Laguna V ARF Kostka Modelcentrum

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
woro
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od woro »

tak to radsi klikni na upravit zpravu, docela mi trvalo nez sem pochopil... :lol:
jinak te uplne chapu, ale od pruseru je pozitivni podelna stabilita a pozitivni klopivej moment kridla, zvlast pri pretazeni. motor je jenom na ziskani vysky kde je poznat termika. jinak na co navijak? ty si nikdy nevidel gumicuk na 3m?
Jiří V. _________________35MHz, kanál 62
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Abu »

Jasne, Optima kdyz leti pomalu, tak se na ni musi nezne... ale na druhou stranu, neni to zdaleka takovy peklo jak jsem si myslel. Samozrejme ze ji nesmim dojit na minimalce a do zatacky, na pristani to chce proste nalitnout trosku rychlej, srovnat, pak brzdy a na zem.
Opacny klopeni u Vcka, to je jeden z duvodu proc ho nechci. Onehda jsem si trosku povidal s klukama co maj ty elektro F3J a taky meli radej klasicky ocasky, kvuli lepsi ovladatelnosti. V-tail ma mozna mensi odpor, ale ja nepotrebuju soutezni brus.

Elektrika je super, jediny ciste bezmotorovy ero ktery mam je momentalne svahovej kombat. Vsechno ostatni ma uz v cumaku (popr zadku) elektromotor. To blbnuti s gumicukem me nebavilo a navijak nebo aerovlek to je jeste vic starosti. Ikdyz chapu ze to ma neco do sebe, bez motoru.... az budu velkej tak si poridim nejakou poradnou maketu (aspon 4m) na svah a vleky... akorat ze s takovym erem vylitnu tak 3x do roka :( Zlata elektrika!
woro
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od woro »

v-tail nema az o tolik mensi odpor, zeptej se Dr. Marka Drely. je jenom o neco lehci. proto treba Supra ma plovouci VOP pred smerovkou, to je asi nejlepsi. teda ne ze bych ji mel, ale mit sto hadru navic.... 8) kdyz mas dobrej gumicuk, tak s tim neni ani tolik blbnuti, ale dobre, necham toho :) proste sem purista, na tom nikdo nic nezmeni, ale neprisel sem abych na elektrikach prudil jak ze je to hroznej zpusob litani. taky sem mel elektriky a bylo to hezky.
Jiří V. _________________35MHz, kanál 62
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
wroum

#19 Příspěvek od wroum »

Abu píše:Jasne, Optima kdyz leti pomalu, tak se na ni musi nezne... ale na druhou stranu, neni to zdaleka takovy peklo jak jsem si myslel. Samozrejme ze ji nesmim dojit na minimalce a do zatacky, na pristani to chce proste nalitnout trosku rychlej, srovnat, pak brzdy a na zem.
Opacny klopeni u Vcka, to je jeden z duvodu proc ho nechci. Onehda jsem si trosku povidal s klukama co maj ty elektro F3J a taky meli radej klasicky ocasky, kvuli lepsi ovladatelnosti. V-tail ma mozna mensi odpor, ale ja nepotrebuju soutezni brus.

Elektrika je super, jediny ciste bezmotorovy ero ktery mam je momentalne svahovej kombat. Vsechno ostatni ma uz v cumaku (popr zadku) elektromotor. To blbnuti s gumicukem me nebavilo a navijak nebo aerovlek to je jeste vic starosti. Ikdyz chapu ze to ma neco do sebe, bez motoru.... az budu velkej tak si poridim nejakou poradnou maketu (aspon 4m) na svah a vleky... akorat ze s takovym erem vylitnu tak 3x do roka :( Zlata elektrika!

ja bych casem dal dohromady vlecnou kolem 2m, ciste ucelovku, zadna nadhera ... co ty na to :wink:
mak

#20 Příspěvek od mak »

to se nam to pekne rozbehlo ten hovor jsem rad za každou zkušenost přeci jen je dobre vedet co a jak a proč a tohle letadlo jak sem psal se mi fakt libi jetli bude nebo nebude V trial ještě nevim sem malinko na važkách ale chtel sem V zkusit tak ješte uvidm
Optima III (oprava)Mistrál (AXI 2820/10)P51-D Mustang (EPP, motor AXI 2814/12)přestavba STÍN I samok
Abu
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Abu »

wroum píše:ja bych casem dal dohromady vlecnou kolem 2m, ciste ucelovku, zadna nadhera ... co ty na to :wink:

No jestli s ni nebudes kravit jako se Staudachrem.... ale stejne me zena zabije az domu pritahnu 4m ero... vona me mozna zabije uz s tim 3m :D
A potom taky kde s tim litat? Dobra je na to mala, natahnes lano a pulka drahy pryc :(

Ale zpet k ty Lagune, kam se nam ztratil ten jeji majitel :?:
mak

#22 Příspěvek od mak »

stemi teda dali tedka nevim jetli lagunus V a enbo klasiku ach jo že ja totu psal hihi
Optima III (oprava)Mistrál (AXI 2820/10)P51-D Mustang (EPP, motor AXI 2814/12)přestavba STÍN I samok
Surgical

#23 Příspěvek od Surgical »

Ad Laguna: Trup je laminat vyztuzeny uhlikovejma rovingama vzhledem k malemu prurezu je dostatecne tuhy i na "bocich pod kridly", stejne ale doporucuji v ramci vyroby loze baterek 1-2 prepazky vyrobit (stavebnice je nema). Spicka ma naznacenu rovinu rezu pro 40 mm kuzel dodavana motorova prepazka je kompatibilni s axi 282x/xx.
Kridla jsou polystyren jadro potazeny laminatem (s uhlikovymi vyztuhami), pote balsou a navrch Oracoverem nebo Solarfilmem.
Koncept je tridilny, na stredni cast s klapkami se "usi" pripojuji na uhlikove spojky o prumeru 8 mm a stredici koliky, pro let prelepuju spojeni usi s centrem paskou, i kdyz spojky jdou opravdu ztuha a vysunuti usi asi nehrozi, vedeni k servum kridelek jsem udelal na MPX konektory, takze necouhaji draty po rozmontovani kridla pri preprave.
Dle me zkusenosti si kridlo co do tuhosti a strukturalni pevnosti i pres 3 metry rozpeti s klasickym hotlinerem nezada, ale tohle ero NENI hotliner, je to termicky vetron, ktery ma sance i na svahu, z vetru si dela srandu, vyborne pronika, ale umi i "zabrzdit" bez prosedani či padani po kridle.

Holy drak ma uvedenu hmotnost 900g, ale po zabudovani pohonu, serv atd. je letova hmotnost minimalne 1600-1700 g, pro svah a silny vitr bych doporucil pridat klidne zatez az do 2,2-2,5 kg (nebo vice, dle natury :) )
Abu
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Abu »

Diky, velmi prijemne zpravy :)
Jakou to ma celkovou hmotnost s tim Axikem?

edit - aaa jsem slepej, ty hmotnosti tam uz jsou. No ja to pocital a s trochu silnejsim pohonem mi vychazi lehce pres 2kg, to by melo bejt porad super.

A je Kostka pristupny nejakym upravam (klidne bych si par tydnu pockal az mi tu moji vyrobi), popr jinemu barevnemu reseni nez ma na webu ??
(ero s tmave modrym kridlem zezhora je sice hezky, mam takovy, ale na slunicku se potah strasne ohreje, na zemi ho furt musim strkat pod auto, to by s 3m slo blbe).
mak

#25 Příspěvek od mak »

hmm zajimave info tedka jete rozřešim jelti V nebo klasicke ocasky a jdu do toho nebot semito velmi libi a už otom dlouho uvažuji
smoke
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od smoke »

Zdravím chlapi, sorry, že se vám do toho pletu, ale už chvíli pokukuju po nějákým termickým elektrovětrákovi a laguna je adept, koukám že to bude asi dobrý éro, já bych potřeboval něco stabilního (tady asi hraje roli rozpětí), pomalýho a něco schopnýho přistát i na menším fleku, protože s tím chci do vzduchu tahat foťák a ne jen na letišti, ale tady asi bude problám co? to bude asi hodně klouzat, takže to jedině nějak namixovat a udělat si přistávací konfiguraci... myslite, ze by to slo?
Abu
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Abu »

Videl jsem pristavat elektrifikovany F3J, 2.3kg, 3.3m, na klapkach to pristava skoro jako vrtulnik. Predpokladam ze Laguna se bude chovat podobne. Spis to bude nad zemi haklivy na poryvy vetru, 3m kridlo ma precejen setrvacnost a reakce kridylek budou trochu pomalejsi. Ale jak jsem napsal, v RCEN soutezich s tim chlapi pristavaj na 40m dlouhou lajnu uplne stejne jako s dvoumetrovkama.
m2
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od m2 »

Velmi vazne som uvazoval nad Lagunou, ale na http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=505634 som sa docital, ze Pike (s podobnym miesancom profilov) trpi na "tip-stall". Kedze sa mi nepodarilo na Lagunu v tom case ziskat ziadne referencie, tak som sa "zlakol" a rozhodol som sa pre Proximu II...

Stale by ma vsak zaujimalo vediet od vlastnikov Laguny (Surgical?), ci Laguna ma alebo nema podobny problem ako Pike.
mak

#29 Příspěvek od mak »

no přiznam se že mi nic neřika to co jsi popisoval zkus se vic rozepsat
smoke
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od smoke »

Taky bych prosil, hlavne vysvetlit to tip-stall ... diky
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“