DH 9053 Přestavba

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
schima

DH 9053 Přestavba

#1 Příspěvek od schima »

Ahoj všichni,
dostal jsem čínskou hračku 9053, po pár pádech a opravách (ceny dílů z Číny tak hrozné nejsou) jsem se rozhodl pro updrade na 4 kanál. Co jsem koukal, lze provést upgrade pomocí dílů z Esky Big Lama, ale to mi pořád zůstane Coaxiální sranda. Při přestavbě bych chtěl z vrtulníku udělat jednorotor. Což technicky není nemožné, jelikož v této velikosti DH dělá další modely jako 9104 což je jednorotorový ale 3 kanál. Moje otázka a prosba zní, jakou elektroniku (desku, serva popřípadně motory) shánět. Nechci vrážet 10.000,- do profi 6ch modelů, stačí mi 4ch, ale velký. Vrtulníky typu Colibri a Blade mi rozsedne pes :D Vcelku se mi líbí i konstrukce 9053, snese tvrdá přistání, velké pády (několikrát to vzal z výšky 15ti metrů volným pádem) a nebýt toho, že se při odvážnějších kouscích potkávají vrtule a gyro citelně zasahuje i při požadovaném letu vpřed, tak bych si na něj ani nestěžoval. Je pravda, že v tuto chvíli je po úpravě stabilizátoru, zvětšení rozestupu vrtulí a úpravě zadní vrtule. Prosím o seriózní rady. T-Rexe si kupovat nehodlám :wink:
corona

Re: DH 9053 Přestavba

#2 Příspěvek od corona »

schima píše:Ahoj všichni,
dostal jsem čínskou hračku 9053, po pár pádech a opravách (ceny dílů z Číny tak hrozné nejsou) jsem se rozhodl pro updrade na 4 kanál. Co jsem koukal, lze provést upgrade pomocí dílů z Esky Big Lama, ale to mi pořád zůstane Coaxiální sranda. Při přestavbě bych chtěl z vrtulníku udělat jednorotor. Což technicky není nemožné, jelikož v této velikosti DH dělá další modely jako 9104 což je jednorotorový ale 3 kanál. Moje otázka a prosba zní, jakou elektroniku (desku, serva popřípadně motory) shánět. Nechci vrážet 10.000,- do profi 6ch modelů, stačí mi 4ch, ale velký. Vrtulníky typu Colibri a Blade mi rozsedne pes :D Vcelku se mi líbí i konstrukce 9053, snese tvrdá přistání, velké pády (několikrát to vzal z výšky 15ti metrů volným pádem) a nebýt toho, že se při odvážnějších kouscích potkávají vrtule a gyro citelně zasahuje i při požadovaném letu vpřed, tak bych si na něj ani nestěžoval. Je pravda, že v tuto chvíli je po úpravě stabilizátoru, zvětšení rozestupu vrtulí a úpravě zadní vrtule. Prosím o seriózní rady. T-Rexe si kupovat nehodlám :wink:

Tady je rada jasná - Esky Honey Bee V2.
Nemá smysl dělat z něčeho něco.

"..gyro citelně zasahuje i při požadovaném letu vpřed,.." - jak se to projevuje?

Rozestup rotorů jsi zvětšil otočením dolního držáku listů tak, že ta proparádová volovina, co má připomínat jakoby mechanismus cykliky, je nyní nad držákem dolního rotoru?

.
schima

#3 Příspěvek od schima »

Přesně tak, tak plastová parodie na cykliku je nyní nahoře.
Díky za tip
To se projevuje tak, že při letu vpřed chci zastavit, vypnu zadní rotor a vrtulník se "houpe" jako by zavěšený za vrchní vrtuli
Naposledy upravil(a) schima dne ned 16.10.2011 14:56, celkem upraveno 1 x.
corona

#4 Příspěvek od corona »

schima píše:Přesně tak, tak plastová parodie na cykliku je nyní nahoře.
Díky za tip
A gyro u týhle hračky působí jen kolem svislý osy, na pohyb vpřed/vzad nemá vliv.
schima

#5 Příspěvek od schima »

corona píše:
schima píše:Přesně tak, tak plastová parodie na cykliku je nyní nahoře.
Díky za tip
A gyro u týhle hračky působí jen kolem svislý osy, na pohyb vpřed/vzad nemá vliv.

Ještě mě napdá, jestli moc neodchází elektronika. Chtěl bych si ho zakoupit ze zahraničí, je to tam o 1.000,- levnější, ale počítám s tím, že budu bez záruky
corona

#6 Příspěvek od corona »

schima píše:Ještě mě napdá, jestli moc neodchází elektronika. Chtěl bych si ho zakoupit ze zahraničí, je to tam o 1.000,- levnější, ale počítám s tím, že budu bez záruky
Zaplatíš poštovný + DPH a cena bude jak tady:
http://www.ircmodely.cz/produkty/esky-h ... -P203.html

V ČR ho seženeš do 3000,- i s poštovným, ze zahraničí má smysl kupovat spíš jen díly.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“