Multiplex Easy Glider Electric

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zpráva
Autor
komarek.lukas

Multiplex Easy Glider Electric

#1 Příspěvek od komarek.lukas »

zdravim,muze mi nekdo poradit jesli se da vymenit v tomhle modelu motor za stridavy:http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/Easy-Glider/399991/
(jedna se o tento model,Easy Glider Electric Multiplex)
Dekuji
rdx
Kontaktovat uživatele:

Re: Multiplex Easy Glider Electric

#2 Příspěvek od rdx »

Urcite da, bude to chtit trosku sikovnosti. Udelat prepazku (ja pouzil 3mm preklizku), seriznout cumat a zalepit.
DavidB
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od DavidB »

...vyměnit se dá, ale budeš si muset vyrobit motorovou přepážku, ve verzi electric je motor pouze usazen za výstupky na převodovce v trupu
komarek.lukas

#4 Příspěvek od komarek.lukas »

rdx píše:Urcite da, bude to chtit trosku sikovnosti. Udelat prepazku (ja pouzil 3mm preklizku), seriznout cumat a zalepit.

Diky snad to zvladnu.A jak lita?Zitra ho budu kupovat sice na inzerat,ale za docela dobrou cenu(za komplet 1500),jsem zacatecnik-sice nakou zkusenost mam (doma mam Xtra 300,ale moc mi nesedl),tak uvidim no :-)
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Klubas »

Ikdyž jsem ho neměl, tak si myslím že podle reakcí ostatních na tenhle model můžu s čistým svědomím říct že létá skvěle a model si užiješ :) Nikdy jsem na něj neslyšel špatné slovo..
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
sterkar

#6 Příspěvek od sterkar »

Mám ho a létá dobře. Je to nezáludné dobře plachtící éro. Jenom doporučuji pojistit křídla proti vypadnutí neodymovými magnety. Mě za letu při jednom prudším manévru křídla vypadla( drží jenom zasunutím zámku proti sobě) K tomu střídavému motoru budeš potřebovat ještě regulátor. Já používám v EG 2 roky tento motor http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2106 a jsem spokojen
Aurora,EasyGlider, Tetra Telink, MiniCorado, Stork 6, Mistral 4.0, Infinity Evo, Asperatus
komarek.lukas

#7 Příspěvek od komarek.lukas »

jeste mam takovy problem jestli dostanu do EG prijimac z modelu Mustang P-D51 (prijimac je E-fly 6ch,2,4Ghz,4,8V,40mA,12g,44x23x15mm)
Bartn
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Bartn »

Mělo by to být zcela bez problémů.
sumik
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od sumik »

Přidávám se také ke chvále EG !!!
Mrkni na moje video EG Pro, lítá skvěle !!!! :D :D :D :D
Myslím na něj dost často .... zkrátka jsem z něj "poprděnej" a příští týden na něj dám i kameru.

Můj link je zde
http://www.youtube.com/watch?v=ppKFyDquDNc&feature=feedfbc

Ahoj a mnoho štěstí při výběru, tedy koupi a úpravě :)
komarek.lukas

#10 Příspěvek od komarek.lukas »

Diky moc panove za Vase odpovedi.Pocitam,ze ve stredu ho budu mit doma.Tak pak dam vedet moje bezprostredni pocity :-)
Jenda_84

#11 Příspěvek od Jenda_84 »

Já ho mám ve verzi PRO a taky na něj pěju jen samou chválu. Jen je třeba dát si pozor na zámek křídel. Mě se začaly vysouvat i při mém katolickém poletování v termice. Původní EPP zámek ve stylu puzzle se rychle vychodí a je třeba ho nějak pojistit. Někdo dává magnety já jsem dal sucháč a mívám problém křídla vytáhnout. Ale psal jsi, že to kupuješ na inzerát tak snad to původní majitel nějak vyřešil.
komarek.lukas

Re: Multiplex Easy Glider Electric(jakou nabijecku?)

#12 Příspěvek od komarek.lukas »

Zdravim-mohl by mi nekdo poradit jakou nabijecku si mam poridit k Easy Gliger Electric,ktera bude optimalni jak vykonem tak i cenou.Dekuji
komarek.lukas

#13 Příspěvek od komarek.lukas »

tak letadlo uz mam doma.Veskutecnosti je jeste vetsi-bojim bojim
Baterie sou 7 a 8 článek Ni-MH 1700mAh
Ted uz jenom koupi nabijecku,ale jakou????????? (stačí nějakou obyč)
Poradte prosim,diky.
sumik
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od sumik »

No nabijecek je na trhu dost.
Mozna tu bude bohata diskuze nad tim, uvidime.
Ja jsem dokonce volal s Astra model, Pelikan, byl u Pecky (oboje modelarstvi ).....no a take jsem uz v te dobe videl, co pouzivaji kolegove na prvni RCManiak show. Vetsina je mela ( parkovalo se na poli ) zapojene primo na autobaterii. Takze :
Ja jsem zvolil Raytronic 16. Pravda, je to celkem "prda" stoji od 2500-2900, tedy vic nez samotny EG Pro v baliku pred sestavenim.
Ale co mi nabizi :
* nabiji vsechny druhy baterii NiCd,NiMH,LiPo,LiFe atd.
* nabiji max. prodem 8A po skocich 0,1 A
* ma balancer ( ten v pripade teto baterie nebudes potrebovat)
* ale ! - ma moznost s dokoupenou teplotni sondou merit teplotu baterii ( je magnetem pro lepsi kontakt ) a da se tak nastavit, kdy se ma nabijeni zastavit aby se neprehraly aku
* ma moznost vse logovat do PC
* meri vnirni odpor baterie
atd........ doufam, ze jsem toho nevychrlil na tebe moc

Ale az vse poridis,slozis, nabijes a bude dobre hlavne NE CHLADNE pocasi, tak to bude superletani :D .
EG je skvela zalezitost !
Jenda_84

#15 Příspěvek od Jenda_84 »

Vzhledem k tomu,že si asi dokoupíš další baterie a to budou nejspíš Li-Polky doporučuji něco, co umí i vybíjet, nebo nabít baterku na "skladovací" napětí.
Já koupil Raytronic 12. Umí nabíjet běžné typy modelářských baterií. Jedinou chybou z mého pohledu je právě absence vybíjení a nabití na určitou kapacitu. Ale jinak to pro začátek stačí a i ta cena se dá zkousnout.
Jinak velikosti EG se neboj, aspoň je líp vidět ve větších výškách. Je to hodný model, který krásně klouže a ani přistání není žádný problém. Uvidíš, že se ti s ním bude dobře létat.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“