Deska HK pro quadrocopter
- pilothanter
- Kontaktovat uživatele:
Re: Deska HK pro quadrocopter
Ja mam sice V1 ale naflashoval som do nej soft KK V4.7 a je to o hodne stabilnejšie, s tymi gyrami nastav ich aspon na 70% možno aj viacej ide oto aby to nekmitalo, prvy tyžden som s tym aj ja mal problem , ak to bude kmitať tak uberaj zisk až kym to neprestane, ale na Yaw si nastav 100% aby sa to neotačalo okolo zvislej osi, dufam že maš vyvažene vrtule lebo inak to bude stale problem , a ak velmi uberieš zisk tak to potom už je "akrobaticka" verzia ale ak stým nevieš lietať tak to neudržíš vo vzduchu takže pre začiatok väčší zisk. Inak aj ja mam HKss regly 20A a v pohode , nebol s nimi problem.
ok, dekuji za zkusenost. no a co postup nastavovani tech gyr, nejak se to vyhodnodcuje, bere postupne, nebo to proste mam dat na vice procent a zkusit? Vrtule mam uchycene na gumovem unaseci, jelikoz jsem si rikal, ze kdyz s tim nekde klepnu, at ji hned nerozlomim. Klasicke unasece jsou na ceste. Vrtule jsem vyvazoval ubrousenim zezadu ale nedaval jsem tomu zadnou velkou dulezitost...pokud tomu tak je, tak pockam az mi prijdou druhe unasece. jinak na nahrati noveve verze fw musim pockat, nebot programator je nekde na ceste.
Misa+ Hitec Aurora 9, MPX Acromaster, homemade Click alias Pitchus, quadcopter Hydropero 2
Tak jsem zvysil zisk tech gyr a zda se to byt lepsi, ale porad je to nejake neposedne...je fakt, ze helinu ridit neumim, takze to asi bude chtit si zvyknout (doufam, ze to nerozesrackuju driv nez si zvyknu:-). Taky bych rekl, ze reakce na kniply prichazi trochu se zpozdenim...ale zrejme to bude tim, ze to ma nejakou setrvacnost a chivli trva, nez se to da novym smerem. Jinak takhle nejak to vypada (ma to cca 770g vcetne baterky, rozpeti od motoru k motoru 60cm):

Taktez jsem upravil vychylky u vyskovky a kridelek na doporucovanych 50% na vysilace. Sice jsem mel exponencialy se snizenou citlivosti kolem stredu, ale porad to hodne manevrovalo na kousek packy...ted je to lepsi a lze uz vzit trochu vice za knipl. Pokud to zitra dopadne, tak bych to sel zkusit do telocvicny...doma je to naprd, jak to neumim, tak s tim porad o neco mlatim a uz mam okousanou vrtuli a nahradni nemam
Jeste musim nejak oznacit predek, abych se nezamotal a hura do vzduchu.
Taktez jsem upravil vychylky u vyskovky a kridelek na doporucovanych 50% na vysilace. Sice jsem mel exponencialy se snizenou citlivosti kolem stredu, ale porad to hodne manevrovalo na kousek packy...ted je to lepsi a lze uz vzit trochu vice za knipl. Pokud to zitra dopadne, tak bych to sel zkusit do telocvicny...doma je to naprd, jak to neumim, tak s tim porad o neco mlatim a uz mam okousanou vrtuli a nahradni nemam
Jeste musim nejak oznacit predek, abych se nezamotal a hura do vzduchu.
Misa+ Hitec Aurora 9, MPX Acromaster, homemade Click alias Pitchus, quadcopter Hydropero 2
Tak si davam pauzu. Po 15-ti minutach testovani odesly dva regulatory hobbyking ss. Jeden se vypina za provozu (udelal jsem kotrmelec s copterem) a druhy vecer fungoval, na druhy den rano uz ne. Sem si rikal, ze na vyzkousenou usetrim a vono prd. Takze objednavam turnigy 18A a lepsi motory, zrejme KDA20-28. Pak se vratim znovu k pokusum.
Tak dnes dorazil programator usbasp ale nepodarilo se mi to rozjet tak, abych nahral do desky novy firmware. Flashovaci utilita verze 0.33 haze chybu:
avrdude.exe: error: could not find USB device "USBasp" with vid=0x16c0 pid=0x5dc
K programatoru mam ovladac 1.2.5.0 a zkousel jsem i jine verze, ale porad to same.
Nesetkal se s tim nekdo?
avrdude.exe: error: could not find USB device "USBasp" with vid=0x16c0 pid=0x5dc
K programatoru mam ovladac 1.2.5.0 a zkousel jsem i jine verze, ale porad to same.
Nesetkal se s tim nekdo?
churavym píše:K programatoru mam ovladac 1.2.5.0 a zkousel jsem i jine verze, ale porad to same. Nesetkal se s tim nekdo?
Nestras me, dnes mi dorazil stejny. Uvidim, snad se k tomu dostanu co nejdriv.
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
milost píše:Nestras me, dnes mi dorazil stejny. Uvidim, snad se k tomu dostanu co nejdriv.
No tak dej vedet, jak jsi dopadl. Objednal jsem primo programator kompatibilni a popisovany na strankach http://lazyzero.de/en/modellbau/kkmulticopterflashtool
Konkretne ten 6-ti pinovyu, abych nemusel resit redukci.
Postupoval jsem presne podle navodu, ovladace jsem stahnul ruzne z http://www.fischl.de/usbasp/ jelikoz programator by s nema mel byt kompatibilni.
Mam windows 7, 32bitu, ale zkousel jsem to i na kompu s vistama a notebooku a windowsxp, tak nevim, kde je chyba. Tvari se to asi, jakoby vubec tyen programator nevidel...nejspis bude neco s ovladacem, ale vubec nevim co. Tak drzim palce, at si uspesny, hlavne napis, jak to dopadlo.
Tak vzhledem k stalemu nezdaru pri programovani fw prosim vsechny, co maji desku hk nebo ji pribuznou o info, jaky maji programator+ driver, jaky operacni system a pouzivaji kkmulticopterflashtool_0.33 a funguje jim. Asi si pak podle nekoho vyberu jiny programator, ktery objednam. Jeste tomu dam dnes odpoledne a zkusim to v praci na xp a uvidime, jestli to nerozjedu, tak koupim neco jineho. Idealni by bylo, aby to slapalo na windows7 32bit, ktere mam na notebooku, ktery casto pouzivam.
no možno pomôže toto
http://www.swdeveloper.net/www/?p=64
ináč ten programátor mám tiež a pod Win XP fachá OK
http://www.swdeveloper.net/www/?p=64
ináč ten programátor mám tiež a pod Win XP fachá OK
sraj píše:ináč ten programátor mám tiež a pod Win XP fachá OK
diky za odkaz, vyzkousim, ale s tim xp-ckem teda netusim, kde delam chybu. Dnes jsem to zkousel v praci pak i na druhem notebooku s xp, ale nefunguje ani nahodou.
1. pripojim programator....najde to hid zarizeni.
2. jdu do spravce zarizeni a na novem hid zarizeni dam aktualizace ovladace...nedam hledat, ale zvolim vyber ovladace, jdu do adresare s driverem (napr. zkouseno libusb_1.2.4.0, libusb_0.1.12.1, libusb_1.2.5.0 a jine).
3. zkontroluji soubory dll a sys, jestli jsou spravne verze (podrobnosti ovladace+ kontrola souborove na disku - windows/system32 a to same+ drivers)
4. dam restart (pro jistotu....tonouci se stebla chyta)
5. po restartu zkontroluji, jestli je spravne ovladac ve spravci zarizeni
6. spustim flashovaci utilitu, vyberu usbasp, port: usb (tedy nic nemenim)
7. vyberu hobby king v2 deska
8. vyberu quadcopter, vyberu posledni firmware
9. dam nahrat a hodi to tu chybu avrdude.
tak teda nevim, kde je chyba, pocitace me zivi, takze snad zase uplne blbej nejsem...mate nekdo jiny postup, jiny ovladac? jinak ten programator mam presne ten, na ktery odkazuje stranka toho nemce co udelal flashovaci utilitu, mam tu prvni verzi 6 kabelu.
tuhle chybu to haze at mam pripojenou nebo odpojenou desku.
co na vsech pocitacich, kde jsem to zkousel pouzivam je bezdratova klavesnice+mys, co se tvari jako hid zarizeni...taky tam je driver k hid prezenteru, ale to by se snad nemelo ovlivnovat. mam xp service pack 3 proffesional, legalni se vsema aktualizacema.
programátor USBaSP programuje vetšinu MCU AVR rad.(programujem aj iné FW do zariadení a je to OK)
kašli na utulitu, proste stiahni posledný FW a napál ho do procáku ja používam Xtreme Burner
kašli na utulitu, proste stiahni posledný FW a napál ho do procáku ja používam Xtreme Burner
sraj píše:programátor USBaSP programuje vetšinu MCU AVR rad.(programujem aj iné FW do zariadení a je to OK)
o tom uz jsem taky uvazoval, ale je pravda, ze se bojim spravneho nastaveni fuse bitu nebo jak se tomu rika...vim, ze jsem tak jednoho atmela kdysi nenavratne odrovnal
ne, ne program je OK,fuse zistíš prečitaním starého FW ale myslím že sú nastavné default procesora
sraj píše:ne, ne program je OK,fuse zistíš prečitaním starého FW ale myslím že sú nastavné default procesora
tak sranda je, ze nerozjedu ani tenhle soft...pise to, ze nemuze najit zadny programator. zkousim to na win7, takze to zkusim zitra v praci na xp, ale zacinam mit pocit, ze je neco spatne s tim koupenym programatorem.
tak zkousim v praci na xp...a proste i tenhle externi programator (extreme burner - avr) pise, ze nenalezl zadny kompatibilni programator...presto ze je zastrcen v usb, ma spravny ovladac a ve spravci zarizeni se to jevi, jako ze je vse v poradku.