Čím lepit a natřít lodku

Pokud to plave na vodě, případně se potápí. Rychlíky, remorkery, plachtnice, makety.
Zpráva
Autor
danio007

Re: Čím lepit a natřít lodku

#16 Příspěvek od danio007 »

Dovolim si sem vlozit odkaz na podobnu temu od jedneho slovenskeho kolegu.
Snad ti to aspon z niecim pomoze.
http://www.modelboats.live4tuning.sk/vi ... f=14&t=568
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Dejfak »

Pěkné :wink:
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Dejfak »

Tak jsem ve fázi kdy bych potřeboval motor a hřídel.
Zjistil jsem že klasická hřídel tam nepůjde, tedy šla by ale musel bych tam dát kloub - to je první možnost.
Aby to bylo ideální tak bych potřeboval vytvořit jako lehké placaté s nebo spíš takovou vlnovku.
Nevíte jestli jsou nějaké bovdenové náhony co fungují, nebo zkoušel to někdo vyrobit?
A druhá věc kolik otáček by měl mít tak motor na takovou lodku.
Zatím mám šroub 3 list 30mm počítal jsem tak kolem 8000 otáček.
Dokázal by to někdo odhadnout?
Jo a chlazení, je nutné u takového setu chladit motor a regl?
Bude to na střídák, počítám max 18A
JuraS.

#19 Příspěvek od JuraS. »

střídák ne...potřebuješ sílu a pomalu točit..loďka musí vozit nálož cca 2-3 kila, k tomu potřebuje sílu..lodička zavážecí co lítají po hladině jsou na H...takové dělají modeláři co o rybařině neví nic...potřebuješ doplavat potichu jako kachna nebo labuť, vysypat náklad a potichu zpět...nemotat se na místě, nevrčet..plachetnice by byla nejlepší...
takovouhle stavím já.. http://jurasoft.rajce.idnes.cz/Moje_zavazecka_PEPE_01 loni mě zarazili trochu peníze, pak jiná hřídel než jsem počítal a tím jinak rozložená váha..větší motory a bylo zaděláno na spooousty úvah...teď vím, že aku pB nevyužiji a musím tam dát lipolky....sháním stále druhý reg k tomu co mám ale je to o náhodě na inzeráty mám drsys 30...musí mít zpátečku abych se otočil na místě..a pak nějaké levné vysokokapacitní lipolky...stačí 15C...rybařinu jsem pro tento rok omezoval, nějak to nevycházelo, počasí, peníze, čas...a o vánocích bude na loďku času habakuk...
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Dejfak »

Potřebuji poradit.
Nemohu se rozhodnout.
Jde mi o přišroubování paluby.
Po obvodu paluby jsem udělal dirky na šroubky, jak je vidět na fotce na boku jich je 6
Bude pod tím těsnění a na sklápěcích bocích bude guma aby to nenapadalo do direk nebo to můžu zatřít silikonem.
Do podpalubí se nepoleze, budou tam baterie a motor, dobíjení i servisní konektory LiPol budou zcela nahoře v servisním prostoru s přijímačem a ostatní elektronikou.
Takže nebude důvod tam lézt, další věcí proč tolik šroubů je to že za palubu jsem chctěl přidělat držadlo na nošení.
Ale na druhou stranu, šlo by dát vyšší těsnění a dát tam 4 šrouby do každého rohu jeden.
Bude větší bezpečnost třřeba kdyby začala hořet LiPol nebo nevím co.
Nevýhodou bude že nebudu moct přidělat držadlo za nástavbu ale za trup a to bude poměrně nízko takže lod bude při nošení nestabilní....

Co by jste doporučily?
Přílohy
IMG_0007.JPG
JuraS.

#21 Příspěvek od JuraS. »

Moje zavážečka bude řešena podobně. Po kompletním sestavení její 2 poloviny sešroubuji a slepím silikonem na vany a nabíjení budu řešit taktéž konektory. O hoření lipolek se nebojím, nabíjet je budu pomalu a ani samotné lipolky nebudou přetěžovány..jedinou věc co budu muset u vody řešit je pak v horkých měsících ochrana loďky proti přehřátí..nevím jak by se lipolky tvářili na to kdyby se zahřály na nějakých 50-60 C....
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Dejfak »

Pokud vím z letadel tak 40°C je provozka :D
Nakonec to vyřeším na přišroubování v předu a v zadu.
Paluba je velice pevná tak to musí vydržet.
JuraS.

#23 Příspěvek od JuraS. »

myslím tím to, že na rybách trávím několik dní kdy teplota v noci klidně klesá pod nulu a nebo přes den zase teplota stoupá hodně nahoru...já se ubytuji ve spacáku ve "stanu " a veškerá výbava toto musí vydržet..takže lodička bude ležet tam kde nebude zavazet, bude na ní pršet, bude v mlze, bude na mrazu..tohle myslím...
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Dejfak »

Tak já ji dělám pro mého otce a to je letní rybář, tak do takového extremu to nepožene ale postavená bude tak aby tohle všechno přežila.
JuraS.

#25 Příspěvek od JuraS. »

Dejfak píše:Tak já ji dělám pro mého otce a to je letní rybář, tak do takového extremu to nepožene ale postavená bude tak aby tohle všechno přežila.

lodička pro zavážení je poměrně specifická část výbavy rybáře která je specifická především k účelu využití. Tím je vyčleněna jen pro jedinou rybolovnou techniku a to ještě ve specifické úpravě..v mém pojetí je to tak, že na několika revírech se k rybě dostanu když zavezu nástrahu na návnadu (nástraha je to co je na háčku, návnada je to okolo..něco jako zrní pro slepice) do těsné blízkosti ostrova uprostřed pískovny. Problém je, že tam na tom revíru s lodí na vodu můžu jen za účelem krmení do vzdálenosti kam nahodím ze břehu. Nahodím sice nějakých 130 metrů ale ostrov je na hranici 300. Dá se to obejít, že v noci potichounku zavezu prut k ostrovu a pak potichu z5 na břeh..nedej bože aby svítil měsíc a nebo si posvítit na cestu..hrozí, že mi ostatní rybáři příjdou upravit gumy na autě...zavážecí lodičky jsou tolerovány (či spíše přijímány s údivem)..tou rybolovnou technikou je kaprařina..neexistuje možnost jak zavést brčko na 100 metrů a pak takto chytat. Na sumce se celý forichtung musí ručně umístit do vody, ještě tak chytání dravců na mrtvou rybičku, ale to stejně nemá význam, ti v noci připlouvají ke břehu..feeder čili krmelec je technika kde zavážení nemá význam... zkus se podívat na youtube "bait boat" a uvidíš jaké jsou loďky a jak se používají...
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od JirkaA »

JuraS. píše: Dá se to obejít, že v noci potichounku zavezu prut k ostrovu a pak potichu z5 na břeh..nedej bože aby svítil měsíc a nebo si posvítit na cestu..hrozí, že mi ostatní rybáři příjdou upravit gumy na autě....

Hluboký obdiv nad takovým smyslem pro fair play :roll:
OK2WY
JuraS.

#27 Příspěvek od JuraS. »

musel by jsi ten revír znát...ti co příjdou jsou většinou ti co mají roční povolenku, "zabetonovené" 2 nápravové obytné karavany případně maringotku, co chytí to hned zavaří nebo naloží..já ryby jen fotím a pouštím...
ladous
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od ladous »

Tak to já spíše sympatizuji s těmi jedlíky, pokud s úlovky nekšeftují, ale nic to nemění na tom, že na modelářském DF bychom měli podobné otázky nechat stranou.
Z jihočeského Písku pozdravuje
Ladislav Douša (ladous)
PKsoo

#29 Příspěvek od PKsoo »

Ja stavam nieco podobne, len predok je obly a stred ide vyskovo az po palubu, plavaky su negativne sikme kvoli stabilite. Pohon mam speed 600 s planetovou prevodovkou 1:3,33 s klasicko hriadelou, kormidlo hned za srobom. Baterie NiCd 8 Ah, regler obojsmerny Graupner 40 A. Trup idem laminovat, nech to vyzera ako sa patri. Na palube budu 2vyklopky a dva haky na zavazanie.
PKsoo (Peter) - Pezinok e-mail.: pksoo@azet.sk
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Dejfak »

Už je dodělaná... skoro.... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Lodě“