Ahoj,
Jen musím upozornit na tuhle super věc. Původně mi ji někdo doporučil na broušení EPP, kde odebírá hodně materiálu, ale nevytrhává (musí se s citem). K mému překvapení však stejně super funguje i na balzu, depron, EPS. Hlavně u té balzy se super opracovávají náběžky apod... Jde to hrozně rychle přitom celkem přesně.
Mřížku si ustřihnu nůžkami a CA lepidlem ji přiboduji na destičku EPP. Z té po opotřebování odříznu a aplikuji novou. Životnost i při broušení balzy je proti smirku vysoká. Až překližka apod. ji výrazně opotřebí.
Třeba to někomu pomůže...
Brusná mřížka na sádrokarton
Re: Brusná mřížka na sádrokarton
taky to používám, skvělý vynález.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
ja to pouzivam taktez, ale vzdy zatim natazene na tom origo udelatku na sadros. je to podlepene nejakym neoprenem, takze brusna plocha je moc mekka. na brouseni rohu krapet nevyhoda. nalepit to na neco o trochu tvrdsiho me nenapadlo
dobrej tip! diky za nej! hned jak dovalim z prace, otestuji!
já jí ohnu kolem špalíčku a na druhé straně přicvaknu sešívačkou, výměna je potom rychlá
Používám už řadu let, prakticky od doby, co je to na trhu. Nejčastěji ohnu kolem dokola dřevěného hranolu a přichytím na jedné straně připínáčky. Výměna snadná a rychlá, k broušení lze použít hned tři strany včetně rohů.
A máte někdo nějakou vyzkoušenou značku, dělá se i ve více "zrnitostech"? Děkuji za odp.
Dělá se ve více zrnitostech, ale nemám s tím zkušenost na balsu či epp. Taky mě zajímá, kterou zrnitost používají.
davos & EasyCub, Swift II, Optic6
Co já vím dělá se 80 a 100 ,120 zrnitost.
Jé zajímavé že v práci s tím dělám každý den, ale na modelařinu mě to nenapadlo:-( chtěl jsem zkusit na broušení epp hoblík na sádrokarton
ale tohle je asi lepší nápad , hned zítra beru pár mříží domů , díky za nápad.
Jé zajímavé že v práci s tím dělám každý den, ale na modelařinu mě to nenapadlo:-( chtěl jsem zkusit na broušení epp hoblík na sádrokarton
Mistik 125- 2x ,panic biplane, F4u,p40
DX7
DX7