Miniprotos, informace, triky, nastavení

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
baui

Re: Miniprotos, informace, triky, nastavení

#166 Příspěvek od baui »

Tím ale ani jeden neodpovídáte na dotaz :D
Se sníženou hlavou a 350mm Radixy jsem se na nejvyšším nastavení agility v-baru ani bestie s trubkou nepotkal, ať tahám za kniply jak nejhůř to jde.
Thunder power listí 335mm se vlezlo na setový ocas tak akorát, zhruba centimetr od vrtulky. 345mm už bych si netroufnul. Stretch kit bez listí stojí blbých 500, to riziko za to nestojí a ocas se s ním chová mnohem civilizovaněji...
Tom
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#167 Příspěvek od Mad_Box »

Tak si to přečti ještě jednou na co je odpovídáno než něco začneš řešit. A ještě dotaz 335mm je měřeno jak?
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
baui

#168 Příspěvek od baui »

Podle mě citace celkem odkazuje na setkání listů s vrtulkou. Ano, uznávám, tys svou odpovědí hodně naznačil ;)
gamer007 píše:...
Vypadá to že bych se s vrtulkou potkat neměl...

Jedná se o široké černé Thunder Power 325 listy, často se o nich mluví právě jako 335mm. Celková délka 337mm, střed otvoru - špička 326mm. Setové SABy mají pro srovnání v pořadí 326mm a 317mm.
Tom
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#169 Příspěvek od Mad_Box »

To je jedno ale ragoval jsem na toto:
když jsem ho koupil, tak jsem měl seriový ocas a byly na něm listy 350 a nic se nepotkavalo.Teda to sem ještě víceméně jen visel.Nevím, jestli se při nějaký brutal akrobacii ty listy třeba neprohýbají.

A jinak např. KOKy jsou taky 325mm od díry. 315,325 problém není. Ale s 350 už problém bude 100%
A to že za to bereš a nemáš problém neznamená že ty listy nepracují. Obvykle se trubka seká při náročnějších manéverech kde je výchylka trochu déla, ideálně ve spojení s měkčíma gumama a vydušeným motorem tam je pak šance velmi velká. A čím větší helina nebo delší listy tím horší to je.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
baui

#170 Příspěvek od baui »

To nepopírám. Spíš se odvážím tvrdit, že aby si konkrétně MP seknul trubku, člověk už musí být opravdu umělec a nebo mít hodně vychozené gumy, zvlášť pak s původním vysokým kamenem.
Mě se to nepodařilo ani volným pádem ze zhruba 3 metrů na dřevěnou podlahu tělocvičny když si drahá DX8 usmyslela, že ji přestalo bavit vysílat :D
Tom
seltino

#171 Příspěvek od seltino »

Tak dneska se mi povedlo pokřtít miniprotose o zem. Samozřejmě to bylo na ruky při rychlém klesajícím letu s výkrutem na bok jsem jej zabil pod plným plynem do země, byla to rána jak hrom, MP jel po zemi jěště tak 4 metry. Musím konstatovat, že tento vrtulník je asi opravdu kvalitní kus práce, protože při bouračce jsem zlomil podélně list rotoru (setový radix), vylomil jeden zub na kovovém převodu předního serva cykliky (Savox SH257MG) a zlomil ploutev. Jinka vypadávrtulník ok, hřídele vyndány a jsou rovné, ocas taky, vše vypadá OK. Byla to pecka jak hrom a já čekal jen to nejhorší, těch listů je škoda, ale celkově to dopadlo spíše pozitivně vemu li v úvahu rozsah škod na MP.
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#172 Příspěvek od gamer007 »

Co myslíte, může se to takto potkat?
Obrázek

Jsou to listy 345mm od konce do konce...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Kenny McCormick

#173 Příspěvek od Kenny McCormick »

Mam to podobne zatial bez problemov ale nieco ako tictocy este nelietam:
http://www.2i.sk/df514963b0
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
baui

#174 Příspěvek od baui »

To se snad nepotká :) Ověř si to radši, natoč listy tak, abys měl hlavní listy podélně a vrtulku v nejlepším kolizním úhlu a listy rukou jemně ohni dolů.

Včera jsem pokřtil MP krásným přistáním na makovici. Škody až tak podstatné nejsou (na okraj, minimální vzhledem ke způsobu přistání), ale co mě opravdu mile překvapilo je, že po 119 letech není potřeba absolutně nic měnit kvůli přirozenému opotřebení. Ložiska, tlumící gumy, čepy, prostě nic. Minulý týden jsem chtěl dělat generálku po stovce, ale chybí příčná hřídel, tak jsem to odkládal...no, vyplatilo se :D
Tom
demolátor

#175 Příspěvek od demolátor »

Tak dnes proběhl můj první let s miniprotosem. Helina dobrá. Mám už velkýho, takže sem zvyklej. Jen jedna věc mě trochu sklamala. Dost lidí tvrdilo, že je setovej pohon neudusitelnej, ale mě se ho přidusit podaří ras dva. Takže budu asi muset časem dát 6S. Jinak mam otevřenej regel na 90% aby to letělo slušně, což mi přijde taky dost...
Ale jinak samotnej let výborný. :D
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
baui

#176 Příspěvek od baui »

Dušení motoru a 90% na křivce mi spíš celkem jasně říká, žes buď zapomněl zkalibrovat rozsah plynu na reglu nebo máš v háji (případně slabé) baterie ;) Druhá možná příčina je, že za kolektiv taháš jako prase a máš regl v setovém governor režimu, tam je totiž pomalejší. Nejpíš ale kombinace všech zmíněných... Governor store programovatelný přes kartu je úplně jinde.
Tom
demolátor

#177 Příspěvek od demolátor »

No za kolektiv tahám, ale to musí dávat.... :D Jinak ta kalibrace plynu neni špatnej nápad....jak se to dělá....myslím, že dám jen plnej a najedu tak do menu a to je vše ne? Jinak baterka je nová pulse 45C, tou to nebude a u velkýho mi govík funguje OK i bez karty. :wink:
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
baui

#178 Příspěvek od baui »

Na 90% musíš točit přes 3800, pokud nemáš přetažený řemen, což je mimochodem taky častý problém u miniprotosů :) Kalibrace podle manuálu - plyn naplno (100% na křivce), zapojit regl, nechat ho rozpípat se a odpojit regl pořád s plynem na 100%.
Je rozdíl mezi funguje "ok" a excelentně. YGE je perfektní regl, ale ten gov on mód je prostě jen pro jednoduchost letu z krabice. Jestli z něj chceš maximum, gov store je nezbytný.
Tom
demolátor

#179 Příspěvek od demolátor »

No abych řekl pravdu, tak nejvíce přemýšlím o tom řemenu. (mimochodem už sem o něm přemejšlel od začátkü)
Řemen bych řekl, že je dotažen OK, ale je pravda, že s rotorem jde točit dost ztuha. Když mě se do toho přetahování tak nechce......lepit 8 šroubů, to se z toho může člověk zcvoknout. :P :P
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
baui

#180 Příspěvek od baui »

Radši bych to udělal, nebo budeš mít mnohem víc šroubů na předělávání, až ti odejdou ložiska ;)
Tom
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“