Tricopter

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Homer.Simpson

Re: Tricopter

#1471 Příspěvek od Homer.Simpson »

:mrgreen:
Len blbnite... :lol: inac zaujimave, ze nikto zo sidliska nenahlasil mimozemstanov a ze neprisla telka...(mohol si mat lepsi zaznam :D )
Dalsia inspiracia http://vimeo.com/31464688 http://vimeo.com/31384937 aj ked je to quad :oops:
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
desmotazz

#1472 Příspěvek od desmotazz »

Ahoj, kdo máte desku od JirkyA - jak vám funguje při současných teplotách, tj. pod 10 stupňů celsia?
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#1473 Příspěvek od TomasC »

Včera létání venku a OK.
desmotazz

#1474 Příspěvek od desmotazz »

Proč se ptám - já včera večer po delší době vytáhnul třítulník a jak mi předtím v létě lítal jak po kolejích, tak teď poskakuje jako koza a dělá si co chce :cry: To že je problém u použitých gyr s náhlou změnou teploty vím, proto jsem ho macešsky :) nechal před letem 10 minut aby si zvyknul "na mraze", ale bez pozitivního výsledku... Halu kde bych to vyzkoušel v teple, bohužel nemám. Zkusím ještě řídící desku nějak "zateplit"...
j.e.n.i.k.82

#1475 Příspěvek od j.e.n.i.k.82 »

Po "srovnani" teploty musis opet udelat kalibraci gyr.. Pak by to melo byt OK..
Mas je nakalibrovana na nejakych cca 20 stupnu, kdyz jsi s tim lital naposledy a ted je o deset min.. Zkus to a dej vedet..
logout
Kontaktovat uživatele:

#1476 Příspěvek od logout »

Predpokladám, že "zateplenie" situáciu len zhorší, nakoľko bude proces aklimatizácie akurát predĺžený.
Semis

#1477 Příspěvek od Semis »

desmotazz píše:Ahoj, kdo máte desku od JirkyA - jak vám funguje při současných teplotách, tj. pod 10 stupňů celsia?

Já to zkoušel a taky mi o o poznání víc houpalo na všechny strany. Víceméně jsem to nemohl udržet na jednom místě. Tu rekalibraci jsem ale taky neudělal.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1478 Příspěvek od JirkaA »

Chce to udělat kalibraci kniplů.
OK2WY
Semis

#1479 Příspěvek od Semis »

Tu jsem udělal, ale doma. :)
Zvláštní je, že jsem lítal před týdnem a lítalo to pěkně i přes to, že mi nepřipadalo že by bylo nějak tepleji.
desmotazz

#1480 Příspěvek od desmotazz »

Já kalibraci kniplů vůbec nedělal, jenom kalibraci gyr. Třítulníka jsem měl uloženého v dílně kde je cca. deset stupňů(když se zrovna netopí), vzal jsem ho ven, kde bylo nějakých 6. Nechal jsem ho stát deset minut venku a co se dělo pak jsem už psal. Dneska jsem ho vzal domů, aby se chudinka ohřál :) , trvalo to tak 2 hoďky, mezitím jsem vyrobil desce z fleecu kulíška a šel to na zahradu vyzkoušet. Standardně jsem provedl odjištění+kalibraci gyr a hele - starý dobrý poslušný třítulník byl zpět :D Vyvisel(to je ale divný slovo :wink: ) jsem dvoje baterky(20minut) a dobrý. Tak jsem zvědav jak to bude, až napadne sníh, dám vědět!
desmotazz

#1481 Příspěvek od desmotazz »

Je mi jasný, že tak jak jsem to udělal dneska, zůstalo teplo z domova pod kulichem - schválně ještě při nejbližžší příležitosti nechám tůlníka vymrznout bez kulicha a pak překalibruju kniply...
Přílohy
IMG_1416[1].jpg
Troll

#1482 Příspěvek od Troll »

Až teploty ještě trochu klesnou, bude ještě hůř :lol: :lol: :lol: .Nepůjdou spustit motory. A žádná kalibrace ničeho nepomůže. Pomůže jenom ohřát pocesor . 8O 8O . Tohle si prosím pamatujte všichni co máte Kkdesku s teplotně nestabilním procesorem. :!: :!: :!:
Jak my jsme se s tím natrápili než jsme na to minulou zimu přišli :?
desmotazz

#1483 Příspěvek od desmotazz »

Tak to budu muset co nejdřív dodělat tu kabinku - mám regly uprostřed v těle, tak s nima budu moct hezky v kabině topit :D
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1484 Příspěvek od JirkaA »

Hm, vím, je to slabá stránka designu KK desky. Problém je ten, že piny procesoru kam by se eventuelně dal pustit externí krystal nebo oscilátor jsou využity pro jinou funkci (výstupy servosignálu na motory) a případná překopávka by znamenala nekompatibilitu firmware.
I když na druhou stranu, podle datasheetu Atmelu by interní oscilátor měl ujet při -10°C o pouhých 100 kHz oproti 20°C, což je docela malý rozdíl...
Pokusím se pohledat nějaké řešení - ve starších radiostanicích Phillips bylo například pro zlepšení teplotní stability referenčního krystalu pro fázový závěs použito jednoduché a elegantní řešení - na futrálu krystalu byla klipsna s nalepeným PTC termistorem, který tam fungoval jako autostabilní topný element, držel teplotu krystalu někde kolem 40°C, tedy v bodě, kde měla křivka teplotní závislosti pro daný řez krystalu nejplošší průběh. Sehnat ten termistor a přilípnout na atmela a ejhle, máme topení ;)
OK2WY
Troll

#1485 Příspěvek od Troll »

Jojo, v zimě je s tím potíž :( . I my jsme vymýšleli připojit tam někam krystal, pak jsme ale Kk opustili. Nicméně problém nenastartování v nízkých teplotách jsem vyřešil tím nejjednodušším možným způsobem. Krátkodobým ohřevem procesoru před zapnutím pomocí odporu ( hranolu ) 5W a 47 Ohm , na chvilku připojeného do balančního konektoru baterky. Je to sice neprofesionální, ale funguje to naprosto spolehlivě i při mínus patnácti. Výroba přípravku na ohřev procesoru trvá asi tři minuty každému co umí spájet dva rovné dráty a cena asi tak osm korun. :D
Zamčeno

Zpět na „Coptery - projekty“