Futaba 8FG

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
frontier
Kontaktovat uživatele:

Re: Futaba 8FG

#736 Příspěvek od frontier »

OPR píše:Mne to jako zbytečnost nepřipadá. Naopak bych to považoval (a považuju) za velmi důležitý bezpečnostní prvek. Mět možnost okamžitého přepnutí gyra do režimu NORMAL třeba během zabíhání mechaniky na zemi nebo jen domácího ladění je pro mne velmi důležité. Proto.

jestli to večer stihnu tak ti sem ten soubor s nastavením pověsím :wink:
FlyBear

#737 Příspěvek od FlyBear »

OPR píše:Mne to jako zbytečnost nepřipadá. Naopak bych to považoval (a považuju) za velmi důležitý bezpečnostní prvek. Mět možnost okamžitého přepnutí gyra do režimu NORMAL třeba během zabíhání mechaniky na zemi nebo jen domácího ladění je pro mne velmi důležité. Proto.

Ale jo, s tím souhlasím. Jenomže na zabíhání mechaniky nebo jiné hrabání se v helině, především doma na stole, mám vyčleněn jeden k tomu určený režim, který není ku létání. Mám na něm dokonce plyn nastaven křivkou z nuly, ale gyro v HL módu. K tomuhle režimu pak mám ještě jeden další, na který lze extra přepínačem přepnout jedině z tohohle režimu - a v něm mám gyro v módu normal.

Když se prostě doma hrabu v helině, nepotřebuju k tomu tři různé režimy...

Zbývají mi dva režimy, na které lítám. IDLEUP1 a IDLEUP2.

Nepolemizuju tedy s bezpečností. Jen se ptám, jestli opravdu potřebuješ včechno tak, jak píšeš. Zamysli se nad tím, třeba se na něco přijde... :)
Kenny McCormick

#738 Příspěvek od Kenny McCormick »

Ondra
Najlepsi napad ako to obist sa mi pozdava od FlyBear-a asi dva stranky dozadu:
Jeden rezim si skopirovat /ten najpouzivanejsi/ na rezim c.3 a don si nastavit NORMAL gyra.
Teda pokial to potrebujes. Ja vlastne ani nie, zvykol som si. Ked potrebujem nastavit neutral vrtulky napr. po pade, prepnem v Menu gyra na normal, nastavim a potom vratim spet.
Mam rezimy normal, Idle1, Idle2 na prepinaci SE, Idle3 na dvojpolohovom SF - ten ked zapnem, je nadradeny prepinacu SE, cize je aktivny rezim Idle3.

Pokial to vsak chces aj na prekliknutie prepinacom pred startom len preto, aby si "zrovnal" strih vrtulky, nebude to fungovat. Rezim autorotace je nadradeny, cize by si to musel prepinat az pocas roztacania vrtulniku.
Tiez som na to bol zvyknuty z T6, ale odvykol som. :) Kiez by to takto lahko slo aj s fajcenim... :(
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
zdzd

#739 Příspěvek od zdzd »

Tak nějak. Režim NORMAL je venkoncem k ničemu, kromě seřizování mechanického neutrálu při stavbě. Gyro se stejně musí zapínat v AVCS aby se správně inicializovalo tudíž v autorotaci je AVCS. Létá se v AVCS. Kdy tedy a proč NORMAL? Já pro něj nevidím jediný důvod.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#740 Příspěvek od OPR »

Nejdůležitější je to při zabíhání mechaniky a při lovu vibrací. Vám se nikdy nestalo že během odvibrovávání najednou ocas začal vykazovat nějaký neklid, který s jistou pravidelností se zvětšoval až z toho bylo nebezpečné rozkmitání? A jediné v ten moment možné řešení je sepnout NORMAL na gyru a okamžitě odstvit pohon z transmise.
FlyBear

#741 Příspěvek od FlyBear »

a) Nestalo. Ale to bude jen díky tomu, že jako začátečník mám zatím jen jeden vrtulník a až takové experimenty jsem s ním dělat zatím nemusel, takže mne v tomhle bodě neber moc vážně :)

b) Ty to furt obcházíš jako horkou kaši - tak konečně napiš, proč na to tvoje zabíhání a odvibrovávání potřebuješ tři samostatné letové režimy??? Tak jak jsi to teď popsal by ti muselo naprosto v pohodě stačit to moje řešení. Prostě budeš mít jeden režim určený na zabíhání a odvibrovávání mechaniky s gyrem v HeadLock módu + další pomocný režim s nakopírovanými parametry, ale s gyrem přepnutým do Normal módu a s odstaveným motorem. Jedním přepínačem pak můžeš kdykoliv přejít do toho bezpečného...
OPR
Kontaktovat uživatele:

#742 Příspěvek od OPR »

FlyBear píše:......b) Ty to furt obcházíš jako horkou kaši - tak konečně napiš, proč .......

Až příjdu domů. Tak vysvětlím.
frontier
Kontaktovat uživatele:

#743 Příspěvek od frontier »

pro "OPR"

tady máš to co jsi chtěl, křivky kolektivu a plynu nastaveny nejsou, protože každý používá jiné nastavení, jedná se pouze o vzorové nastavení Gyra, SB přepíná let. režimy a AVCS pro každý let. režim extra, a SD přepíná Gyro do stavu NORMÁL
Přílohy
NastGyra.rar
(440 bajtů) Staženo 91 x
OPR
Kontaktovat uživatele:

#744 Příspěvek od OPR »

DĚKUJI Ti !!! 8)
graup15

#745 Příspěvek od graup15 »

zdzd píše:Tak nějak. Režim NORMAL je venkoncem k ničemu, kromě seřizování mechanického neutrálu při stavbě. Gyro se stejně musí zapínat v AVCS aby se správně inicializovalo tudíž v autorotaci je AVCS. Létá se v AVCS. Kdy tedy a proč NORMAL? Já pro něj nevidím jediný důvod.

Zdenku zavěsím to na tebe, protože máš Futabu vcelku zmáklou. Jde mi o to. Umí FX30 (a jde mi o FG12, která má stejný soft) automaticky přiřazovat natrimované hodnoty (trimu u ovladače) k právě sepnutému letovému režimu?
Nějak zjišťuji, že tohle FG8 neumí a dost mi to vadí. (Pokud někdo zjistí jak na to u FG8, budu rád za radu...Díky. umím to obejít, ale vadí mi ta nepřímá cesta..)
zdzd

#746 Příspěvek od zdzd »

T12FG/FX-30 to umí. Můžeš si navolit, zda je trimování společné pro všechny letové režimy, nebo pro každý zvlášť.

Já trimuji každý zvlášť, ale než jsem si na to zvyknul, tak jsem se párkrát nachytal. Vytrimoval jsem helinu v letu a po přistání jsem chtěl příslušně upravit táhla a trimy vrátit do neutrálu. Udělal jsem to, odstartoval a helinu málem rozmlátil. Letěla úplně šejdrem... Až pak mi docvaklo, že mimo let mám zapnutý režim HOLD a podle nevytrimovaného Hold jsem si rozdrbal letový režim ještě víc. Od té doby si pamatuju, že pokud chci přenést trimy do mechanického nastavení, musím to dělat v patřičném letovém režimu. Naprosto jasná záležitost. Ale uvědom si to jen tak...
jeremi
Kontaktovat uživatele:

#747 Příspěvek od jeremi »

Pokud nastavíš u trimu misto "global" "separate", tak můžeš trimovat pro každý letový režim nezávisle a vždy po přepnutí do příslušného letového režimu se nastaví i ty natrimované hodnoty. Funguje to pouze pro větroně a heli. Jestli je to tedy to, co jsi myslel.
graup15

#748 Příspěvek od graup15 »

jeremi píše:Pokud nastavíš u trimu misto "global" "separate", tak můžeš trimovat pro každý letový režim nezávisle a vždy po přepnutí do příslušného letového režimu se nastaví i ty natrimované hodnoty. Funguje to pouze pro větroně a heli. Jestli je to tedy to, co jsi myslel.

Jeremi..mluvíš o FG12, nebo FG8?
PS..dík, už jsem to testnul..chodí to i na FG8 jupí.
habasek
Kontaktovat uživatele:

T8FG

#749 Příspěvek od habasek »

Dotaz, lze modely uložené na kartu v T8FG nějak dostat do PC a popř. editovat?
Spirit System (Spirit W1, GTR & others)
Spirit Wave & JETI DS 12
http://www.habada.cz
FlyBear

#750 Příspěvek od FlyBear »

Uložit do PC jako zálohu ano, editovat ale v PC nelze.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“