aneb je to už nějaký ten pátek co mi kamarád opět přinesl nabouraného mustanga od NE, ale tentokrát povídá: "už mi ho nespravuj nechej si to nebo vyhoď, s létáním končím autíčka jsou autíčka
No ale včera jsem si to rozmyslel, na horní poličce mi ležela stavebnice EPS Nemesis od graupnera z roku 2007, kterou jsem koupil za výhodnou cenu, ale stavbu jsem si rozmyslel protože dostatečně mikro komponenty tehdy stáli tolik co nové rádio a i tak mi přišla výsledná předpokládaná váha modelu příliš vysoká.
No světe div se! Vypreparovat z mustanga elektroniku a všechna táhla včetně přepákování na křidélka mi zabralo pár minut a za další hodinku hraní jsem měl Nemesise vylámaného očištěného a obroušeného. Tak nějak s ohledem na to abych nemusel moc upravovat původní táhla a hlavně s dobrým pocitem toho kde by se nejspíš mohlo nakonec nacházet těžiště jsem odřezal části původního výlisku tak aby vše od nine eagles pěkně vešlo. Pouze pro páku křidélek jsem musel vlepit novou přepážku.
Výchylky z mých zkušeností s větším 640mm velkým nemesisem budou stačit opravdu miniaturní ale pro jistotu jsem je udělal tak velké jak se dalo. přeci jen NE vysílačka umí omezení na 50%
Škoda že již Graupner uvedený model nenabízí, výsledná váha s mechanikou NE je 45g včetně baterky 150mAh, řízená výškovka křidélka a motor, který nabízí takový výkon, že model směle stoupá kolmo vzhůru, zatím tedy jen v mé ruce, počasí není nic moc ale nefouká takže pro zálet se to nabízí. vyrážím ven.
Chtěl bych se zeptat zda tu někdo nemá zkušenost s tím jestli mechanika od NE napájená jednočlánkem jako je v Colibri nebo stíhačích či Jakovi se dá také napájet 2s lipolkou?
a tady je pár obrázků, jak to létá poreferuji doufám večer
,