PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
midolek
Kontaktovat uživatele:

Re: PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

#3436 Příspěvek od midolek »

nám hřídelky přístup k CD-ROmkam a motor má ložisko v haji. chce to výměnu..ale za co
strahlung

#3437 Příspěvek od strahlung »

Prolistuj vlákno, jinak přibude dalších 20 stránek na staré téma.
do čínského modelu patří čínské díly z čínského e-shopu
midolek
Kontaktovat uživatele:

#3438 Příspěvek od midolek »

strahlung píše:Prolistuj vlákno, jinak přibude dalších 20 stránek na staré téma.

listoval jsem 50 min a nic kloudného jsem nenašel-vždyť od toho forum slouží, pokud dotyčný neví nebo nemůže najít tak se optá. dík za radu
strahlung

#3439 Příspěvek od strahlung »

midolek píše:
strahlung píše:Prolistuj vlákno, jinak přibude dalších 20 stránek na staré téma.

listoval jsem 50 min a nic kloudného jsem nenašel-vždyť od toho forum slouží, pokud dotyčný neví nebo nemůže najít tak se optá. dík za radu

neměj mi to za zlé, tohle vlákno je tak protivně dlouhé právě kvůli opakujícím se a mnohokrát zodpovězeným dotazům
do čínského modelu patří čínské díly z čínského e-shopu
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#3440 Příspěvek od cassiopeus »

Potřebuješ motor cca 140W, max. proud (označovaný jako 60s) 14 - 15A, stejného průměru a nejlépe i délky, jako originál a na 3S LiPol pro vrtuli 8".
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#3441 Příspěvek od cassiopeus »

midolek píše:nám hřídelky přístup k CD-ROmkam a motor má ložisko v haji. chce to výměnu..ale za co

jak je na tom plášť? Je ok?
coro

#3442 Příspěvek od coro »

midolek píše:Dostala se mi od uplného žačátečníka po ruky jeblá Cessna. Je na ní orig. motor s ohlou hřídelí.
Chtěl bych se optat, jaký dát náhradní adektvátní motor (otáčky, výkon, případně konkrétní model)
Díky

Doteraz som nikdy nikde nevidel normálne meranie toho motora - otáčky naprázdno a odpor vinutia. Dve čísla...
To že príspevkov aký motor je najlepší je desiatky, je len časť pravdy.
To že originál je dobrý(hlavne v zmysle vhodný) ale nikto ho asi nemá čas odmerať keď stále nevieme čo je to za motor, je druhá časť.
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#3443 Příspěvek od cassiopeus »

coro píše:
midolek píše:Dostala se mi od uplného žačátečníka po ruky jeblá Cessna. Je na ní orig. motor s ohlou hřídelí.
Chtěl bych se optat, jaký dát náhradní adektvátní motor (otáčky, výkon, případně konkrétní model)
Díky

Doteraz som nikdy nikde nevidel normálne meranie toho motora - otáčky naprázdno a odpor vinutia. Dve čísla...
To že originál je dobrý(hlavne v zmysle vhodný) ale nikto ho asi nemá čas odmerať keď stále nevieme čo je to za motor, je druhá časť.

Něco přeci jen víme. Proud na brzdě má 14,5A (dokopal jsem Pelikána, aby to v servisu změřili). :wink:
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#3444 Příspěvek od cassiopeus »

Zdravím,

nemáte někdo zbytečný (rozuměj, za hubičku) motor z cessny? Jeden se mi doma povaluje, tak bych mu opatřil bratříčka a šoupnul je do dvoumotoráku.
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#3445 Příspěvek od cassiopeus »

Mám otázku, nevíte, kde se ještě dá koupit motorový kryt na cessnu?
Všude mi zatím řekli "nemáme a Pelikán taky ne".
tox232
Kontaktovat uživatele:

#3446 Příspěvek od tox232 »

cassiopeus píše:Mám otázku, nevíte, kde se ještě dá koupit motorový kryt na cessnu?
Všude mi zatím řekli "nemáme a Pelikán taky ne".

Já jsem teď kupoval v Lounech podvozek a myslím si že tam nějaké kryty měly.Je to toto modelářství
http://www.karmarmodel.estranky.cz/
Zavolej si tam
http://tox232.webnode.cz
coro

#3447 Příspěvek od coro »

cassiopeus píše:
coro píše:Doteraz som nikdy nikde nevidel normálne meranie toho motora - otáčky naprázdno a odpor vinutia. Dve čísla...

Něco přeci jen víme. Proud na brzdě má 14,5A (dokopal jsem Pelikána, aby to v servisu změřili). :wink:

Zvýraznil som čo ma zaujíma - otáčky čiže KV spolu s odporom vinutia,
Tie určia ako to bude točiť konkrétnu vrtuľu pri konkrétnom napätí dostatočne presne - dalo by z toho aj určiť pre aké napätie to s nejakou vrtuľou dá tých 14,5A...
Odber prúdu bez vrtule pri napätí 10V by bol len posledný detail chýbajúci k dokonalosti, pre lepšie určenie účinnosti.
Tie tri čísla presne popisujú motor - na rozdiel od čísla 14,5A ktoré nepopisuje takmer nič.
bundes
Kontaktovat uživatele:

#3448 Příspěvek od bundes »

Zdravím. Mám takový problém. Zkouším doma svoji cessnu 480 a všechno v pohodě, tak že ji zvednu ze země. Vysílačku na popruhu normálně spustím na břicho a jdu si že si cessnu zvednout. A co se nestalo? Samozřejmě můj pupek nějak škrtl o plyn a cessna se rozjela do skříně. Výsledek? Na konci ulomený jeden list vrtule. A proto se Vás chci zeptat, jakou jinou mám vzít? (myslím tedy velikost) pokuď možno z Jina (abych pro ní nemusel nikam jinam jezdit ( http://www.jino.cz/vrtule-pro-elektrole ... dvouliste/ ). Děkuji za odpovědi...
Letuschopno: Diablotin 8,5 ccm, Mig 7 (EPA kombat)
coro

#3449 Příspěvek od coro »

Nepodobá sa na nič bežné, Myslím že originál je cca 7,5/7" alebo tak nejak - takže zober klasiku APC-E 8x6 a k tomu MPJet unášač na hriadeľ 3mm (ak ten motor máš originál tak myslím že má 3,0mm a nie 3,2mm).
Alebo Graupner Cam Slim Prop 8x6, tú mám najradšej, ale tam je trošku problém aby nezapieral široký list pri strede, o motorový kryt..
Vraj sú dobré aj Master Airscrew Electric ale nemám ich ešte.
Inak nie je zlý nápad ani použič sklopnú vrtuľu, rovnakého rozmeru. To že sa sklopí (aj keby sa nemohla sklopiť úplne), nevadí, a nebude sa tak lámať..

GWS 8x6 HD až ako poslednú možnosť, lebo mám pocit že v kombinácii s cessnou sú odveci a (v porovnaní s predchádzajúcimi) vôbec neťahajú len žerú.
Na kužel sa vykašli, budeš mať dosť iných problémov než vyvažovať nejaký krivý kužel.
Hlavne skontroluj či sa neohla hriadeľ motoru ani nepraskol držiak motoru - predídeš zbytočným ďalším škodám.
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#3450 Příspěvek od cassiopeus »

Používal jsem s tím motorem EMP 8x6 a v pohodě, APC 8x6 byla ale trochu lepší.
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“