FMS - jak na nej

Všechno ostatní o modelářské i jiné elektronice.
Zpráva
Autor
Robert
Kontaktovat uživatele:

FMS - jak na nej

#1 Příspěvek od Robert »

Ahoj, co se musi provest na vysilaci pri pouziti s kabelem a FMS??? Prepnout na ucitel zak ???? Vyndat krystal ?? Mam Cocpit MM.

Diky
Epoxy

#2 Příspěvek od Epoxy »

Robert
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Robert »

no budes se divit, ale nestacilo, je tam sice prekrasnej popis zapojeni, ale ne toho na co jsem se ptal. prosim kopni do me jeste jednou :-))
-M2-

#4 Příspěvek od -M2- »

Krystal nevyndavej.
Cocpita neznám, ale zkuz to nejdříve bez přepnutí U/Ž - v normálním režimu.
Pozor na XPčka (2K) nemají ovladače seriového portu.
Pakliže jseš si jistý kabelem a interfacem, tak máš možná jiné zapojení konektoru na vysílači. Zkontroluj zem a tím signálovým vodičem prozkoušej ostatní piny. Když budeš v režimu kalibrace (ve FMS) a mít nastavenej správnej port, mělo by se to chytit.
I když a druhou stranu je provděpodobnější, že by mohl být problém v kabelu, nějakej kraťas nebo špatně napájenej kontaktík.
Robert
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Robert »

dekuji vam zbesile za vycerpavajici odpoved.
zdzd

#6 Příspěvek od zdzd »

Ježimarjá! Všechno špatně!!!

Krystal musí ven!!! jinak rušíš vše v okolí, včetně přenosu signálu do PC. Navíc zbytečně vybíjíš baterky.

Výjimkou jsou vysílače, které umožňují připojením konektoru učitel/žák vypnout VF modul.
Robert
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Robert »

diky, zase jsem o neco chytrejsi :-) jinak stejne mi jeste neprisel kabel co jsem si na rc manii objednal, takze jsem jeste nic nestacil znicit
zdzd

#8 Příspěvek od zdzd »

Zas tak divoké to není - nezničíš nic, ale obtěžovat budeš.
Robert
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Robert »

tak sorry, ze Vas obtezuji
Epoxy

#10 Příspěvek od Epoxy »

nevim
ale asi to bylo mysleno ze obtezujes sve okoli tim ze zbytecne vysilas kdyz litas ve FMS a mas tam krystal ....

ale mohu se mylit :)
zdzd

#11 Příspěvek od zdzd »

Nemýlíš se. Vysílat nazdařbůh není zrovna moc ohleduplné.

Např. harmonické 35Mhz spadají do TV signálu a i když jsou slabé, mohou se v budově podepsat na kvalitě příjmu. Pokud máš vytaženou anténu, zavazí ti. Pokud ji na vysílač nedáš, může vyhořet koncový stupeň vysílače. Většina simulátorů má problém s cukáním při připojení k vysílači - zapnutý VF díl situaci často zhoršuje.

Prostě samá negativa.
Robert
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Robert »

rak to se Vam hluboce omlouvam, nepochopil jsem to spravnym zpusobem. jeste jednou sorrz a dekuji za informace - dost dulezite a podstatne, treba s tou vyndanou antenou, to by me asi nenapadlo, nozna aby to vyhorelo :-((
Nipper
Kontaktovat uživatele:

vypnutí VF dílu

#13 Příspěvek od Nipper »

nevím jak u tvého vysílače. Ale třeba hitec při zasunutí kabelu vypne VF díl sám. Anténu ale nechávám vysunutou! Asi zbytečně ale, jistota je jistota.

Chci se sám zeptat zde přítomných určitě hodně chytrých radilů, jak je to s tou zataženou anténou doopravdy? Můžu v provozu (venku ne na PC) vysílač poškodit, když nechám zataženou anténu? Osobně mám Hitec Laser 6 a raději co chvíli anténu vysunuji! Předem díky chlapi a omlouvám se že se navážím do jiného tématu!
zdzd

#14 Příspěvek od zdzd »

Novější VF díly jsou navrženy tak, aby provoz bez antény přežily. Rozhodně jim to ale neprospívá. Tedy opatrnost je na místě, ale netřeba z toho dělat drama.
DonEmilio

#15 Příspěvek od DonEmilio »

Ahoj všichni. Mám prosbu. Vlastním RCFS-5 a 15-ti kolíkovou patici na gameportu u PC. Nevlastníte někdo schema zapojení do HITEC Laser 6? Byl bych velmi vděčen a moc bych děkoval. Dělal jsem si původně ovladač sám a chodilo to, ale s vysílačem by to bylo přesnější...
Odpovědět

Zpět na „Obecná elektronika“