jak postavit samokřídlo ???

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
SkyLady

jak postavit samokřídlo ???

#1 Příspěvek od SkyLady »

dobry den chtel bych si postavit samokridlo a kdyby se vyvedlo tak bych udelal pro cely klub. Ale nevim kde zacit jakej pohon dat atd. jeste jsem nepostavil zadne letadlo :oops: a tak bych chtel zacit samokridlem na internetu jsem moc ze staveb nenasel tak mi muzete pls poradit vy
Dolfa
Kontaktovat uživatele:

Samokřídlo

#2 Příspěvek od Dolfa »

Tak to já jsem jich teď dělal 6.ks. Jak píšeš , pro kluky do klubu.
Je to z epp 20gr/dm3. rozpětí 720mm. Je to na speedy 280 race , lipol 860mah , 8,4v. Vrtule 5/3 GVS.Je to pěkný divoch , ale je poslušný , reaguje přesně na povely. Jo regulátor jes 050. Nutno lítat na čas , jinak ty lipolky vycucne jako Drákula. Vše ze šuplíkových zásob. Serva 8gr. Celková hmotnost 185gr.
Dolfa
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Dolfa »

Zkoušel jsem i speed 300 , vrtule GVS 3/2 , zvuk jako turbína , odběr na zemi kolem 8A. Lítalo to , ale mi se zdá , že s tou 280kou je to lepší.
Dolfa
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Dolfa »

Je to z časopisu RC modely 10/2001.
SkyLady

#5 Příspěvek od SkyLady »

to je hezky ze si udelal 6 modelu ale ja bych chtel vedet jak udelat model 8) 8)
zthom

#6 Příspěvek od zthom »

zkus radši postavit něco jako SkyLady. BTW. máš mixer nebo lepší vyslílač, aby jsi mohl ovládat samokřídlo?
SrAjni

#7 Příspěvek od SrAjni »

zthom píše:zkus radši postavit něco jako SkyLady. BTW. máš mixer nebo lepší vyslílač, aby jsi mohl ovládat samokřídlo?

Najlepsi je mat mix vo vysielacke inac tam budes mat zase mix rovno v samokridle a kable naviac :roll: (vaha naviac ) :(
Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.
SkyLady

#8 Příspěvek od SkyLady »

zitra si jdou koupit optika6 8) 8) 8) 8) 8)
diablotin

#9 Příspěvek od diablotin »

a navic samokridla sou nachylny na profily.spise postav neco klasicky konstrukce.tam si muzes blbnout s nastavenim jak chces ale pokud se ti samokridlo nepodari na prvni pokus vetsinou delas jiny.
ja osobne bych ti doporucil vymyslet si a postavit treba nejakyho hornoplosnicka.je to za vikend hotovy a nepotrebujes na to nejaky extra znalosti aerodinamiky.a to je dalsi otazka jak si na tom s e znalosti aerodinamiky jelikoz konstrukce letadla neni zadna sranda ja osobne sem se aerodinamiku ucil metodou-pokus omyl a ono bylo tech letadel docela dost nez sem zjistil proc a jak to vlastne lita.jestli by si chtel nejaky podklady na nejaky typ era tak rekni co priblizne by sis predstavoval ja bych ti pripadne neco sesmolil,ale samokridlo je lepsi si koupit.ja sem postavil hortena(samokridlo z WW II)a jeste nejaky kridla a vim ze i po technicky strance to neni zadna sranda jestli na to nemas patricny vybaveni(jen tak pro upresneni konstrukci hortena sem stavel a vymejslel asi dva roky nez to konecne vzlitlo a stale to jeste neni ono) :twisted: :twisted:
Naděje umírá až po nás.
SkyLady

#10 Příspěvek od SkyLady »

hm si asi koupit togo swifta II nebo ja nvm
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Hoki »

SkyLady píše:hm si asi koupit togo swifta II nebo ja nvm
Swift jw dobrá volba, sám o něm uvažuju. Může lítat na dvě či tři LiPoly. To podle volby motoru.
SkyLady

#12 Příspěvek od SkyLady »

ale me to spis tahne k vojenskym ale nemam finance :cry: :cry: :cry: :cry:
diablotin

#13 Příspěvek od diablotin »

kup si treba toho swifta a budes mit docela dobry ero.a navic vojenskejch samokridlel se moc nedela pokud vim :twisted: :twisted:
Naděje umírá až po nás.
SkyLady

#14 Příspěvek od SkyLady »

tjn ja myslel neco jako focker nebo spit nebo sturmajzer
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Hoki »

SkyLady píše:ale me to spis tahne k vojenskym ale nemam finance :cry: :cry: :cry: :cry:
Nechci být nezdvořilý, ale brzdi. Je evidentní, že jseš trochu mimo. To co bys chtěl - nejsou finance, co Ti radíme - se Ti nelíbí. A hlavně polomakety né vždy lítaj dobře. Já myslí, že bys měl trochu slevit a jít kloudným vývojovým krokem. Bude to levnější a budeš mít míň zklamání. A věř mi, že vím o čem mluvím.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“