Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
osud

Re: Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

#1531 Příspěvek od osud »

No a navíc modernizace vozového parku :D
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1532 Příspěvek od jyrry »

No ja bych jim ty krabice sponzoroval opravdu velmi nerad, uvidim, co vyzjisteji... Treba tak uz obrali vic lidi...
jyrry.webnode.cz
JuraS.

#1533 Příspěvek od JuraS. »

jyrry píše:No ja bych jim ty krabice sponzoroval opravdu velmi nerad, uvidim, co vyzjisteji... Treba tak uz obrali vic lidi...

až mě konečně dorazí balík tak dám vědět..
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1534 Příspěvek od jyrry »

JuraS. píše:....

nez zaplatis, nech si ukazat ten doklad, co je v prilepenej igelitovej kapse na baliku. Jestli nebude souhlasit castka na nem a ta co ji budou chtit, at ti dokazou, co je pravda...
Ale drzim palce, at to neni treba.

edit: ted koukam, ty pro to ale pojedes na celni postu, ne? Tak to se te netyka...
jyrry.webnode.cz
JuraS.

#1535 Příspěvek od JuraS. »

jyrry píše:
JuraS. píše:....

nez zaplatis, nech si ukazat ten doklad, co je v prilepenej igelitovej kapse na baliku. Jestli nebude souhlasit castka na nem a ta co ji budou chtit, at ti dokazou, co je pravda...
Ale drzim palce, at to neni treba.

edit: ted koukam, ty pro to ale pojedes na celni postu, ne? Tak to se te netyka...

mám to vymyšlený tak že až mi air tracking napíše, že balík dorazil do cílové země tak jim dám 1 den a pak zavolám na tu poštu s tím, zda to mají pro mě připravené abych tam mohl zajet a nemuseli mi posílat placený dopis..a zajedu si to vyřešit osobně...
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1536 Příspěvek od jyrry »

JuraS. píše:.... tak jim dám 1 den a pak zavolám na tu poštu s tím, zda to mají pro mě připravené ...

No, uvidis, jak to prekroci hranice tohohle statu, zane tomu baliku plynout cas nejak pomaleji... HongKong - Praha tyden, Praha - Rakovnik taky tyden... :-D
Ale ten dopis nevadi, ten neplatis, kdyz si to prijedes vyrikat na celni postu.
jyrry.webnode.cz
Drondys

#1537 Příspěvek od Drondys »

JuraS. píše:mám to vymyšlený tak že až mi air tracking napíše, že balík dorazil do cílové země tak jim dám 1 den a pak zavolám na tu poštu s tím, zda to mají pro mě připravené abych tam mohl zajet a nemuseli mi posílat placený dopis..a zajedu si to vyřešit osobně...

Ale oni to maj vymyšlený ještě lepé. Pokud si to vyřizuješ osobně tak zaplatíš výpalné 96 Kč bez ohledu na to jestli je nebo není na zásilku stanoveno DPH i bez ohledu na to jestli ti pošlou nebo nepošlou dopis.

Takže se vyhneš poplatku 180 Kč a ušetříš tím 84 Kč v případě, že na zásilku bude stanoveno DPH. Těch 180 Kč bys v takovém případě platil namísto těch 96 Kč pokud by to kompletně za tebe vyřizovala pošta.

Na druhou stranu pokud na zásilku DPH stanoveno nebude a pokud by si počta nevyžádala doklady k zásilce pak bys neplatil nic pokud bys sis to nevyřizoval osobně a nechal to projít s poštovním šimlem.
JuraS.

#1538 Příspěvek od JuraS. »

Drondys píše:
JuraS. píše:mám to vymyšlený tak že až mi air tracking napíše, že balík dorazil do cílové země tak jim dám 1 den a pak zavolám na tu poštu s tím, zda to mají pro mě připravené abych tam mohl zajet a nemuseli mi posílat placený dopis..a zajedu si to vyřešit osobně...

Ale oni to maj vymyšlený ještě lepé. Pokud si to vyřizuješ osobně tak zaplatíš výpalné 96 Kč bez ohledu na to jestli je nebo není na zásilku stanoveno DPH i bez ohledu na to jestli ti pošlou nebo nepošlou dopis.

Takže se vyhneš poplatku 180 Kč, který bys platil pokud by na zásilku bylo stanoveno DPH a pokud by to kompletně za tebe vyřizovala pošta.

Na druhou stranu pokud na zásilku DPH stanoveno nebude a pokud by si nevyžádali doklady k zásilce pak bys neplatil nic pokud bys sis to nevyřizoval osobně a nechal to projít s poštovním šimlem.

tak sakra jak to teď udělat ? čekat třeba další týden, že si nevšimnou chybičky a pošlou mi to rovnou bez doplatku a nebo tam osobně zajet a "bonznout se" a doplatit případně co spočítají ale mít to hned doma..otázkou je když balík dorazí do prahy jak dlouho to budou zkoumat a jak jim trvá dlouho mi doručit ten dopis...otázkou taky je, zda (po zkušenostech) nebude ten dopis ležet 3 dny na poště než se o něm dozvím...
Drondys

#1539 Příspěvek od Drondys »

JuraS. píše:tak sakra jak to teď udělat ? čekat třeba další týden, že si nevšimnou chybičky a pošlou mi to rovnou bez doplatku a nebo tam osobně zajet a "bonznout se" a doplatit případně co spočítají ale mít to hned doma..otázkou je když balík dorazí do prahy jak dlouho to budou zkoumat a jak jim trvá dlouho mi doručit ten dopis...otázkou taky je, zda (po zkušenostech) nebude ten dopis ležet 3 dny na poště než se o něm dozvím...

Neexistuje žádné pravidlo, podle kterého by se dalo určit jak dlouho jim to bude trvat. Může to trvat den nebo pár dní nebo i pár týdnů. Jak dlouho čekat to si tedy musíš rozhodnout ty sám jak dlouho jsi ochoten čekat abys něco ušetřil nebo si třeba hodit mincí, nechat si na to předpovědět budoucnost od věštce abys měl na koho nadávat když to nevyjde apod., ale musíš počítat s tím, že i když budeš čekat ať už jakkoli dlouho stejně se ti může stát, že nic neušetříš. Prostě se budeš muset smířit s tím, že v tomto ohledu je to pouze o náhodě a štěstí či smůle a o ničem jiném. :wink:
JuraS.

#1540 Příspěvek od JuraS. »

vzhledem k tomu, že se mi tento rok sere úplně všechno od zdraví přes peníze až po práci..tak v tomto případě už počítám s tím, že zaplatím tisíce a ještě převezmu rozmlácenou krabici kterou pak budu složitě měsíce reklamovat...
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1541 Příspěvek od jyrry »

JuraS. píše:.... převezmu rozmlácenou krabici .......

neboj, mam vyrizenych 233 balicku z HK a vsechny dorazily ve zdravi, i kdyz krabice jsou docela chatrne vzhedem k treba polopancerovemu baleni z HiModelu :-)
jyrry.webnode.cz
JuraS.

#1542 Příspěvek od JuraS. »

tak aspoň vnitřek..nebo nebude fungovat esc nebo motor..nebo něco..prostě letos to nejde a nejde...
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1543 Příspěvek od jyrry »

no, veci snad taky ok, za tu dobu, alespon ja nic a znami taky nic nehlasili (slo jim to z HK rovnou domu), jen nejaka superlevna superpidiserva kdysi... A jedna baterka, dvouclanek 400mAh... jinak si nevzpominam...
jyrry.webnode.cz
Andrews
Kontaktovat uživatele:

#1544 Příspěvek od Andrews »

Jakou máte aktuální zkušenost s dobou čekání na celní řízení?
Moje situace:
přes Swiss Post 04.10.2011 12:22 ITM_EXP_60 Departure from border point of origin country
čekání...
pak 13.10. poporučenej dopis výzva k součinosti atd... vše odesláno mailem dle instrukcí zde VELKÉ DÍKY hlavně Drondysovi za rady co tu sepisuje.

a jak dlouho to bude trvat teď? ;)
Drondys

#1545 Příspěvek od Drondys »

Andrews píše:Jakou máte aktuální zkušenost s dobou čekání na celní řízení?

Moje situace:
přes Swiss Post 04.10.2011 12:22 ITM_EXP_60 Departure from border point of origin country čekání... pak 13.10. poporučenej dopis výzva k součinosti atd... vše odesláno mailem dle instrukcí zde VELKÉ DÍKY hlavně Drondysovi za rady co tu sepisuje.

a jak dlouho to bude trvat teď? ;)

Stále platí, že to může trvat od několika dnů až do několika týdnů. Neexistuje žádná záruka ani pravidlo, podle kterého by se dalo jednoznačně určit jak to bude trvat zrovna u konkrétní zásilky. Prostě případ od případu to může být různé. Z těchto důvodu bohužel ani aktuální zkušenosti co se týká délky proclení nic moc neznamenají, protože se klidně může stát, že třeba několika lidem projde zásilka za pár dnů a vzápětí poté projde někomu jinému se zpožděním třeba dvou týdnů.

Skutečnost, že adresát pošle vše emailem co nejdříve stejně nemusí zabránit případnému zdržení třeba i týden nebo dva než bude zásilka odbavena. Pokud to někdo chce urychlit existují dvě možnosti jak to udělat.

1. Má-li někdo takovou možnost pak stále platí, že by to neměl posílat emailem, ale měl by si vytisknout příslušné dokumenty dle návodu uvedeného viz tento odkaz a tam viz sekce Pokud si od Vás vyžádají dokumenty k zásilce a zajet si to na poštu Praha 120 vyřídit buď osobně nebo napsat plnou moc jiné osobně, která to tam vyřídí za něj.

2. Ten kdo tu možnost nemá tj. třeba je z větší dálky od Prahy a v Praze nebo poblíž nemá nikoho kdo by to vyřídil za něj ten má možnost si zažádat emailem zaslaným na poštu Praha 120 o přednostní celní odbavení jeho zásilky na základě žádosti klienta, a to během 8 hodin od přijetí žádosti ovšem pouze v pracovních dnech od 08 do 18 hodin, pouze v této době běží 8 hodinová lhůta. Cena za přednostní odbavení je 500 Kč. Tuto službu Česká pošta může realizovat jen u zapsaných zásilek, které jsou fyzicky (status Track and Trace: Zásilka je ve stavu přípravy k celnímu řízení) na poště Praha 120, a to v pracovních dnech od 08 do 18 hodin, pouze v této době běží 8 hodinová lhůta. Služba se provádí na podkladě zaslání žádosti s veškerou potřebnou dokumentací pro celní řízení na e-mailovou schránku: osobne-Praha120@cpost.cz a s uvedením ID zásilky. V případě nedodržení stanovené lhůty se poplatek neúčtuje. Česká pošta si vyhrazuje právo službu ve výjimečných případech neposkytnout. Do emailu stačí jako žádost napsat, že žádáte o přednostní celní projednání zásilky během 8 hodin na základě žádosti klienta, a to u zásilky s ID XXX a jako XXX uvedete identifikační kód zásilky, který vám sdělí pošta na požádání nebo v dopise s vyžádáním dokladů k zásilce. Telefonní čísla pro dotaz na ID zásilky jsou 257 019 301, 257 019 516, 257 019 518, 257 019 582, 800 177 889 nebo 605 220 190, a to ve všední dny od 8.00 do 17.30 hodin. K emailu s žádostí navíc přiložte dokumenty dle návodu uvedeného viz tento odkaz a tam viz sekce Pokud si od Vás vyžádají dokumenty k zásilce

Takže ten kdo nemá možnost si vyřídit odbavení zásilky buď osobně nebo prostřednictvím jiné jeho zastupující osoby přímo na poště Praha 120 a nechce si objednávat službu přednostního odbavení za 500 Kč ten má holt smůlu a zbývá mu jen poslat doklady emailem, ale v takovém případě musí počítat s tím, že i když to pošle emailem co nejdříve tak i přesto může dojít ke zdržení třeba i týden či dva než bude zásilka odbavena.

Tak to prostě je a nedá se s tím nic jiného dělat než si to buď vyřídit osobně nebo přes jinou osobu přímo na poště Praha 120 nebo si objednat přednostní odbavení za 500 Kč a nebo čekat a doufat.
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“