Jakou odolnou stavebnici pro zacatecnika?????

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zpráva
Autor
Pajas
Kontaktovat uživatele:

Re: Jakou odolnou stavebnici pro zacatecnika?????

#16 Příspěvek od Pajas »

Jo, ale já jsem měl ve WD serva 17g, Art-Tech vyrábí jen 9g a 17g, tak podle toho, jaká tam taky měl serva, ale měla by jít dát obojí snad.
Drondys

#17 Příspěvek od Drondys »

Pajas píše:Jo, ale já jsem měl ve WD serva 17g, Art-Tech vyrábí jen 9g a 17g, tak podle toho, jaká tam taky měl serva, ale měla by jít dát obojí snad.

V EF-2000 by měly být 9g serva, ale dají se klidně použít i do EasyStara.
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Pajas »

Jo, ale ty serva mi vydrželi půl roku méně častého provozu (v létě jeden let, jindy jak to vyšlo) :-). Pokud se časem podělaj, krásně se daj nahradit servama ROBBE. Ale to mohl být pouze můj případ, ale jako setová serva jsou taky dobrý.
Drondys

#19 Příspěvek od Drondys »

Pajas píše:Jo, ale ty serva mi vydrželi půl roku méně častého provozu (v létě jeden let, jindy jak to vyšlo) :-). Pokud se časem podělaj, krásně se daj nahradit servama ROBBE. Ale to mohl být pouze můj případ, ale jako setová serva jsou taky dobrý.

Pokud bude chtít vyměnit serva tak si může koupit třeba i známá a do obdobných houboletů celkem osvědčená serva HXT 900 za pro něj jistě příznivou cenu viz tento odkaz. Do EasyStara to stačí.
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Pajas »

Jo, stačej. Možná někde je nebudou mít, to se může stát, ale 8g servo Robbe stojí nějaký 160 Kč, tak by se tím dala případně nahradit. Jinak samozřejmě HXT jsou lepší v poměru cena:výkon.
coro

#21 Příspěvek od coro »

Do modelu na učenie nie je príliš podstatné aby servá boli super kvalitné, ale mohli by držať stred aby sa model dal zalietať niekým skúseným a polohy sa zachovali aj pro zakvedlaní kniplom alebo zmene počasia.
HXT900 na to podla mňa stačia, nie sú nijak tiché a jemné ale nie sú vôbec tak zlé ako mnohé iné náhodne vybrané lacné či menej lacné čínske servá - akokoľvek jemné by boli ak by nedržali stred je to zle..
To neznamená že by neexistovali výrazne lepšie servá, len to že do EasyStaru budú stačiť aj tieto..
A keď mu zostali zo stíhačky, samozrejme nech ich použije..

K pohonu - nekupoval by som asi regulátor k tomu plechovkovému motoru, a ak tak radšej cez bazar nejaký Jeti, MGM, Schulze... alebo proste niečo značkovejšie - aj kvoli BEC. Mnohí to mali po šuflíkoch a dávno prešli na strieďáky..
ES je stavaný na 2s Lipo, nie? Na 3s baterku (z tej stíhačky) ten motor bude preťažený. Takže k reglu k plechovke by potreboval aj iné baterky..
Asi by som radšej kúpil malý strieďák motorček s vysokým KV (cca 2000 až 2200) a použil regulátor z tej rozbitej stíhačky - 30A nejaký. Aj s baterkou - 1600mAh 3s Lipo.
Ja osobne som si obľúbil tento motor, mohol by byť namontovaný až von za pylonom na tom kríži čo k nemu pridávajú na "zadnú montáž", na nejakých poriadnych nosníkoch a s dierou po pôvodnom motore vyplnenou vlepeným kúskom polystyrénu:
BL2212-06 http://www.rctimer.com/index.php?gOo=go ... oodsid=116 - s pôvodnou vrtuľkou z ES, prípadne s 5x5 z toho istého obchodu http://www.rctimer.com/index.php?gOo=go ... oodsid=219 . Výhodou je že poštovné je zdarma a chodí to prekvapivo rýchlo.
Alebo možno podobný z tuzemska http://eshop.satria.cz/satria/eshop/3-1 ... -BMA2212-6
yannick

#22 Příspěvek od yannick »

Moc vám děkuji za dobré raqdy. Rád bych skusil teda neco od Art Techu jelikož mám už doma nahradní díly z EF-2000 :-).Co by ste mi doporučily Wing Dragon Slow http://www.modelfun.cz/rc-letadla-art-tech/49-art-tech-wing-dragon-slow-rc-letadlo.html nebo ART-TECH WING DRAGON SPORTSTER 2,4GHZ 4CH RTF http://www.modelfun.cz/rc-letadla-art-tech/43-art-tech-wing-dragon-sportster-rc-letadlo.html
Drondys

#23 Příspěvek od Drondys »

yannick píše:Moc vám děkuji za dobré raqdy. Rád bych skusil teda neco od Art Techu jelikož mám už doma nahradní díly z EF-2000 :-).Co by ste mi doporučily Wing Dragon Slow http://www.modelfun.cz/rc-letadla-art-tech/49-art-tech-wing-dragon-slow-rc-letadlo.html nebo ART-TECH WING DRAGON SPORTSTER 2,4GHZ 4CH RTF http://www.modelfun.cz/rc-letadla-art-tech/43-art-tech-wing-dragon-sportster-rc-letadlo.html

Když už po tom tak toužíš pak jako začátečník zvol raději tu verzi Wing Dragon Slow.
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Pajas »

JO. :-)...
coro

#25 Příspěvek od coro »

Drondys píše:
yannick píše:Moc vám děkuji za dobré raqdy. Rád bych skusil teda neco od Art Techu jelikož mám už doma nahradní díly z EF-2000 :-).Co by ste mi doporučily Wing Dragon Slow http://www.modelfun.cz/rc-letadla-art-tech/49-art-tech-wing-dragon-slow-rc-letadlo.html nebo ART-TECH WING DRAGON SPORTSTER 2,4GHZ 4CH RTF http://www.modelfun.cz/rc-letadla-art-tech/43-art-tech-wing-dragon-sportster-rc-letadlo.html

Když už po tom tak toužíš pak jako začátečník zvol raději tu verzi Wing Dragon Slow.

No ja si myslím opak - keď už niečo ďalšie kupovať, tak 4-kanál s krídelkami..

Skutočný rozdiel v rýchlosti tam nebude, rozpätie a hmotnosť sedí - až na baterky kde ten sport má 8-článok a s ním súvisí trochu hmotnosti aj rýchlosti/výkonu motora oproti 7-článku.
To že má krídelká, nemôže vadiť - stačí sa ich nechytať alebo prinajhoršom keby ruky nechceli poslúchať zákaz, tak odpojiť... :)
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Pajas »

No nevím, co vím, tak WD 4 kanál je celkem citlivej. Já mám 3 kanál a je to super. Ale po 1 a půl roku mi chybí už ten 4. kanál, ale na začátku jsem chtěl, aby to mělo co nejmíň kanálů, když mi to padalo :D.
Broty
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Broty »

Já bych ti taky doporučil ten WD tříkanál.Sám jsem s ním taky začínal a musím potvrdit,že rozbít ho je opravdu umění :) .
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Pajas »

Moje slova. Nedávno jsem s ním dělal "akrobacii" v rámci možností a letěl jsem střemhlav dolů (moje blbost) a myslím, že by to nevydrželo nic kromě akrobata. Spadlo to jako hruška na zem a nic se tomu nestalo. Lítám dál.
yannick

#29 Příspěvek od yannick »

Tak teď jsem stohho jelen..Mám jsi teda koupit dragona 3kanál nebo 4 kanál?
Drondys

#30 Příspěvek od Drondys »

yannick píše:Tak teď jsem stohho jelen..Mám jsi teda koupit dragona 3kanál nebo 4 kanál?

Nemá cenu, aby ses na to dál ptal. Sečti si počet hlasů a jednoznačně vítězí 3kanál, ale nikdo ti tady nezaručí zda bude zrovna pro tebe 100% lepší ten či onen.

Rozpětí ani hmotnost těch dvou modelů stejná není a nejsou tam ani stejné motory ani stejné baterie. 4. kanál je rychlejší, ale taky těžší a má větší plošné zatížení, a to pro začátečníka není výhoda. Nižší plošné zatížení 3. kanálu umožňuje pomalejší let (tj. i výhoda při přistání).

3. kanál
Rozpětí: 1080 mm
Hmotnost: 520 g
Plocha křídla: 22,9 dm2
Plošné zatížení: 22,7 g/dm2
Motor: 380
Baterie: 8,4V Ni-Cd 950 mAh

4. kanál
Rozpětí: 1180 mm
Hmotnost: 650 g
Plocha křídla: 25 dm2
Plošné zatížení: 26 g/dm2
Motor: 480
Baterie: 9,6 V Ni-Cd 1000 mAh

Vše podstatné už bylo řečeno, ale konečné rozhodnutí je jenom na tobě. Pokud se rozhodnout nedokážeš pak si třeba hoď mincí.
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“