Pro mě platí, že nejsem z Prahy a den dovolený+náklady na cestu za to nestojí
Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení
- Andrews
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení
Diky za info!
To přednostní odbavení, ale nevypadá špatně. Objednávát něco, kde vím že ušetřím přes 1000kč už by za využití stálo.
Zrovna včera bylo ve večerních zprávách jak nestíhají a jaké mají komplikace s tím proclíváním..docela se nedivím když mají tak narvané sklady jak ukazovali a jestli probíhá proclení jak bylo vidět..že jedna pracovnice na stole rozdělává balík a vytahuje z něj věci a naproti sedí celník a zapisuje to...
JuraS. píše:Zrovna včera bylo ve večerních zprávách jak nestíhají a jaké mají komplikace s tím proclíváním..docela se nedivím když mají tak narvané sklady jak ukazovali a jestli probíhá proclení jak bylo vidět..že jedna pracovnice na stole rozdělává balík a vytahuje z něj věci a naproti sedí celník a zapisuje to...
Ne takto neprobíhá běžné proclení. To jsou pouze výjimečné a namátkové případy. Většina zásilek se vůbec neotevírá a zboží se takto podrobně nekontroluje pouze se provádí kontrola uzavřeného balíku rentgenem, ale to je především pro bezpečnostní účely a pak se zásilka proclí jen podle toho co je uvedeno na celním prohlášení případně na zásilce přilepeném průvodním dokumentu od odesílatele a v takových případech se ani nežádají doklady od adresáta.
Andrews píše:Diky za info!
Pro mě platí, že nejsem z Prahy a den dovolený+náklady na cestu za to nestojíTo přednostní odbavení, ale nevypadá špatně. Objednávát něco, kde vím že ušetřím přes 1000kč už by za využití stálo.
To, že si zaplatíte službu přednostního odbavení za 500 Kč ještě nemusí znamenat, že ušetříte 1000 Kč. Jak jste již zmínil v předchozí diskusi tak jste doklady již odeslal emailem. Pokud zásilku necháte proclít celním deklarantem České pošty a nebudete se toho osobně účastnit na poště Praha 120 pak není nutné si přednostního odbavení objednávat pokud na to nespěcháte tolik, že se vám vyplatí ten poplatek 500 Kč zaplatit, protože Česká pošta na základě vámi zaslaných dokumentů zásilku proclí až na ni přijde řada a doručí vám ji s tím, že poplatek za proclení 180 Kč + DPH zaplatíte při převzetí zásilky.
Takže ve vašem případě doporučuji si určit kolik dnů můžete ještě počkat a teprve až ten počet dnů uplyne a zásilka stále nebude proclena pak teprve poslat tu žádost. Může se totiž stát, že to do toho počtu dnů co si stanovíte pošta stihne proclít a tak nebudete muset platit zbytečně těch 500 Kč a ušetříte ještě víc.
Já vím, že jsem ňouma , a měl bych si to najít. Ale zeptám se:
1) Ze začátku se tu psalo, že když zplnomocním poštu , tak platím 180 za vyclení a ještě 96 za to , že to tam smrdí ve skladu.
Jenže teď to tak zběžně pročítám , už se platí jen těch 180? Když zplnomocním poštu?
Doteď jsem myslel , že když tam zajdu , že šetřím těch 180. Tak jak to je?
2) A to zplnomocnění platí jen pro tu jednu událost, nebo už pak následně na všechny další?
P.S.: Ono zrovna teď se mi tam nehodí zajet, ale příště už bych zase jezdil.
1) Ze začátku se tu psalo, že když zplnomocním poštu , tak platím 180 za vyclení a ještě 96 za to , že to tam smrdí ve skladu.
Jenže teď to tak zběžně pročítám , už se platí jen těch 180? Když zplnomocním poštu?
Doteď jsem myslel , že když tam zajdu , že šetřím těch 180. Tak jak to je?
2) A to zplnomocnění platí jen pro tu jednu událost, nebo už pak následně na všechny další?
P.S.: Ono zrovna teď se mi tam nehodí zajet, ale příště už bych zase jezdil.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
krtek2k píše:Já vím, že jsem ňouma , a měl bych si to najít. Ale zeptám se:
1) Ze začátku se tu psalo, že když zplnomocním poštu , tak platím 180 za vyclení a ještě 96 za to , že to tam smrdí ve skladu. Jenže teď to tak zběžně pročítám , už se platí jen těch 180? Když zplnomocním poštu? Doteď jsem myslel , že když tam zajdu , že šetřím těch 180. Tak jak to je?
Nikdy se neplatí ve vztahu k jedné zásilce současně 96 Kč i 180 Kč. Případy kdy se neplatí vůbec nic, kdy se platí 96 Kč a kdy se platí 180 Kč jsou stručně popsány viz tento odkaz. Tak si to tam přečti a budeš vědět jak to je.
krtek2k píše:2) A to zplnomocnění platí jen pro tu jednu událost, nebo už pak následně na všechny další?
Plná moc, tak jak je sepsána od České pošty, platí z právního hlediska obecně pro všechny další případy zásilek doručovaných ze zemí mimo EU přes Českou poštu témuž adresátovi, a to od přijetí podepsané plné moci Českou poštou až do případného odvolání té samé plné moci adresátem. Bohužel Česká pošta v tom má dost nepořádek a tak se stává, že posílají v řadě případů plnou moc znovu při některé další zásilce pro téhož adresáta v případech kdy požadují doložit doklady k zásilce a pak obvykle požadují znovu podepsat plnou moc i když je to defacto zbytečné.
Pokud tě zajímají další informace ohledně limitů pro DPH, CLO jakož i ohledně případné přípravy vyžádaných dokumentů atd. tak si je nastuduj viz tento odkaz. Je tam vše podstatné shrnuto, popsáno a vysvětleno.
Paráda dík.
Normálně si na to založ nějaký web zdarma a tam to vystav. Tady se to ztrácí, já už to mám v oblíbených.
Normálně si na to založ nějaký web zdarma a tam to vystav. Tady se to ztrácí, já už to mám v oblíbených.
Frsky X10S Carbon
bylo by dobré kdyby měli webovou aplikaci kam by jsi mohl zadat to číslo balíku co víš a vypadla by informace o tomzda už je to v republice a co případně se s tím děje...
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
JuraS. píše:bylo by dobré kdyby měli webovou aplikaci kam by jsi mohl zadat to číslo balíku co víš a vypadla by informace o tomzda už je to v republice a co případně se s tím děje...
Vždyť to mají na webu České pošty (www.cpost.cz).
OK2WY
JirkaA píše:JuraS. píše:bylo by dobré kdyby měli webovou aplikaci kam by jsi mohl zadat to číslo balíku co víš a vypadla by informace o tomzda už je to v republice a co případně se s tím děje...
Vždyť to mají na webu České pošty (http://www.cpost.cz).
prdlajs mají, já se ptám na jinou věc..tam mají jen pár kódů sledování..já se ptám na to aby se dalo nahlížet do jejich záznamů co příjde na ten celní sklad...a to je daleko víc zásilek než ty co mají jako sledovací..zkus tam třeba najít doporučený dopis..pošli sousedovi doporučený dopis, dostaneš potvrzení o odeslání a zkus ten dopis vysledovat zda byl doručen a zda ho převzal....
tady CP835906392HK máš číslo mý zásilky tak jak odešla z HK a jak ji má registrovanou airmail...zkus zjistit jestli je u nás..leda tak volat..to by mě jako pracovníka pošty přestalo brzo bavit furt zvedat telefony..když by to šlo efektně udělat bez přítomnosti někoho na telefonu...
JuraS. píše:tady CP835906392HK máš číslo mý zásilky tak jak odešla z HK a jak ji má registrovanou airmail...zkus zjistit jestli je u nás..leda tak volat..to by mě jako pracovníka pošty přestalo brzo bavit furt zvedat telefony..když by to šlo efektně udělat bez přítomnosti někoho na telefonu...
Je třeba si uvědomit to, že Česká pošta nemá zájem tyto informace poskytovat prostřednictvím Internetu, protože dle jejího názoru za to nemá dostatečně zaplaceno. Jde o to, že pro zásilky, které mají v ceně zahrnuto nějaké sledování je k dispozici podací číslo, které je dohledatelné, ale záleží na tom zda je nebo není v ceně poštovné zahrnuto sledování i v cílové zemi nebo třeba jen sledování v rámci výchozí pošty.
Pokud je v ceně poštovného zahrnuto pouze sledování např. jen z výchozí pošty pak jsou k zásilce dohledatelné pouze informace, které v rámci sledování zapisuje výchozí pošta a ty obvykle končí tím, že zásilka byla odeslána do cílové země.
Pokud je v ceně poštovného zahrnuto i sledování až k cíli pak jsou k zásilce dohledatelné nejen informace, které v rámci sledování zapisuje výchozí pošta, ale i ty co zapisuje pošta v cílové zemi. Například v HobbyKingu je takovým poštovným pro zásilky odesílané z HongKongu u nichž je v ceně poštovného zahrnuto sledování i v cílové zemi minimálně poštovné typu Air Parcel a samozřejmě také dražší varianty jako EMS apod., ale Air Parcel je cenově nejpřijatelnější variantou s plným sledováním. Air Mail není plně sledovatelná varianta poštovného tj. poslední informací u ní je obvykle informace o odeslání zásilky z výchozí pošty do cílové země a nic víc.
To, že Česká pošta poskytuje nějaké informace k zásilkám ze zahraničí přes telefon obecně nemá být náhrada služby sledování, ale jen krajní možnost, kterou zákazník zvolí pokud jinou prostě nemá. Kapacitně tato služba je samozřejmě záměrně omezena tj. nemusí být jednoduché se na ni jen tak lehce dovolat (při větším vytížení dochází k tomu, že je linka často obsazena).
Obecně vzato to bere Česká pošta zhruba tak, že ten kdo chce mít sledování zásilky s informacemi k dispozici na Internetu v ČR ten si má zabezpečit, aby byla zásilka poslána s už zahrnutou cenou v poštovném za sledování i v cílové zemi. Pokud to adresát neudělá, ať už proto, že to nemohl ovlivnit nebo prostě z nevědomosti nebo v touze po co nejlevnějším poštovném zvolil jinou variantu poštovného bez kompletního sledování pak má holt smůlu a může buď jen čekat a doufat a nebo se může začít shánět po informacích po telefonu což může být pro něj problematičtější než to vyhledání na Internetu, a to je účel, který má adresáta tlačit k tomu, aby se snažil to do budoucna ovlivnit a zabezpečit poslání zásilky s takovým poštovným v jehož ceně bude zahrnuto sledování i v cílové zemi a Česká pošta z toho pak bude mít větší "bakšiš".
Za těch 96Kč výpalnýho za každej balík si můžou takových systémů založit 6půlek.
Frsky X10S Carbon
krtek2k píše:Za těch 96Kč výpalnýho za každej balík si můžou takových systémů založit 6půlek.
Až bude výběrové řízení na příštího generálního ředitele ČP tak se do něj přihlas, vyhraj ho a pak to můžeš změnit. Můžeš výpalné zrušit úplně a rozšířit službu sledování zásilek i na další zásilky ze zahraničí včetně těch typu Air Mail. Budou tě za to potom všichni blahořečit .
No uvidím. Je fakt, že by mi nějakej ředitel slušel. Přece nebudu až do konce života dělat stavbyvedoucího.
Ale když to vezmu z druhýho konce, tak jedinej ucházející kandidát na ředitele český pošty...
....
....jsi ty voe
No kdo je více znalý oné problematiky? Ideální osoba.
Ale když to vezmu z druhýho konce, tak jedinej ucházející kandidát na ředitele český pošty...
....
....jsi ty voe
No kdo je více znalý oné problematiky? Ideální osoba.
Frsky X10S Carbon
Drodys : kurwa !!! založ si konečně blog a nakopíruj tam svoje odpovědi ! dyď by se to dalo tesat !!! v práci vezmu archivní papír (víš kterej to je ?) a tvoje moudra na něj vytisknu a nechám to uložit do archívu...aby i budoucí generace věděli, že tady byl takovej člověk..