pro zacatecnnika RC set do 2500 .koukal jsem ze neco dela i art Tech jmenuje se to myslim wild a jsou 2 verze 3ch a 4 ch
yannick

#13 Příspěvek od yannick »

Nebo jestli neznate nejakou stavebnici pro zacatecnnika RC set do 2500 .koukal jsem ze neco dela i art Tech jmenuje se to myslim wild a jsou 2 verze 3ch a 4 ch
osud

#14 Příspěvek od osud »

Pokud chceš něco odolného, snadno opravitelného a x-krát ověřeného tak si pořiď Easy Star od Multiplexu jak už ti tady radil Drondys. Za tu cenu co je teď nabízena je to dobrá volba.
Drondys

#15 Příspěvek od Drondys »

yannick píše:Nebo jestli neznate nejakou stavebnici pro zacatecnnika RC set do 2500 .koukal jsem ze neco dela i art Tech jmenuje se to myslim wild a jsou 2 verze 3ch a 4 ch

Pokud si pořídíš ten EasyStar za litr, tak bude stačit dokoupit regulátor a pro ten motor co je k němu přibalen bude stačit třeba viz tento odkaz a přijímač, vysílač i serva můžeš použít z toho rozbitého EF-2000 co jsi zmínil. Tím ušetříš maximum peněz a současně získáš velmi dobrý model pro začátečníka.
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“