Obecné psychické úvahy
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- paicreat
- Bydliště: BA-víkend,TN-týždeň,NZ/TT-prázdniny+volný čas Trvalý pobyt: Šurany
Re: Obecné psychycké úvahy
Mohol by mi niekto obyčajnému študentovi ktorý nezažil komunizmus a nechápe o čo v tej mafii zvanej politika ide vysvetliť o čom je toto vlákno ?
paicreat píše:Mohol by mi niekto obyčajnému študentovi ktorý nezažil komunizmus a nechápe o čo v tej mafii zvanej politika ide vysvetliť o čom je toto vlákno ?
To ti nevysvětlí nikdo protože komunizmus (terminus technikus) nikdo doposud nezažil..to co tady bylo 40 let, tady v Československu se nedá porovnat s tím co bylo v ostatních státech "červeného" bloku...každý stát měl ideu kterou prosazoval implementovanou jinak..představ si 10 počítačů u tvých kamarádů..každý tam máte Windows ale hromadu jiných programů takže ve výsledku je každý počítač vhodný na jiné použití...nicméně, jsou státy kde všechno řídí náboženství..i to kdy a co budeš jíst, kdy a jak budeš spát...a jsou i státy kde se k takovému náboženství ještě přidává feudalizmus tedy vláda dynastie vedoucí kasty a to je potom pošušňání pro život..jak a kam vede systém demokracie řízený trhem ukazují současné ekonomické problémy..trh vyřeší jen to že vzniknou desítky enormně bohatých a miliony chudáků..jistě, šlo by to i jinak..ale za řízení státu kdy stát by určil jasné mantinely a měl kontrolní mechanizmy na to aby nepoctivce ihned trestal..například aby ty kteří vytunelovali cokoliv museli nejen do kriminálu ale bylo jasně doloženo kam zašantročili 2 miliardy (protože to se nedá jen tak prochlastat) a ty peníze se v maximální možné míře vrátili těm komu byli ukradeny...ještě jsem za 20 let nezaregistroval že by se tohle u nás stalo..kdežto dřív dokázali komouši zabavit i celej důl i s horníky...
paicreat píše:Mohol by mi niekto obyčajnému študentovi ktorý nezažil komunizmus a nechápe o čo v tej mafii zvanej politika ide vysvetliť o čom je toto vlákno ?
A co má vlastně komunismus, popřípadě osobní zážitek z něj, společného s pochopením tohoto vlákna?
Stejně tak ke znalosti politiky, politikaření, mafie a podobného neřádstva snad stačí koukat kolem sebe, naslouchat, číst, zajímat se... Ani k tomu přeci nepotřebuješ osobně zažít komunismus.
Tak v čem je tedy problém - co konkrétně nechápeš a potřebuješ vysvětlit?
- paicreat
- Bydliště: BA-víkend,TN-týždeň,NZ/TT-prázdniny+volný čas Trvalý pobyt: Šurany
No napríklad to prečo bolo založené toto vlákno a o čo tu ide ako som už spomínal to zatial nikto nevysvetlil... s tým komunizmom a politikou to bolo len také moje "predstavenie" sa vám aby ste tu nezačali odpoveď na moju otázku tým že "To vieš za komunistov.... " alebo " No v politike... "
A jak sa tu na to pozerám toto vlákno je na štýl "Milý denníčku"
.
-Najprv sa tu riešila s citácie z nejakého vlákna palubovka na aute
-potom ekonomika a vzťahy CZK/EURO
-nová vysielačka Jeti
-porovnanie životnej úrovne v CZ/SK s ostatnými krajinami
-vývoj českého trhu s RC modelmy počas 40 rokov za/bez komunistov
-cena tabakových výrobkov a výpočet ročnej spotreby tuhého fajčiara prenesený na cenu RC výbavy
-ludské vlastnosti - závisť, žiarlivosť
- číslo 42 a skúsenosti s ním
- nespravodlivosť všade okolo nás
- Amerika
- porovnanie emócií u ludí/zvierat
- akvaristika
- rybárčenie
- zákony obmedzujúce frekvencie ktoré by sa daly využiť pre prenos FPV a diskusia o tom prečo sú obmedzené
- problém s rómskou menšinou (alebo už väčšinou?)
- politici a spôsob ako sa ich zbaviť/vymeniť
- vplyv posunu času z letného na zimný na RC modelarinu
Pred pár dňami vyšla dlho očakávaná gamesa Battlefield 3 už sa na ňu teším možno to bude jedna z mála hier ktorú sa oplatí kúpiť. Nehrali ste ju niekto ? S mojim Trexom som ešte nespadol a neviem prečo už viem vysieť vo všetkých smeroch, osmičkovať, súvrat, premet, piruetu, 360° zatáčku a začínam cúvané osmičky a furt je heli v jednom kuse zaujímavé. Vodičák som na druhý pokus úspešne spravil už nech je doma.
A jak sa tu na to pozerám toto vlákno je na štýl "Milý denníčku"
-Najprv sa tu riešila s citácie z nejakého vlákna palubovka na aute
-potom ekonomika a vzťahy CZK/EURO
-nová vysielačka Jeti
-porovnanie životnej úrovne v CZ/SK s ostatnými krajinami
-vývoj českého trhu s RC modelmy počas 40 rokov za/bez komunistov
-cena tabakových výrobkov a výpočet ročnej spotreby tuhého fajčiara prenesený na cenu RC výbavy
-ludské vlastnosti - závisť, žiarlivosť
- číslo 42 a skúsenosti s ním
- nespravodlivosť všade okolo nás
- Amerika
- porovnanie emócií u ludí/zvierat
- akvaristika
- rybárčenie
- zákony obmedzujúce frekvencie ktoré by sa daly využiť pre prenos FPV a diskusia o tom prečo sú obmedzené
- problém s rómskou menšinou (alebo už väčšinou?)
- politici a spôsob ako sa ich zbaviť/vymeniť
- vplyv posunu času z letného na zimný na RC modelarinu
Pred pár dňami vyšla dlho očakávaná gamesa Battlefield 3 už sa na ňu teším možno to bude jedna z mála hier ktorú sa oplatí kúpiť. Nehrali ste ju niekto ? S mojim Trexom som ešte nespadol a neviem prečo už viem vysieť vo všetkých smeroch, osmičkovať, súvrat, premet, piruetu, 360° zatáčku a začínam cúvané osmičky a furt je heli v jednom kuse zaujímavé. Vodičák som na druhý pokus úspešne spravil už nech je doma.
Re: Obecné psychické úvahy
No pak je ale vysvětlení naprosto jednoduché
Tohle vlákno nebylo založeno, tak jak vlákna obvykle bývají. Toto vlákno vzniklo z vůle admina tím, že z původního (stále existujícího) vlákna o Jeti vysílači odtrhnul kus, který se adminovi zdál být v původním vlákně nepatřičný - a tento odtržený kus odhodil sem na Smetiště. A pojmenoval takto vzniké vlákno tak, jak jej pojmenoval - původně ještě s tou příšernou, ale ironicky výstižnou, hrubkou.
Proto nehledej žádnou logiku nebo návaznost na počátku vlákna, ani v té citaci... šlo prostě o smetí vyhozené odjinud.
Další život takto vznikého vlákna již odpovídá zaběhnutým pravidlům Smetiště
Diskutuje se tu o všem možném a hlavně nemožném, jak co koho zrovna v danou chvíli napadne nebo co se mu prohnalo hlavou v reakci na nějaký předchozí příspěvěk.
Tohle vlákno nebylo založeno, tak jak vlákna obvykle bývají. Toto vlákno vzniklo z vůle admina tím, že z původního (stále existujícího) vlákna o Jeti vysílači odtrhnul kus, který se adminovi zdál být v původním vlákně nepatřičný - a tento odtržený kus odhodil sem na Smetiště. A pojmenoval takto vzniké vlákno tak, jak jej pojmenoval - původně ještě s tou příšernou, ale ironicky výstižnou, hrubkou.
Proto nehledej žádnou logiku nebo návaznost na počátku vlákna, ani v té citaci... šlo prostě o smetí vyhozené odjinud.
Další život takto vznikého vlákna již odpovídá zaběhnutým pravidlům Smetiště
Diskutuje se tu o všem možném a hlavně nemožném, jak co koho zrovna v danou chvíli napadne nebo co se mu prohnalo hlavou v reakci na nějaký předchozí příspěvěk.
paicreat píše:S mojim Trexom som ešte nespadol a neviem prečo už viem vysieť vo všetkých smeroch...
Proč už umíš viset ve všech směrech, osmičkovat, atd. - tak to opravdu nevím. Ale předpokládám, že to už umíš proto, že třeba máš k lítání talent a především asi proto, že jsi to poctivě trénoval
K beznehodovému provozu gratuluju
Ani já jsem za svou první sezónu s Rexem ani jednou doposud nespadnul, ale neumím toho ještě tolik. Zatím jen visy ve všech směrech, rychlá a pomalá pirueta, přesuny, osmičky, kruh (takový vošlkivý
Možná se paicreat ptal proto, že je mladý a studuje...vím moc dobře co za kraviny pumpují gymnazistům do hlavy o minulém režimu..kolik lží a polopravd...
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
JuraS. píše:Možná se paicreat ptal proto, že je mladý a studuje...vím moc dobře co za kraviny pumpují gymnazistům do hlavy o minulém režimu..kolik lží a polopravd...
JuraS já tedy nejsem až tak mladý mladý a nestuduju, v minulém režimu jsem prožil půl života. Z toho, jak tady po starých časech pláčeš, soudím, že jsi buď byl jedním z bolševiků, nebo jsi žil v nějaké jiné zemi nebo světě. U nás v hospodě by to bylo na odsednutí nebo na přesdržku
OK2WY
JirkaA píše:JuraS. píše:Možná se paicreat ptal proto, že je mladý a studuje...vím moc dobře co za kraviny pumpují gymnazistům do hlavy o minulém režimu..kolik lží a polopravd...
JuraS já tedy nejsem až tak mladý mladý a nestuduju, v minulém režimu jsem prožil půl života. Z toho, jak tady po starých časech pláčeš, soudím, že jsi buď byl jedním z bolševiků, nebo jsi žil v nějaké jiné zemi nebo světě. U nás v hospodě by to bylo na odsednutí nebo na přesdržku
možná tím to bude..nechodím si mozek čistit do hospody chlastem...nechme toho..každej má svůj názor..já ze svýho neustoupím..
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
JuraS. píše:možná tím to bude..nechodím si mozek čistit do hospody chlastem...nechme toho..každej má svůj názor..já ze svýho neustoupím..
Jednoduchej pohled na svět.. Kdybych si potřeboval čistit hlavu chlastem, pořídím to daleko levněji doma
Ona ta hospůdka u nás na lontě má daleko víc funkci společenskou, než ožírací. Chodím tam (nikterak často) pokecat se sousedama a hlavně když se nás tam sleze parta starejch pravověrnejch s kytarama, banjem, basou, mandolínou... Je zajímavý, že staří bolševici většinou sedí a nadávají na poměry doma
OK2WY
pak pardon....
JirkaA píše:Je zajímavý, že staří bolševici většinou sedí a nadávají na poměry doma
Sakra, buď rád!
Ještě tak aby se zase sešli pod kaštanem nebo znovu uspořádali hromadnou prohlídku Zimního paláce