Nabijeni Nimh
Nabijeni Nimh
Mam tuto nabijecku:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=19366
S li-pol maka paradne, ale jsem trosku zmaten jaka nastaveni mam pouzit pro nabijeni tehoto vysilacoveho paku:
http://www.jino.cz/ni-mh-7-2-2000-enelo ... -1310.html
Mam kabel na propojeni nabijecka - vysilac (Hitec6 sport). Nikde jsem se nedopidil jake hodnoty mam na nabijecce nastavit. Momentalne mi nabijecka vypne nabijeni po 2 hodinach coz je jak jsem zjistil, prednastavena casova ochrana. Ale kde a jak mam zadat spravne nabijeci hodnoty jsem neobjevil.
Diky za radu
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=19366
S li-pol maka paradne, ale jsem trosku zmaten jaka nastaveni mam pouzit pro nabijeni tehoto vysilacoveho paku:
http://www.jino.cz/ni-mh-7-2-2000-enelo ... -1310.html
Mam kabel na propojeni nabijecka - vysilac (Hitec6 sport). Nikde jsem se nedopidil jake hodnoty mam na nabijecce nastavit. Momentalne mi nabijecka vypne nabijeni po 2 hodinach coz je jak jsem zjistil, prednastavena casova ochrana. Ale kde a jak mam zadat spravne nabijeci hodnoty jsem neobjevil.
Diky za radu
Re: Nabijeni Nimh
0,2A přes noc, popř se to vypne zachycením delta peaku
Discus2 3,2m, EXTRA 330L 2,4m + DL50, FunJet 2x, ZOOM XXL
HELI: MINITITAN E325, T-REX 550 3gx
HELI: MINITITAN E325, T-REX 550 3gx
Jenže jemu vypíná časovač. Ale ten by měl jít v menu vypnout. I když např. na mé letité graupnerce je natvrdo 180 minut a nastavit to nejde.
je to tak. nabijim 0.1A . na nabijecce jde nastavit Nimh delta peak sensitivity ale nabijeni vypne ten casovas nastaveny na 2h - nemam ted nabijecku u sebe tak nevim kolik maximalne jde nastavit a jestli to vubec takto ma fungovat, nerad bych volal hasice 
Při nabíjení proudem 0,1 A nebudeš volat hasiče, i kdybys nabíjel celý týden. Zkrátka, jak ti časovač vypne, tak znovu zapni nabíjení a celkový čas si přibližně spožítej (při vybitém aku a proudu 1/10 C cca 12 hodin).
no tak jsem to udelal poprve, ale jaksi vstavat kazde 2 hodiny se mi fakt nechce 
oka takze kdyz na nabijecce pujde nastavit vetsi casovani, muzu ho v pohode nastavit
oka takze kdyz na nabijecce pujde nastavit vetsi casovani, muzu ho v pohode nastavit
- Bucker131
- Kontaktovat uživatele:
Tyhle cinsky nabijecky sou vsecky stejny... Ja teda mam BC6, ale program by mel byt stejny. DO do Program Set,
najed si sipkama na Safety Timer, stiskni entr (mozna nekolikrat - nastaveni casu, pak po druhem stisknuti to skoci na On-Off. Prepni to na Off a nabikek 0.1 nebo 0.2 A pres noc. Ja to takhle delam a pohoda.
najed si sipkama na Safety Timer, stiskni entr (mozna nekolikrat - nastaveni casu, pak po druhem stisknuti to skoci na On-Off. Prepni to na Off a nabikek 0.1 nebo 0.2 A pres noc. Ja to takhle delam a pohoda.
oka diky, vecer to pustim 
- Bucker131
- Kontaktovat uživatele:
rdx píše:oka diky, vecer to pustim
OK, tak napis jestli to fungovalo... snad jo. Ta moje MC6 je tak trochu ''zazrak''. Uz 5krat se z ni kourilo, jednou mi spadla do sudu s vodou (neptej se jak)...
Porad funguje naplno a vypada jako nova...!
Schválně jsem si vyhledal k tomu nabíječi manuál a je tam nastavení "Safety timer", kde se dá nastavit čas a nebo se dá i úplně vypnout. Takže nastav OFF a desetinou kapacity nabíjej přes noc.
Mám také Optik 6 Sport a k tomu original nabíječku o výkonu 80 mA. Při tomto parametru nehrozí přebití ani jiné poškození aku. Pokud máš s používanou nabíječkou potíže pořiď si tuto. Přesný typ najdeš v manuálu vysílače. Mám dojem, že stojí 300 Kč.
Tak hotovo. V nabijjecce jde casovani vypnout.
0.2A jsem to pustil na noc (~10h). zda se, ze je nabito.
0.2A jsem to pustil na noc (~10h). zda se, ze je nabito.
Tie Hitec-ovské trafká na vysielačky CGxx s nabíjacím prúdom 80mA je najlepšia a hlavne najpohodlnejšia voľba, ak človek prizabudne, packu sa nič nestane ani po dvoch dňoch.