Jak lita Funtana S90 a co do ni dat?
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
trubka je 32 mm.
Taky se připojím do tohoto tématu. Funtanu S90 jsem koupil v SCZ bazaru s motorem ASP 180 čtyřtakt ( možná se tu objeví i původní majitel ? ) vybavenou i servy Hitec. Byla ve velmi slušném stavu a tak jsem po ni skočil. S motorem byly trochu problémy. Ne že by byl špatný, ale spíš jsem mu nepřišel na chuť. Osadil jsem do ní OSMax 120 AX. Výfuk s kolenem otočeným o devadesát stupňů. Nyní jsem hodně spokojenej.
Jen jedna věc mi nejde na rozum a vůbec netuším jak ji odstranit.
V horizontálním letu na rychlosti nebo za větru mi kmitá jakoby za směrovkou. Prostě jako bych kvedlal směrovkou.
Těžiště, vůle, servo atd vše zkontrolováno a je ok. Žádný jiný neduh nemá.
Poradíte?
Taky se připojím do tohoto tématu. Funtanu S90 jsem koupil v SCZ bazaru s motorem ASP 180 čtyřtakt ( možná se tu objeví i původní majitel ? ) vybavenou i servy Hitec. Byla ve velmi slušném stavu a tak jsem po ni skočil. S motorem byly trochu problémy. Ne že by byl špatný, ale spíš jsem mu nepřišel na chuť. Osadil jsem do ní OSMax 120 AX. Výfuk s kolenem otočeným o devadesát stupňů. Nyní jsem hodně spokojenej.
Jen jedna věc mi nejde na rozum a vůbec netuším jak ji odstranit.
V horizontálním letu na rychlosti nebo za větru mi kmitá jakoby za směrovkou. Prostě jako bych kvedlal směrovkou.
Těžiště, vůle, servo atd vše zkontrolováno a je ok. Žádný jiný neduh nemá.
Poradíte?
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Ano. Táhlo je jen z jedné strany. Nicméně směrovka je, zdá se, dostatečně tuhá. Když za to beru fakt docela silou, tak se směrovka hýbe do stran o cca 5mm. Vůle je ale jednoznačně v převodovce serva. Všude jinde je to naprosto bez vůle a směrovka nepruží.
Zkusím vyměnit převody za nové. Neznám historii tohoto serva a je možné, že už má dost za sebou.
Zkusím vyměnit převody za nové. Neznám historii tohoto serva a je možné, že už má dost za sebou.
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
pkotatko píše:Ano. Táhlo je jen z jedné strany. Nicméně směrovka je, zdá se, dostatečně tuhá. Když za to beru fakt docela silou, tak se směrovka hýbe do stran o cca 5mm. Vůle je ale jednoznačně v převodovce serva. Všude jinde je to naprosto bez vůle a směrovka nepruží.
Popř se pokusit vymezit vůlí serva na táhle (předpětí na servu) znamená to sice že by bylo i v neutrálu stále v záběru ale mohlo by to pomoci nemám to ale vyzkoušené u jednostraného náhonu
Radim
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Díky. Zkusím nejdřív odstranit tu vůli v servu. A nebo vyměním servo. Mám něco v šuplíku
Pak se uvidí. Já měl hlavně strach, abych se nedověděl něco ve smyslu "jo to je normální, to tyhle éra dělaj protože maj malou příčnou stabilitu atd.".
Pokud to bude jen vůlema, tak žádnej problém.
Pak se uvidí. Já měl hlavně strach, abych se nedověděl něco ve smyslu "jo to je normální, to tyhle éra dělaj protože maj malou příčnou stabilitu atd.".
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
pkotatko píše:Díky. Zkusím nejdřív odstranit tu vůli v servu. A nebo vyměním servo. Mám něco v šuplíku![]()
Pak se uvidí. Já měl hlavně strach, abych se nedověděl něco ve smyslu "jo to je normální, to tyhle éra dělaj protože maj malou příčnou stabilitu atd.".![]()
u jednoho z akrobatů který byl ale určen na přesnou a ne na 3D jsem po všech laborováních nakonec vyvažovací plochu uřezal a nalepil ke stabilizátoru a teprve potom bylo plávání ocasu odstraněno
Radim
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
Re:
miglosch píše:jojo presne tak je to motor YAMADA a nejsou drahy jen ty motory ale i jejich provoz protoze nitro neco stoji a ty motory se krmi az 30%
Neprovozoval to někdo na 1-5% Nitra , na moje rekreační poletování bych kousek výkonu klidně oželil ... Uvažuji nákup čtařtaktní Yamady 70-91 jen nějak nemůžu najít 91 u jediného prodejce co jsem sehnal http://www.yamada.co.at/store/index.php ... ry&path=35