Energic

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
davehaja
Kontaktovat uživatele:

Re: Energic

#16 Příspěvek od davehaja »

martin z píše:pro davehaja:

to máš podobný jako u inzerátů - inzerent napíše a vyzdvihne jen to čím se lze pochlubit, pokud neuvede cenu, tak k chlubení rozhodně není. takže je už pak jedno jestli cena za holý model je 20, 30 nebo 40 tisíc, je to pro jinou cílovou skupinu než my. já si za dvacku koupím radši čtyřmetr.

Mám zamluveného Surprise s Plettenbergem a jelikož jsem se cenu nedozvěděl(asi super tajná informace nebo co) nebudu to dál řešit.
martin z

#17 Příspěvek od martin z »

jasně, třeba sharon nebo thermik xl od tebou často kritizovaného valenty. chyby to jistě nějaký má, ale co jsem prohlížel kamarádův sharon tak jsem spokojen a něco takového si koupím. jsme rekreační elektroletci, valentův prostorný elektrotrup je pro nás to pravé. že tou dvackou je myšlen holý model snad z příspěvku pochopeno bylo.
graup15

#18 Příspěvek od graup15 »

martin z píše:jasně, třeba sharon nebo thermik xl od tebou často kritizovaného valenty. chyby to jistě nějaký má, ale co jsem prohlížel kamarádův sharon tak jsem spokojen a něco takového si koupím. jsme rekreační elektroletci, valentův prostorný elektrotrup je pro nás to pravé. že tou dvackou je myšlen holý model snad z příspěvku pochopeno bylo.

Jasně, že ano...právě mi zajímá ten 4metr holý model za dvacku.
No to, že kritizuji modely od valenty, neznamená, že špatně létají. To rozhodně ne, můžu tě ubezpečit, že po řádném poladění let režimů jsem z Airona vymáčkl, co majitel ani nečekal. :-) :-) Jen mi na těch modelech prostě za ty prachy vadí některé dost zásadní konstrukční věci..nic víc.
Jo a zítra to proberu s výrobcem a dám sem případně ty ceny za Energica. I když si myslím, že je to předčasné.
Ještě model nemám a tím se těžko budu vyjadřovat k tomu, jestli létá dobře, výtečně, normálně..nebo vůbec jak. A tím i to jestli za částku stojí či nikoli. A můžeš mi věřit, že pokud budu nespokojený..klidně to napíšu.
graup15

#19 Příspěvek od graup15 »

davehaja píše:
martin z píše:pro davehaja:

to máš podobný jako u inzerátů - inzerent napíše a vyzdvihne jen to čím se lze pochlubit, pokud neuvede cenu, tak k chlubení rozhodně není. takže je už pak jedno jestli cena za holý model je 20, 30 nebo 40 tisíc, je to pro jinou cílovou skupinu než my. já si za dvacku koupím radši čtyřmetr.

Mám zamluveného Surprise s Plettenbergem a jelikož jsem se cenu nedozvěděl(asi super tajná informace nebo co) nebudu to dál řešit.

Jen pro info...Surprise s Plettim je fajka, tím jsou dané parametry k čemu v luftu je. Létal jsem s tím taky. Asi bych si jednoúčelový model dnes již nekoupil :-) :-)
PS Ale s řádným pohonem je to raketa jak má být :-)
timi

#20 Příspěvek od timi »

Tyto modely blbě reagují na směrovku nebo proč jí nemá? Když se zrovna neřítí jako raketa nahoru tak by se mu mohla hodit? Nebo na přistání.
graup15

#21 Příspěvek od graup15 »

Zde je cena za model
Cena modelu je 15.600,- Kč s DPH (13.000,- Kč bez DPH).Samozřejmně za FullCarbon!!

Budou se dát ještě objednat obaly na křídla a VOP (750,-) a sada kabelů s
konektory JR+MPX (300,-).
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od vitousek »

Dalibore, je to model pro rekreaci nebo soutěžní ? Na F5B se mi zdá, v porovnání s konkurencí, trošku větší, na F5F si nejsem jistý, zda je zmenšené "béčko" to pravé.
Cena se mi zdá přijatelná. Tedy v porovnání s tím, co a za kolik je na trhu v tomto provedení......

Díky
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
ST
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od ST »

Plánuju pohon pro F3J a možná i pro energic a chtěl bych zkusit tohle :
převodovka : Převodovka Kontronik KPG25 5,2:1
motor : Motor HET Typhoon 2W-25

budu potřebovat ještě nejakou přírubu, abych to spasoval ?
No možná by byl lepší ten 2W-20 na 3S do F3J ?
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
graup15

#24 Příspěvek od graup15 »

Potřebuješ konverzní čelo mezi převodovku a motor..Hořejší ho tam má. Teď jsem u něj objednával právě Kontronik převodovku a to čelo.
ST
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od ST »

OK , ale jakou ? Neznám rozteč upevňovacích šroubů motoru. :(
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
tomashr

#26 Příspěvek od tomashr »

ST píše:OK , ale jakou ? Neznám rozteč upevňovacích šroubů motoru. :(

Napiš přímo Ivanovi Hořejšímu, tu kombinaci HET+KPG testoval on osobně (na Supře), takže ti dá osobní zkušenost, žádné "obchodnické teorie". Nejspíš to bude ta příruba značená pro Kira400, ale je zbytečné teoretizovat - Ivan to opravdu testoval, takže to má odladěné.
graup15

#27 Příspěvek od graup15 »

Již doma šílím nad digit váhou a převažuji kde co, abych postavil Energica co nejlehčího :-)
(ještě model doma nemám, ale toto je již trupík pro mne...v mojich oblíbených barvičkách :-)
Přílohy
IMG_0170.JPG
Dzordzik

#28 Příspěvek od Dzordzik »

Look sexy :)
milost
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od milost »

Můžu se zeptat na průměr motorové přepážky - aneb co se tam vejde?
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
graup15

#30 Příspěvek od graup15 »

Vejde se tam vše od 36mm nahoru. Tzn jak pohony velikosti třídy 400 až po Kontroniky velikosti 600. Já tam budu dávat spec konverzní přepážku, kdy na ní jde jak připravený Neu 1409,tak i připravovaný Kontronik 5.2převod plus Het motor.
Jo a vejde se tam i Neu 1512 spolu s 10S-2200mAh (to tam bude dávat Megawat-Pepa)
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“