Video: 2.5kW F3X Viking E - zálet v HD
Re: Video: 2.5kW F3X Viking E - zálet v HD
Já byl taky dneska odpoledne s OPTIMOU XL a asi letos naposled. U nás na kopcích je už prostě samec a ledový vítr, vydržel jsem jen 20 min. pak už jsem necítil ruce. Ale zase jsem se ujistil , že přechod na MODE1 ze 2, kde lítám mixér mi nedělá žádnej problém. Prostě vidím éro mode 1, vidím mixér mode 2. 
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Zajímalo by mě jak dopadla kauza DAIDALOS. Dalibor už o tom dlouho mic nanapsal. Já jsem zkoušel poptávat u Ikara DAIDALA asi před 3 měsícema a žádná odpověď. Jasně neobjednal jsem ho závazně přez e-shop jen jsem poptával možnost dodání. Ale zatím nemám žádnou odpověď. Před tím mě Ikar vždy vyšel vstříct obratem.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Suprově, už mám ty speciál kousky doma...jsou fakt nádherný. Uhlíkový čumák, dvojitý potah křídla...nádhera. Neboj brzo začnu dávat fotky:-)
Dnes byl u nás v Rakovníku...Vikings Day
Dorazil Jirka Dvořák se svojim Viking speedo Gonzalesem
a i další Viking z Čáslavy. Dorazil i náš kameraman s dvoumetrovým perfektně létajícím akrobatem. (svezl jsem se s ním a je to masíčko !!! 
No byl jsem hodně zvědavý na Vikinga Jirky Dvořáke, neb je to nejvýkonnější Viking co znám. A je to opravdu masakr. Já jsem sice taky vytočil mého RIP mazlíka na 50m/s, ale!!! za cenu likvidace baterek a s tím, že jsem tuto rychlost udržel jen první dvě stoupání. Ne tak Jirkův. Ten je již koncipovaný aby to vydržel dlouhodobě. A je to zážitek vidět. Je to první ..Fajkově bučící Viking, navíc tento udrží 50m/s stabilně. A bez rozjezdu. Na grafu ze SkyAssistanta je po rozboru hezky vidět, jak model do kopce zrychluje. Kdy prvních 50m výšky letí pomaleji než ve 200m. Opravdu masakr.
Před pár lety (cca 10) jsem si ani ve snu nepředstavoval, že bude možné takové rakety na elektro vůbec stavět...bylo to čiré SciFi. A dnes....se speciálním pohonem..žádný problém.
Ač dnes byla oblačnost silně inverzní (hnus velebnosti) s podivem byla i termika. Naprostý to důkaz, že termika je skoro vždy..někde
No zalétali jsme si parádně.
Jo a kolega s Vikingem z Čáslavy, měl zase velmi zajímavý a přitom velmi dobrý!! pohon.(přitom low cost). Nevím přesně co v tom měl, ale byla to oběžka od Scorpionu a čajna reg, plus 6S-2200mAh. A chodilo to moc pěkně.
Hihi a pak, že to nejde levněji.
Takže kluci, díky že jste přijeli...díky moc.
Dorazil Jirka Dvořák se svojim Viking speedo Gonzalesem
No byl jsem hodně zvědavý na Vikinga Jirky Dvořáke, neb je to nejvýkonnější Viking co znám. A je to opravdu masakr. Já jsem sice taky vytočil mého RIP mazlíka na 50m/s, ale!!! za cenu likvidace baterek a s tím, že jsem tuto rychlost udržel jen první dvě stoupání. Ne tak Jirkův. Ten je již koncipovaný aby to vydržel dlouhodobě. A je to zážitek vidět. Je to první ..Fajkově bučící Viking, navíc tento udrží 50m/s stabilně. A bez rozjezdu. Na grafu ze SkyAssistanta je po rozboru hezky vidět, jak model do kopce zrychluje. Kdy prvních 50m výšky letí pomaleji než ve 200m. Opravdu masakr.
Ač dnes byla oblačnost silně inverzní (hnus velebnosti) s podivem byla i termika. Naprostý to důkaz, že termika je skoro vždy..někde
Jo a kolega s Vikingem z Čáslavy, měl zase velmi zajímavý a přitom velmi dobrý!! pohon.(přitom low cost). Nevím přesně co v tom měl, ale byla to oběžka od Scorpionu a čajna reg, plus 6S-2200mAh. A chodilo to moc pěkně.
Hihi a pak, že to nejde levněji.
Takže kluci, díky že jste přijeli...díky moc.
No ještě grafíky z dnešního dne. To, že bude i v inverzi termika jsem fakt čuměl.
Ještě se vrátím ke grafu Vikinga Jirky Dvořáka....použita je vrtule GM 17/19.5. Na rovném trámci je to (možná) 17/14.4 a na rozdíl od podobně přetočené vrtule od RF to i funguje. Škoda, že nikdo nedělá nativní vrtuli 17/15...bylo by to velmi zajímavé.
Ještě se vrátím ke grafu Vikinga Jirky Dvořáka....použita je vrtule GM 17/19.5. Na rovném trámci je to (možná) 17/14.4 a na rozdíl od podobně přetočené vrtule od RF to i funguje. Škoda, že nikdo nedělá nativní vrtuli 17/15...bylo by to velmi zajímavé.
Začínám se červenat : 
ale proč Speedo Gonzáles??
ale proč Speedo Gonzáles??
Ty neznáš kreslenou trysko myš?

Znám,ale to byl snad SuperMuf
Ale no tak
http://en.wikipedia.org/wiki/Speedy_Gonzales
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
- graup15_junior
tak to se směju tedy. Taky jsem tam byl a viděl......je to raketa!
bitovod píše:Ale no takhttp://en.wikipedia.org/wiki/Speedy_Gonzales
- Davidus007
Mno parada....ale jen pockejte "chachari" uz taky Vikinga tunim....
Jen máš poněkud malou statistiku návštěvnosti na polétání ..grr
Na jaře vás obvolám všechny...tak s tím počítej. Dáme společné polétání a výměnu poznatků. PS....přez zimu si vykutím ještě jeden trup, s pohonem co trumfne i speedy Gonzalese

Na jaře vás obvolám všechny...tak s tím počítej. Dáme společné polétání a výměnu poznatků. PS....přez zimu si vykutím ještě jeden trup, s pohonem co trumfne i speedy Gonzalese
PS....přez zimu si vykutím ještě jeden trup, s pohonem co trumfne i speedy Gonzalese
[/quote]
Řeknu Ti po víkendu zkusím naložit 7článek

d.jirik píše:PS....přez zimu si vykutím ještě jeden trup, s pohonem co trumfne i speedy Gonzalese![]()
Jen blbni..až se ti to roztrhne, tak si vzpomeň..varoval jsem ti!!! Odhadem tam poteče okolo 320A !!!
[/quote]
Jen blbni..až se ti to roztrhne, tak si vzpomeň..varoval jsem ti!!! Odhadem tam poteče okolo 320A !!![/quote]
V případě že se to stane ,jsem s tím smířen ,jak tu někdo kdysi řekl ,
„Extremní výkony si žádají extrémní oběti“
Jen blbni..až se ti to roztrhne, tak si vzpomeň..varoval jsem ti!!! Odhadem tam poteče okolo 320A !!![/quote]
V případě že se to stane ,jsem s tím smířen ,jak tu někdo kdysi řekl ,
„Extremní výkony si žádají extrémní oběti“